>YE# 29 ZEYTİN YAĞLILAR ETKİNLİĞİ ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI

11 Ara

>Sevgili Sıcak paylaşımlar, arkadaşımızın ev sahipliğindeki bu güzel etkinliğe zeytinyağlı yer elması tarifimle katılmak istedim, kolay gelsin sevgiler…. canımhttp://sicakpaylasimlar.blogspot.com/2007/11/29-yemek-etkinlii.html

MALZEMELER

1/2 kilo yer elması

1 adet soğan

1 adet havuç

1/2 çay bardağı zeytin yağı

1 tatlı kaşığı şeker,tuz

2 yemek kaşığı pirinç

1 adet limon

YAPILIŞI

Yer elmaları soyulur,dilimlenir limonlu suya konulur.

Tencereye zeytin yağı yemeklik doğranmış soğan ve halka şekilnde kesilen havuçlar konulur, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.limonlu sudan çıkarttığımız yer elmaları yıkanarak

soğanların üzerine konulur, biraz kavrulur üzerine sıcak su ilave edilir, yıkanmış pirinçler, tuzu, yarım limon suyu ve şekeri eklenir pişmeye bırakılır .tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alınır, istenirse üzerine dereotu ve maydanoz doğranıp serpilir, limon sıkılarak servis yapılır……

25 Yanıt to “>YE# 29 ZEYTİN YAĞLILAR ETKİNLİĞİ ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI”

  1. kitchensweetkitchen Aralık 11, 2007 8:34 pm #

    >Bu gün hep enteresan tarifler görüyorum:)Çok şık olmuş.Elinize sağlık.

  2. antepnakis Aralık 12, 2007 5:14 am #

    >günaydın ablacığımbayılıyorum zeytinyağlı olan her şeye bu tarifi de yani yer elmasının da nasıl pişirileceğini bilmiyordum öğrendim sayenizde ellerinize sağlıknefis gözüküyorbu arada yeni blog açtım oraya da beklerim oburx

  3. ikizlerinannesi Aralık 12, 2007 5:28 am #

    >selamlar ellerine saglik harika olmusa benzer ama ilk defa duydum tadinida merak ettim dogrusu size afiyet olsun ablacim sevgiler

  4. selmahlc Aralık 12, 2007 7:33 am #

    >günaydın..öncelikle z.yağlı neis duruyor yemedim hiç ama eminim güzeldir..babamı bugün normale alcaklar makinadan çıkıyor herşey normal gelişirse hafta sonu evde olup orda bakılmaya dvm edilecek..inş zamanlada daha iyi olur..blemiyorum yüce rabbimm ne gösterecek hayırlısı herşeyin..sevgiler..sağlıklı günler size..sağolun..

  5. Damak Tadı Aralık 12, 2007 8:20 am #

    >Sevgili Gül’cüğüm,Çok nefis görünüyor zeytinyağlı yer elması.Bizde de sık sık yapılır,ben çok severim.Karadeniz bölgesinde yer elması yoktur.Bende ilk İstabulda tanıştım ve çok sevmiştim.Ellerine sağlık tatlım.Sevgilerle

  6. Tijen Aralık 12, 2007 9:13 am #

    >Oooh üzerine de bol dereotu! Pek severim yerelmasını ya genelde çiğ çiğ, meyve gibi yerim biliyor musun Gül’cüğüm. Bayılırım o tatlımsı çıtır tadına.

  7. BETÜL Aralık 12, 2007 9:42 am #

    >merhabalarellerinize sağlık ben hiç pirinç koymam birde böyle deneyim elerinise sağlık sevgiler….

  8. Dilekk Aralık 12, 2007 11:18 am #

    >ablacım görüntü süper, bana yerelmasını ayıklamak çok zor geliyor nedense ama çok severim eline sağlık,

  9. Chaplin Cafe Aralık 12, 2007 12:05 pm #

    >Ben yer elması yemem gerçi ama bi arkadaşımın evinde görmüştüm onunkiler böyle beyaz değildi.Sanırım limonlu suya koymamıştı.Böyle beyaz beyaz çok daha şık duruyormuş.Ellerine sağlık ablacım!Çok öpüyorum!

  10. SevgiSeli40 Aralık 12, 2007 3:55 pm #

    >iyi aksamlar yer elmasi zeytin yaglin cok güzel görünüyor eline saglik hemde cok hafif sevgiler

  11. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Aralık 12, 2007 8:43 pm #

    >canim arkadasim gene dokturmus bloguna geldimmi cikasim gelmiyor.bende yer elmasi almistim. senin guzel tarifini deneyecegim canim benim ellerine saglik.opuyorum canim sevgilerimi biraktim.

  12. nino Aralık 12, 2007 8:45 pm #

    >ellerine saglik ablacim nefis gorunuyor

  13. selmahlc Aralık 13, 2007 3:54 am #

    >GÜNAYDIN..GÜZEL BİR GÜNE UYANMANIZ DİLEĞİYLE…SEVGİLER…SABAH SABAH KALKTIK ÇOCUKLARA..SAAT 6 HEMEN AÇILDI BLOG DURULURMU..ZATEN UYKULAR AZ BUGÜNLERDE..UMARIM İYİSİNİZDİR..SAYFA İÇİN BAZI ARK..LARDA SÖYLEDİ BİLEMİYORUM NE VAR..BİR ARA İLGİLENCEĞİM..SEVGİLER..GÜZEL GÜNLER..

  14. http://mutfaktayim.blogcu.com Aralık 13, 2007 4:44 am #

    >Gül abla’cım nefis görünüyor ellerine sağlık hayatım. Bu arada benim için güzel sözlerine çok teşekkür ederim. Canım benimmm :)))

  15. DENİZSEFASI Aralık 13, 2007 6:58 am #

    >çok sağlıklı bir yemek olmuş, ellerinize sağlık.hiç tadmadım yerelmeası yemeğini bir gün denemeliyim.sevgiler…

  16. SOFRAM Aralık 13, 2007 7:01 am #

    >Canım Gülüm günaydın, görüntü süper hiç sevmeyen birisinin bile yiyesi gelir. Ankara’da öğrenciyken alıp sıkça yapardık, çok ta güzel olurdu ama nedense sonra yapmaz oldum. Ama senin bu tarifini gördükten sonra bu hafta alıp senin tarifinle yapayım bu sefer,Ellerine sağlık canım, görüşmek üzere ailecek sevgi ve selamlar…

  17. fatostuncay.blogcu.com Aralık 13, 2007 7:02 am #

    >bi kere kayınvaliden yapmıstı zeytinyaglı yer elmasını ve cok guzeldi.. sizinki de harika gozukuyor.. ellerinize kollarınıza saglık.. afiyetle yiyin.. cok opuyorum:) kendinize iyi bakın…

  18. disal Aralık 13, 2007 8:17 am #

    >ne kadar güzel yaa..herşeyden vitamin alıyosunuz…hiç aklıma gelmez yerelmasıyla yemek yapmak…ellerine sağlık….

  19. ceyt Aralık 13, 2007 12:11 pm #

    >zeytinyağlı olurda yenmezmi hiç.ellerine sağlık ablacım.çok güzel görünüyor.sevgiler

  20. Aysel Aralık 13, 2007 12:27 pm #

    >Ne güzel bir yemek bu. Ellerinize sağlık. Etkinlik konusunu zeytinyağlılar olarak belirlemekle çok yerinde bir karar vermişim. Sevgiler.

  21. Anonymous Aralık 13, 2007 4:02 pm #

    >merhaba ablacım çok güzel görünüyor ellerine sağlık ben hiç yapmadım tadı değişik gelmişti yerelmasının yemeği nasıl olur bilmiyorum :))) sevgiler hdidem

  22. meleginmarifetleri Aralık 13, 2007 4:23 pm #

    >Gül ben pek yapmam yerelması yemeği ama ellerine sağlık pek güzel bi görüntüsü var sevgilerimle bayy

  23. zerrin - misss Aralık 13, 2007 4:25 pm #

    >Canım Gül ABlam,yer elması ne güzel olmuş. Benimde buzdolabında duran yer elmalar pişirilmeyi bekliyor :))Ellerinize sağlıksıcacık sevgiler..www.misssgibi.com

  24. Baharcicegi Aralık 13, 2007 5:48 pm #

    >Yer elmasini cig olarak yemistim ama böyle zeytinyaglisini hic yemedim.Görüntü renklerin uyumu harika olmus eline saglik ablacigim.

  25. http://hunerlieller.net Aralık 17, 2007 6:30 am #

    >selam (etkinlikten geliyorum)yer elmasını biz cig olarak biliriz.ama böylesi çok lezzetli görünüyor.elinize saglık.sevgiler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: