BOŞNAK MANTISI

24 Haz

BOŞNAK MANTISI

 
MALZEMELER
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
500 gram kıyma
2 orta boy soğan
Tuz,karabiber
ÜZERİNE
SARIMSAKLI YOĞURT
YAPILIŞI
Un  ve tuz, su  ile  çok sert olmayan  bir hamur  yoğurulur  7 bezeye ayrılır. servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine,  sıvıyağ sürülüp yarım saat  bekler
İçini hazırlamak için soğanlar rendelenir, kıymaya katılır  tuz ve karabiber  ilave edilerek  iyice karıştırılır .
Hamurlar masa üzerine serdiğimiz temiz bir örtü üzerinde  elle büyütülerek açılır, bir kenarı içe katlanıp iç harcı resimlerdeki   gibi yerleştirilir örtünün bir ucundan tutarak  hamur rulo yapılıp,2 santim büyüklüğünde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir,  üzerlerine sıvıyağ sürülerek ısıtılmış 200 derecedeki   fırında kızarana kadar pişirilir fırın kapatılır . Pişen mantının üzerine 1 kase 850 gram kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve tuz eklenerek, pişen mantıların üzerine dökülerek fırında 5 dakika bekletilip sıcak servis yapılır.

About these ads

2 Yanıt to “BOŞNAK MANTISI”

  1. Cevver Haziran 24, 2011 at 1:25 pm #

    Tatil falan sana vız geliyor.Tariflere tam hızla devam ediyorsun maşallah.Ellerine sağlık canım :))

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boşnak mantısı | www.ustayemektarifleri.info - Eylül 12, 2011

    [...] Damak Tadı: Boşnak Mantısı Kolay boşnak mantısı BOŞNAK MANTISI – … – Blogcu BOŞNAK MANTISI « GÜLÜN MUTFAĞIAçıklama : Bir Yanıt to “BOŞNAK MANTISI”. Cevver Haziran 24, 2011 1:25 pm #. Tatil falan sana vız geliyor.Tariflere tam hızla devam ediyorsun maşallah.Ellerine sağlık canım ). Cevapla …http://gulunmutfagi.wordpress. .. [...]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: