>EBRU KEK

4 Kas

>

MALZEMELER
4 adet yumurta
12 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1 su bardağı nışasta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 neskafe fincanı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞ
Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika iyice çırpılır sıvıyağ ve süt eklenir tekrar 1 dakika kadar çırpılır un, nışasta, kabartma tozu ve vanilya elenir yumurtalara ilave edilir mikser kullanılmaz sadece kaşıkla iyice karıştırılır yıkayıp unladığımız üzümlerde eklenir , hamur iki parçaya bölünür yarısına 2 kaşık kakao katılır karıştırılır.
Tepsi yağlanır ilk önce beyaz hamurdan tepsiye 1 kepçe kadar dökülür üzerine kakaolu hamurdan dökülür, tekrar beyaz hamur, kakaolu hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır en son kakaolu hamur olacak, bir kürdan ile şekil verilir 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
not: kekimizin tepside pişirilmesi gerekiyor .

35 Yanıt to “>EBRU KEK”

  1. serinmavi Kasım 4, 2007 10:49 pm #

    >Eline sağlık canım benim.görüntü muhteşem olmuş….Sevgiler benden….

  2. Anonymous Kasım 4, 2007 11:22 pm #

    >Sevgili Gül, Kek süper olmuş. Çok özel bir görüntüsü var. Bu keki izninle bende denemek istiyorum.Hazırladığın bütün tarifler özendirici.Ellerine sağlık.Canım arkadaşım iyi bir hafta geçirmen dileğiyle sevgiler.guldenelkan.blogcu.com

  3. mutfaktayim Kasım 5, 2007 5:30 am #

    >Gül ablacım kekin harika görünüyor. Bir dilim alıyorum çayımın yanına haberin olsun :)Özlem’den Sevgiler…

  4. lezzetlilerim Kasım 5, 2007 5:34 am #

    >Ablacım kekin süper görünüyor hemen denemek istiyor insan bu görüntü karşısında. Ellerine sağlık. Rahatsızlığın nasıl oldu şimdi daha iyisindir inşaallah. Sevgiler

  5. SOFRAM Kasım 5, 2007 6:36 am #

    >Canım , hem rahatsızsın ama maşallah hiç boş durmuyorsun, Allah nazarlardan korusun…Bu kekin görüntüsünü çok seviyorum, sanki ebru gibi, ablamda yemiştim ilk, sonra bende yaptım, gerçekten çokta lezzetli bir kek, seninki de harika görünüyor, ellerine sağlık canım benim, kendine dikkat et, öptüm, ailecek sevgi ve selamlar…

  6. sarimutfak.blogspot.com Kasım 5, 2007 7:08 am #

    >slmkek süper olmuş ellerine kollarına sağlık.güzel yorumun içinde teşekkür ederim.öptümsevgiler

  7. yetim kız Kasım 5, 2007 8:07 am #

    >nefis görünüyor gül ablacım hafta sonu misafirlerim var yollarsın artık

  8. Baharcicegi Kasım 5, 2007 12:27 pm #

    >kek nefis görünüyor,iyide kabarmis yumusacik mis gibi,eline saglik gül ablacigim.

  9. SevgiSeli40 Kasım 5, 2007 1:39 pm #

    >ebrulu kekin cok güzel görünüyor eline saglik asadaki börekte cok nefis insanin baktikca bakasi geliyor yiyenlere afiyet olsun.

  10. Damak Tadı Kasım 5, 2007 3:33 pm #

    >Gül’cüğüm,Kek’in harika görünüyor canım.Belirttiğin gibi tam kıvamında ve ebruli olmuş.Ellerine sağlık canım..Sevgilerimle..

  11. kizilciksurubu Kasım 5, 2007 4:26 pm #

    >Kek sahane olmus,ellerine saglik canim.

  12. nino Kasım 5, 2007 8:44 pm #

    >ablacim ellerine saglik nefis gorunuyor

  13. emel Kasım 5, 2007 9:00 pm #

    >kekınız çok güzel görünüyor zebra kek olarak bılıyorum bende bunu elleriniz sağlık afiyetl yıyın …

  14. Anonymous Kasım 6, 2007 8:10 am #

    >bu kek tablo gibi olmuş.söyleyecek söz yok.ellerine sağlık yersofrasi

  15. SEVİL ALTUNEL Kasım 6, 2007 8:42 am #

    >slm gül abla bu kekede yorum yazmadan gidemedim bende zebra kek olarak kek kalıbına yapıyordum.ama seninkide çok güzel olmuş ellerine sağlık sevgilerrr..öptüm ellerinden..

  16. Burcu(chaplincafe) Kasım 6, 2007 9:34 am #

    >Ablacım kek çok hoş görünüyor.Herkes yapmayı deniyor bu tarz keki ama ben bu kadar güzel görünene pek az rastladım.Ustalık böyle birşey olsa gerek…Umarım iyisindir…Öpüyorum bol bol!!!

  17. Anneminkiziyim Kasım 6, 2007 11:12 am #

    >Canim cok muhtesem görünümü olmus bu kekin ellerine saglik, sevgiler…

  18. GonuLunceLezzetLer Kasım 6, 2007 2:42 pm #

    >Ebruli kek nefis olmuş ellerine sağlık….

  19. yemegim Kasım 6, 2007 6:15 pm #

    >Gül ablacim harika bir kek olmus hem görünümü hemde eminim lezzeti süperdir ellerine saglik,sevgiler…

  20. selmahlc Kasım 6, 2007 9:12 pm #

    >HAYIRLI GECELER DİLERİM..GENE SÜPER ŞEYLER GÖRÜYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK..YORUMUNDA ÇOK HAKLISINIZ DOĞRU ŞEYLER AMA MAALESEF REELDE UYGULAYAMIYORUZ..KENDİMİZİ BİR KENARA KOYUVERİYORUZ SEVDİKLERİMİZ HEP ÖN PLANDA..OLSUN BÖYLESİ BİZİ DAHA DA MI-UTLU EDİYOR..BİZ YAPAMAYIZ DİMİ..SEVGİLER..

  21. Anonymous Kasım 6, 2007 9:51 pm #

    >ablam muhteşem bir görüntü ellerine sağlık bide ben yemek saatine birtürlü üye olamıyorum çabalıom delirecem:((( tam 4 gündür denerim beni istemio galiba herkese selam sevgiler çok özledim herkesihdidem.blogcu.com

  22. Anonymous Kasım 13, 2007 1:25 pm #

    >canım ben yemek saati siteden siskominşallah iyisindir.ben de bu keki yaparım görüntüsü güzel oluyor.ben kılasik kek tarifimle yaparım her zaman harika yumuşacık,kesince çok güzelgörüntüsü olan bir kek oluyor.senin kekinde güzel görünüyor .ellerine saglık

  23. balimcimtugcem Kasım 13, 2007 2:55 pm #

    >selamlar çok güzel yemekler ellerine saglık tugcenin canı çekmiş bilmem ne yapacağız:))) sevgi ile kalın…

  24. Anonymous Mayıs 27, 2008 8:47 am #

    >merhabakeki denedim güzel oldu ancak bi sorum var nişasta kokusu tuhaf bi tat bırakıyo damakta. acaba bu keki sırf unla yapsak nasıl olur?pişme sıkıntısı filan olurmuçok beğendim ama bide unla denemek istiyorumteşekkürler

  25. GÜL'ÜN MUTFAĞI Mayıs 27, 2008 9:21 am #

    >Selam keki deneyip beğenmişsiniz beğendiğinize çok sevindim tabi unlada olur nışasta çok yumuşak olmasını sağlıyor aslında tadında değişiklik olmaması gerekir nışastada bir farklılık olmasın nışastalar bazen acıma yapabiliyor uzun zaman durunca sevgiler güzel günler

  26. Anonymous Mayıs 27, 2008 9:47 am #

    >cevabınız için çok teşekkürlerbenim için sorun yok da eşim biraz farklı buldu sadece unla yap dedi,bende bi sorayım dedim. nişasta gerçekten yumusacık yapıyo bundan sonra sık yapacağım keklerden biri budur.ellerinize emeğinize sağlıkgüzel günler…

  27. reyyan Mart 31, 2009 7:39 pm #

    >selam bu kekinize bayıldım gerçi bütün tarifleriniz çok güzel görünüyor.teşekkürlersevgiler.http://reyyann.blogcu.com/

  28. sevde Aralık 17, 2010 8:02 am #

    >fırından yeni çıktı… şimdi yayınladım bende. çok güzel oldu gerçekten. ellerinize sağlık. sitenizi takipteyim, çok beğeniyorum. çalıştığım için çok fazla yayınlamaya zamanım olmuyor, ama size ayrı bir yorumla teşekkür etmek istedim.bende beklerim:)) hayırlı günler.

  29. gülşah Ocak 17, 2011 8:39 am #

    >Gül Hanım buradakinişasta ne sağlıyor?kekte nişasta kullanmamıştım.birde kabarık durması için kaç cmlik tepside yapmalıyım sizce?kaşıklar tepelememi olmalı.daha önce denediğim zebra kekim var ama üzümlü denememiştim,aslında üzümler zebra şeklinin bozmazmı diye düşünmedim değil ama birde bunun tadına bakmalıyım:) sevgiler…

  30. GÜL'ÜN MUTFAĞI Ocak 17, 2011 2:49 pm #

    >sevgili gülşah nışasta yumuşacık olmasını sağlıyor üzüm şeklini bozmuyor zaten bu zebra kek değil daha şekilleri düzensiz zebrada şekiller daha belirgin oluyor kaşığınız tepeleme dolu olsun sevgiler canım

  31. evli ve cocuklu Ocak 17, 2011 11:34 pm #

    >Çok güzel bir kek bu:) Buna kek demek ayıp olur! Sanat eseri gibi:)) Bir an önce denemek istiyorum. Ellerinize sağlık…

  32. gülşah Ocak 21, 2011 10:14 am #

    >Gül Hanım sizinki kadar kabarık durması için kaç cm tepside yapmalıyız?kaşık ölçüsü olunca tepsi ölçüsünü kestiremedim?

  33. GÜL'ÜN MUTFAĞI Ocak 21, 2011 10:55 am #

    >GÜLŞAHÇIM TAM 28 SANTİM TEPSİMİN ÇAPI CANIM

  34. gülşah Ocak 27, 2011 11:44 am #

    >ablacım kekinizi denedim,inanılmaz yumuşak oluyor,o yüzden keserken bile çok dağıldı sizinki kadar düzgün olmadı,biraz daha soğumasını beklesem olucaktı kesmek için ama dayanamadım,kaşıkları tepeleme yapmnayı unutmuşum,sanırım tepeleme olunca daha çok kabarır kek, biraz hamuru cıvık olmuştu benimkinin,sonuçta lez<zetli ve pamuk gibi bir kek oldu:)yalşnız yıkayıp unladığım halde üzümlerimin hepsi dibe çöktü:(

  35. GÜL'ÜN MUTFAĞI Ocak 27, 2011 1:16 pm #

    >Gülşahçım beğenmene sevindim canım bir daha ki sefer dahada güzel olacaktır çok dikkatli ve meraklısın çünkü benimkinden bile güzelini yapacağından eminim canım üzümleri birde haif kaynat süz iyice kurulayıp unla bu şekilde dene biraz daha dibe çökmesini önlüyor sevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: