>MİLFÖYDE İÇ PİLAV

20 Eyl

>



Bu tarif ile MAGGİ sponsorluğunda düzenlenene Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına katıldım” ve “Yarışma ayrıntıları için http://www.hamaratabla.com

MALZEMELER

1 adet kuru soğan

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak tavuk suyu

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yeni bahar

1/2 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı toz şeker

½ adet tavuk

10 adet milföy hamuru

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır

Tencereye sıvıyağ , margarin ve yemeklik doğranan soğanlar katılır, fıstıklar ilave edilir, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte

kavrulur, kaynayan 3 su bardağı tavuk suyu ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir 3 dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte en son kısık ateşte pişer. Tavuk etleri üzerine konulur demlendirilir.

Milföyler unlanıp açılır biraz büyütülür, bir kasenin içine milföy yerleştirilir, içine 1 kepçe pilav konulur ve kapatılıp üzerlerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede ısıtılan fırında kızarana kadar pişer.NOT HAMARAT ABLA MAGİ FIRINDA TAVUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ İÇİN GÜNCELLENMİŞTİR.

16 Yanıt to “>MİLFÖYDE İÇ PİLAV”

  1. minikkusum Eylül 20, 2007 11:56 pm #

    >MERHABA CANIMsahura cok az bir sure kalmis henuz uyumadim.vucutum yorgun ama yinede uyuyamiyorum bugun maslaktaydim.trafige yakalandim saat 8 de eve gelebildim ancak orucumu otobuste actim kucuk kizkardesimin iki ogluda darulsafakada okuyorlarbugun onlari ziyarete gittim.kucugu bu sene basladi biraz yabancilik cekiyor haliyle gerci abisi var yaninda ama yinede evi ozluyor.canim bir kosturmaca icindeyiz.p.c ye oturamiyorum.ramazan oldugu icin birde isteksizlik var galiba bu aralar pek bisi ekleyemedim senin pilav toplarini sevsinler,pardon yesinler ne kadar guzel bir kisilik harika.elerine saglik canisii hayirli sahurlar

  2. baharhabercisiyim Eylül 21, 2007 4:33 am #

    >hayirli cumalar, ellerinize saglik, ramazan sofralarimizda güzel bir tad.

  3. thistime Eylül 21, 2007 5:56 am #

    >Merhaba canım,Nasılsın. Ben de milföyler ile değişik ne yapabilirim diye düşünüyordum. Bu çok iyi bir fikir oldu. Eline sağlık, sevgiler.

  4. lezzetlilerim Eylül 21, 2007 5:57 am #

    >Ablam sen harikasın biliyor musun? Yine harika ve çok şık bir lezzet döktürmüşsün ellerine sağlık.Sevgiler

  5. Hesna Eylül 21, 2007 7:43 am #

    >Gül hanımcığım milföyde pilav servisi çok hoş ve şık olur eminim.Eline sağlık.Hesna

  6. yasemin Eylül 21, 2007 2:40 pm #

    >Selam ablacım, Canım ablam benim.Nasılsın beni ziyaret etmiş ve kızım neler yapmış demişsin ya çok hoşuma gitti.Senin kadar yapamasamda bişeyler yapmaya çalışıyorum işte.Yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık ablacım benim.Kendine iyi bak öptüm….

  7. zerrin - misss Eylül 21, 2007 4:08 pm #

    >Canım Gül Ablammmm,,ne güzel bir tarif bu böyle…Enfes görünüyor.ELlerinize sağlık.Sımmsıcak sevgiler…

  8. fatostuncay Eylül 21, 2007 5:09 pm #

    >selamlar…yorumunuz için çok tesekkur ederim..yeni blogunuz hayırlı olsun.. Allah bize de sabır versin:)milfoyde iç pilav cok ılgınc ve cok iyi bir fikir.. ellerinize saglık.. gorusmek uzere:)

  9. melek Eylül 21, 2007 5:47 pm #

    >selam ben melek blogunuz çok güzel ellerinize sağlık tariflerinizde harika bundan böyle ziyaretinize gelmeye çalışırım bende beklerim hoşçakalın

  10. selmahlc Eylül 21, 2007 6:58 pm #

    >HAYIRLI GECELER..BUGÜN CUMANIZI KUTLAYAMADIM..VAKİT AZDI..PC YE OTURAMADIM ÇOK..HAYIRLI GECELER VE İYİ HAFTA SONLARI DİLERİMM..GÖRÜNTÜ MÜTHİŞ TADI DA ÖYLEDİR KESİN..ELLERİNİZE SAĞLIK..GÜZEL SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM..SEVGİLER..

  11. Anonymous Eylül 21, 2007 7:40 pm #

    >Gül’üm,Ellerine emeğine sağlık.Ziyafet sofralarına layık olmuş..Pilavını sunuşuna bayıldım. Harika.guldenelkan.blogcu.com

  12. esra(büyüleyenmutfak) Eylül 21, 2007 9:16 pm #

    >merhaba;tam misafir yemeği harika bir fikirellerine sağlık canım benimsevgiler öptüm

  13. sevil altunel Eylül 21, 2007 9:24 pm #

    >slm gül kokulu gül ablam.sana darıldığımı sanıp bağışla demişsin.ne demek bağışlamak .esas ben senden özür dilerim.sadece koko tarifimi görmedin sandım ve üzüldüm.çok geçmiş olsun.inan bende saat 5 ten sonra oruca çok zor dayanıyorum.Allah yardımcımız olsun.acil şifalar dilerim.bu milföyde pilav fikrine bayıldım ellerin dert görmesin .sevgiler.öptüm o nurlu kuran tutan ellerini ve kuran okuyan gözlerini canım ablam..http://sevilcedeninciler.blogcu.com

  14. GonuLunceLezzetLer Eylül 21, 2007 9:41 pm #

    >Çok değişik bir o kadarda güzel bir tarif ellerinize sağlık…

  15. sarimutfak.blogspot.com Eylül 24, 2007 10:42 am #

    >çok güzel bir tarif eline sağlık canım.

  16. Burcu(chaplincafe) Eylül 25, 2007 9:35 pm #

    >Ne ilginç yemek…Gerçekten de böyle bir şeyin yapıldığını ilk kez burada gördüm ablacım.değişik bir buluş :)Ellerine sağlık!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: