>HİNDİSTAN CEVİZLİ,KAKAOLU SOSLU KEK

15 Ara

>


MALZEMELER

4 yumurta

3 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ+ erimiş margarin karışımı

1 su bardağı süt

SOSU İÇİN

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı şeker

Üzeri için Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta’yı mikserle 5 dakika çırpıyoruz 1 su bardağı süt ve sıvıyağı ilave ederek 1-2 dakika kadar çırpıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz kaşıkla karıştırarak yağladığımız 27 x40 santim boyutlarındaki bir tepsiye döküyoruz.

Pişen ve soğuyan kekimizi küçük dilimlere kesiyoruz .

Sos malzemelerini karıştırarak 5 dakika kısık ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Kestiğimiz keklerimizi soğuyan sosun içine batırıp her taraflarının sosa değmesini sağlıyoruz ve Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz.


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: