>ETLİ NOHUT

28 Eki

>

MALZEMELER
500 gram kuşbaşı et
500 gram nohut
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır, ıslatılır. Sabahleyin ıslattığımız suyundan süzülüp tekrar yıkanır.
Zeytin yağ kızdırılır etler kızgınyağda biraz kavrulur, içine küçük yemeklik doğradığımız soğanlar eklenip iyice kavrulur, salçası eklenir 1-2 dakika salçaylada kavrulur, üzerine sıcak su eklenir ve yıkadığımız nohutlar ve bir yemek kaşığı tereyağı da katılıp hep birlikte pişirilir.
NOT : BEN NOHUTUN HAŞLAYIP SUYUNU SÜZMÜYORUM VE ETİYLE BERABER PİŞİRİYORUM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR TAVSİYE EDERİM.

3 Yanıt to “>ETLİ NOHUT”

  1. BETÜL Ekim 28, 2007 9:54 pm #

    >merhabalarziyarete geldim bir baktım misss gibi nohut pişirmişsin ellerine sağlık üst başlık resmi de çok yakışmış sevgiler selamlar…….

  2. Anonymous Ekim 30, 2007 6:48 am #

    >Sevgili arkadaşım,Havalar soğuyunca bakliyatlar başladı değilmi? Nohutu hep haşladım.Hele aşurede kabuklarını tek tek soyuyorum.Haşlamadan da oluyor demek.Sen dediğine göre tamamdır.Büyük kolaylık.Hem besin değeri de düşmüyor. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.Sevgiler canım.guldenelkan.blogcu.com

  3. SevgiSeli40 Ekim 31, 2007 5:48 pm #

    >canim iyi aksamlar blogona bir girdim lokummu yesem nohutmu yesem karar veremedim önce yemekten baslayayim dedim eline saglik canim cok güzel görünüyor yanindada pilav nefis olur .hosca kal.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: