>DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ

28 Eyl

>

DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ
2 litre süt
1 çay fincanı pirinç
3 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı( dövülmüş)
2 su bardağı su pirinci haşlamak için
3 yemek kaşığı mısır nışastası
½ su bardağı su nışastayı sulandırmak için
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pirinçler soğuk su ve tuz ile iyice haşlanır, suyunu çekince kaynayan sütün içine haşlanan pirinçler , şeker,ezilen damla sakızı katılır, sulandırılmış nışasta yavaş yavaş eklenir 5 dakika kadar kaynatılır. Güveç kaplarına dökülür yarım saat kadar soğutulur, üzerlerinin kabuk bağlaması sağlanır, fırın ızgara programına ayarlanır tepisinin yarısına kadar su doldurulur ve sütlaçlar dizilir , üzerlerinin kızarması istediğimiz kıvama gelince fırından alınır . Soğuyunca buzdolabında 2 saat bekletilip servis yapılır .

2 Yanıt to “>DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ”

  1. minikkusum Eylül 29, 2007 3:02 am #

    >istee tatli buduriftarin en hafif tatlisi vede sakizliyenmezmi gulum.Ramazanda tatlilardan tek favorilerim sutlac ve gullac.sakizli cok guzel oluyor.o guzel ellerin dert gormesinbana yarin icin bir fikirde vermis oldun yarin kismet olursa sutlac yapayim tabiiki firindasevgiler canim

  2. minikkusum Eylül 30, 2007 12:59 pm #

    >canim ben geldimcumartesi uskudara gectik yegenimin dogum gunu vardi,simdi geldik biraz bakiyim dedim ne var ne yok sonra ANNEME inecegim malum yemek hazirli.sen nasilsin canisi neler yaptin.baska yere gidince ramazani anlamiyorum,eve gelince daha baska oluyor sanki ne bilim,sende oylemisin acaba,canim aksam gorusuruz yinehayirli iftarlar sofraniz bereketli olsun,huzurla saglikla insallah

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: