>GÜLLAÇ

5 Eki

>

GÜLLAÇ

MALZEMELER
1 /2 paket güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veyağ fındık
süslemek için nar ve antep fıstığı

YAPILIŞI
Süt ısıtılır fazla sıcak olmayacak, içine şekeri eklenir iyice eritilir , güllaçlar bir tepsiye tek tek konup üzerlerine süt dökülür, her katta ceviz veya fındık serpilir, en son kalan süt üzerine dökülüp, soğutulup üzeri süslenir soğuk servis yapılır. Şekeri arzuya göre azaltıp çoğaltılabilirsiniz .

NOT: süt çok sıcak olursa güllacınız hamur gibi olur ve rengi beyaz olmaz esmer bir renk alır.
Güllacınızı hazırladıktan sonra buzdolabında streçleyip saklarsanız, renginde değişme olmaz .
Üstünün süslemelerini servise yakın yapılırsa sonuç çok daha güzel olur .

Reklamlar

16 Yanıt to “>GÜLLAÇ”

  1. minikkusum Ekim 6, 2007 12:53 pm #

    >CANIm GULLAC yapmissin cok guzel dun iftarda komsudaydik komsum yapmisti gullac cok guzel olmustu,kac dilim yedigimi hatirlamiyorum cunku bayagi yedimde. ama yemegi fazla yemedim gullac var diye.surdan biraz daha alsammi canisiiii aksama baska tatli olmasaydi kesin gullac yapardimcok da guzel suslemissin eline saglikiyi iftarlar canim arkadasim

  2. minikkusum Ekim 6, 2007 12:57 pm #

    >canim unuttum soylemeyisenin tariftede gulsuyu yok cok iyibende koymuyorum cunku.bende senin tarif gibi yapiyorum tekrar eline saglik iyi aksamlar sevgiler

  3. minikkusum Ekim 6, 2007 11:01 pm #

    >canim ne yaptin yineresmi degistirmissin ama cok guzel olmus.sana bir adres vereyim superresimler var orda ben bir kactane aldim sayfa basi icin.oraya bak sablon basliklari var onlardan alirsin.bugun yine yoksun sesin cikmadi.keyfin yok galiba benim gibihttp://kissdesign.net/ cok guzel seyler var karistirdikca daha neler cikiyor. karsina cikan her resmi tiklahayirli sahurlar canim

  4. minikkusum Ekim 6, 2007 11:15 pm #

    >canim sana soyliyecegim seyi unuttumhic kafam yerinde degilbende yeni ogrendim sevgili guldefne arkadas soyledi.blogcudaki reklamlaribu sitemizede koyabiliyoruz yani tekrar uye falan olunmuyor.ben sayfa ogesi ekle kismini tikladigimizda orda gorursun andensanreklam yazarorayi tiklayinca gorursun,renkleri,reklam seceneklerini orda ayarliyorsun.onceden bir hesabiniz varmi yazar.sen orayi tikliyacaksin.sen bakta takildigin sey olursa soylersin.cok basit blogcudaki gibi sablona falan koymuyoruz.

  5. ayse26 Ekim 6, 2007 11:16 pm #

    >merhab gül ablacım güllaç nefis gözüküyor ellerine sağlık ben daha bu sne hiç yapnadım ona sıra gelmedi seninkinden bir dilim aldım gidiyorum

  6. sofraozlemi Ekim 7, 2007 9:53 am #

    >gülün mtfağında güllaç..:))ellerine sağlık ablacım harika gözüküyor..sevgiler.

  7. Zehra50 Ekim 7, 2007 10:00 am #

    >ellerine saglik canim Ablacigim goruntu bir harika ..ben de cok severim Gullaci ramazan geldimi mutlaka yaparim bu tatlidan.yiyenlere afiyetler olsun..

  8. YESIMLI TARIFLER Ekim 7, 2007 4:19 pm #

    >Görüntüsü ne kadar güzel narlar fıstıklar ben güllaçla pek anlaşamam ama ben bile yemek istedimellerine sağlık

  9. Anneminkiziyim Ekim 7, 2007 7:05 pm #

    >merhaba canim,güllac benim pek yabnci oldugum yani tanimadigim bir tad, ama görünüs ve ikrama sunusun harika olmus, muhakkak tadi da bir o kadar nefistir, ellerinize saglik, selamlar…

  10. selmahlc Ekim 7, 2007 9:05 pm #

    >HAYIRLI GECELER..Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların Kabul olsun bu gece. Kadir gecen mübarek olsun.. YANİ BU KADARMI GÜZEL SERVİS OLUR..ELLERİNİZE SAĞLIK..SONUNDA TOPLAŞTINIZ ÇOCUKLARLA SANIRIM..BLOG RESMİDE ÇOK HOŞ OLMUŞ..SEVGİLER..HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN..

  11. obur Ekim 7, 2007 9:13 pm #

    >harika olmuş ablacığımellerinize sağlıkkadir gecenizide bu geceden mübarek edeyimsevgiyle kalın

  12. serinmavi Ekim 7, 2007 10:33 pm #

    >güllaçsız ramazan düşünemiyorum.eline sağlık canım,görüntü süper olmuş….Selamlar…..

  13. nino Ekim 7, 2007 10:35 pm #

    >ablacim ne guzel olmus ellerine saglik nefiss tek kelime ile

  14. obur Ekim 10, 2007 3:46 pm #

    >ablacığım yine ben geldimgüllacın tarifini almayasizinki nefis olmuştur eminimbayramınız mübarek olsunsevgiyle kalın

  15. Burcu(chaplincafe) Ekim 10, 2007 8:10 pm #

    >Brek brek…Ablacım fotoğraf ekledim haberin olsun 🙂

  16. Aynur Ekim 16, 2007 9:52 am #

    >ya ama ama ama ben gullacin tadini cok merak ediyorum:( tadina bakmadanda denemek istemiyorum.almanyada yapraklari satiliyor ama yapilmisi satilmiyor.yapraklarida bana cok fazla geliyor begenmezsem ziyan olacak diye deneyemiyorum.guzelde gozukuyor ama 😦 elinize saglikhttp://www.aynurdantarifler.blogspot.com/

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: