>LORLU PAZI DOLMASI

11 Kas

>

MALZEMELER
1kilo pazı
1 büyük soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı lor
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Tuz ,karabiber, pulbiber , nane
Üzeri için tereyağ, pulbiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

YAPILIŞI
Pazıları kaynayan tuzlu su ile 1 dakika haşlayarak, soğuk suyun içine alıyoruz.
Soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz, bulguru ilave edip biraz
daha kavurup sıcak 1 çay bardağı su ilave edip demlendiriyoruz.
Tuz, karabiber, nane, pulbiber ve bir su bardağı loru ekleyerek,
haşladığımız pazıları ortadan ayırıp muska şeklinde sarıp tencereye yerleştiriyoruz.
Bir su bardağı sütü tencereye koyup kısık ateşte sütü çekene kadar pişiriyoruz.
Sarımsaklar ezilir , yoğurtla karıştırılıp sarmaların üzerine dökülür .Tereyağ
eritilir ,pulbiber katılır yoğurdun üzerine gezdirilip servis yapılır .

NOT : ESKİ BLOĞUMDAN
Reklamlar

26 Yanıt to “>LORLU PAZI DOLMASI”

  1. meleginmarifetleri Kasım 11, 2007 11:01 pm #

    >selam ellerine sağlık bana çok değişik geldi tarifin hiç bu yemekten denememiştim acaba tadı nasıl oluyor merak ettim doğrusu görüşmek üzere hoşçakal

  2. yemegim Kasım 12, 2007 12:06 am #

    >Gül ablacim sana gipta ile bakiyorum biliyormusun herseyi biliyor ve en güzel sekilde yapiyorsun,pazi sarmasini ben hic denemedim ama pazi gecerde elime hemen tarifinden yararlanacagim canim benim ellerine saglik,kocaman sevgiler…

  3. fatostuncay Kasım 12, 2007 5:44 am #

    >o güzel yorumunuz için tesekkur ederim:)pazı dolması harika olmus.. tadının güzelliğini tahmin edebiliyorum..ilk defa duydum lorlu olarak ama pazıyı cok sevdiğim için eminim süper olmustur..ellerinize saglık..gorusmek uzere…

  4. SEVİL ALTUNEL Kasım 12, 2007 6:49 am #

    >slm gül kokulu gül ablambu pazı dolmasını bir yerde daha gördüm ama sanırım burada zor bulurum.senin paylaştığın güzel görüntü ile idare edeceğiz artık…:))ayrıca torunların çok haklı Allah banada senin gibi babaanne olmayı nasip eder inşallah.ellerin dert görmesin..sevgiler..

  5. ocakbasi Kasım 12, 2007 8:07 am #

    >günaydın canım nasılsın çok değişik bir tarif denemeğe değer tadını merak ettim acaba nasıl oluyor mutlaka bu şekilde deniyeceğim arkadaşım yaparda güzel olmaz mı ellerine sağlık canım görüşmek üzere çok öpüyorum sevgilerimle selamlar.

  6. BETÜL Kasım 12, 2007 8:37 am #

    >merhabalarçok lezzetli görünüyor ama hiç yapmadım ve yemedim ilk kez burada öğrendim ellerine sağlık canım sevgiler..

  7. selmahlc Kasım 12, 2007 10:34 am #

    >merhaba..nefis..ellerinize sağlık..Merhaba^^ PORSELEN DEMLİK 3 E^^ katılan dostlar EV SAHİBİMİZ: http://selmahlc.blogcu.com/ Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş cayına gelen misafirlere, Herbiri birbirinden lezzetli tarifler. Çayın en iyisi^^ porselen demlik^^te,en güzel ^^cay tarifleri^^de burada olacak inş.. emeginize saglık diyorum ve son sözü marifetli ellerinize bırakıyorum. Hazırlamış oldugunuz tarif hazırsa nasibimin yada rufeydemin ön sayfasında bildirebilirsiniz. KATILAMAYANLARIN BİZZAT BEN KATILAMIYORUM YAYIN YAPAMAYACAĞIM DEMESİ İYİ OLUR.. BASLIK^^ PORSELEN DEMLİK 3^^ OLACAK Gözden kacma olasılıgı olmaz o zaman. SON GÜN 18 kasim PAZAR EMEKLERİNİZE TESEKKÜRLER SELAM VE DUA İLE katılımınızı çok rica ediyorum..

  8. Damak Tadı Kasım 12, 2007 11:16 am #

    >Sevgili Gül,Çok değişik ve enteresan bir dolma çeşidi olmuş.Daha önce hiç tatmamıştım.Ellerine sağlık canım.Mutlu bir hafta diliyorum.Sevgilerle

  9. GonuLunceLezzetLer Kasım 12, 2007 11:17 am #

    >Çok değişik bir tarif gibi geldi ban daha önce hiç duymamıştım.Lor ve bulgur ve üstelik sütle pişiyor.Denemeyi çok isterdim doğrusu.Ama evdekiler pazı yemiyorrrrr…

  10. minikkusum Kasım 12, 2007 1:14 pm #

    >CANIM MERHABAnasılsın ben kosturmaca ıcındeyım su anda arkadasıma geldım ordan yazıyorum.henuz yerlesemedım.cunku hasta oldum bronsıt yanı.doktora gıdıyorum.bıraz ıylesıyımde sonra yerlesırım.annemde kalıyoruz sımdılık canım gorusmek uzere hoscakalsenı cok ozledım.ellerıne saglık pazı da super olmus offf offf lezızz kendıne ıyı bk canım kardesım ben yıne fırsat bulursam gıremeye calısırım

  11. yaren Kasım 12, 2007 1:33 pm #

    >Ellerine saglik cok lezzetli görünüyor.Degisik bir tarif.Ellerine saglik.

  12. SevgiSeli40 Kasım 12, 2007 1:42 pm #

    >pazi domalari cok güzel görünüyor,oh üstünede sarimsakli yogurt cok güzel yiyenlere afiyet olsun yapaninda eline saglik sevgiler

  13. Anonymous Kasım 12, 2007 2:24 pm #

    >merhaba ablacım, normal pazıyı doldururum üstelikde bayılırım ama lorlu tarif değişik geldi ellerine sağlık sevgilerhdidem

  14. selmahlc Kasım 12, 2007 3:04 pm #

    >MERHABA..İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..YENİ TARİF YETİŞTİREMEZSENİZ EĞER ESKİLERDENDE OLABİLİR..SİZİN O MUHTEŞEM MUTFAĞINIZDAN..SEVGİLER..İYİ AKŞAMLAR..

  15. Burcu(chaplincafe) Kasım 12, 2007 4:14 pm #

    >Ya bu epey lezzetli bişeye benziyo.Kaldıysa geliyorum bu akşam tatmaya :)Ellerine sağlık ablacım!

  16. Anonymous Kasım 12, 2007 5:03 pm #

    >Gül, çok değişik ve çok lezzetli olduğu kesin bir tarif. Ellerine sağlık arkadaşım.Harikasın. Sevgiler.guldenelkan.blogcu.com

  17. esra(büyüleyenmutfak) Kasım 12, 2007 7:16 pm #

    >merhaba,yoğurt, salça sosu, çok cezbedici duruyor zaten pazıda başlı başına lezzetlicanımcım ellerine sağlıksevgiler

  18. Tijen Kasım 12, 2007 9:36 pm #

    >Bu muhteşem bir dolma değil mi Gül? Ellerine sağlık!

  19. Anonymous Kasım 13, 2007 7:08 am #

    >ablacim guzel yorumlara sonsuz tesekkurler ve ellerine saglik pek nefis olmus Nino

  20. nino Kasım 13, 2007 11:10 am #

    >ablacigim ellerine sglik

  21. disal Kasım 13, 2007 11:53 am #

    >merhaba gül ablacığım…ayy başına oturdum…resmi yükledim…yazı yazcam aklıma birşey gelmiyor…düşündüm düşündüm yok…..neyse dedim biraz ara veryim….belki gelir….genede gelmedi…kafam durdu…..bende dayanamadım..yayınladım….onun için geciktim….pazı dolması harika görünüyor…bu arada…ellerine sağlık….görüşmek üzere…..

  22. sarimutfak.blogspot.com Kasım 13, 2007 2:11 pm #

    >slmilk kez lorlu dolma duyuyorum.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

  23. selmahlc Kasım 13, 2007 2:23 pm #

    >merhaba..nasılsınız..güzel bir akşam dilerim..tarifinizi yayınladığınızda haber verirseniz gelip alacağım..sevgiler..kolay gelsin..

  24. senem Kasım 13, 2007 5:44 pm #

    >Cok degisik bir dolma cesidi,harika görünüyor,ellerine saglik canim.

  25. sofraozlemi Kasım 13, 2007 6:10 pm #

    >lorlu pazıyı görünce rahmetli ananem geldi aklıma.. o çok yapardı bu dolmadan.. ellerine sağlık ablacım nefis tadını anımsadım şimdi…sevgilerimle..

  26. medura Ağustos 23, 2010 10:37 am #

    >Elinize sağlık, Erzurum'da yemiştik bundan. Çok güzel, değişik bir şey.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: