>PORTAKAL REÇELİ

26 Oca

>porselen demlik çay saati etkinliğ için hazırladım kolay gelsin sevgili kardeşim
http://hobievigardenya70.blogspot.com/

MALZEMELER
5 adet portakal
1 kilo şeker
4-5 adet karanfil
ayrıca 2 portakal ve 1 limonun suyu
YAPILIŞI
5 adet Portakal bütün olarak acısı gidene kadar 3 veya 4 sefer haşlanarak her sefer haşladığımız suları süzülür 1 kilo şeker 1 iltre su ile ateşe konulur, koyu bir kıvama gelene kadar kaynatılır. bütün olarak haşlanan 5 adet portakal 1/2 santim kalınlığında Dilimlenir , kaynayan koyulaşmaya başlayan şerbete dilimlenen portakallar ilave edilir istenen kıvama gelene kadar pişirilir. karanfiller 2 portakalın ve 1 limonun suyu sıkılarak eklenir. portakal suyu ilede biraz kaynatılır. Reçelimiz istediğimiz koyuluğa gelince kavanozlara doldurulur, sıcakken kapakları kapatılıp ters çevrilir soğuyuna kadar beklenir .

Reklamlar

31 Yanıt to “>PORTAKAL REÇELİ”

  1. Anonymous Ocak 26, 2008 8:34 pm #

    >selam canım portakal reçeline bayılırım ben sadece kabuğundan yapmıştım böylede deniyecegim ellerine sağlık belimi soruyorsun herzaman beni ihmal etme diyor fakat ameliyat öncesinden cok iyiyim allah sanada şifa versim

  2. GonuLunceLezzetLer Ocak 26, 2008 9:32 pm #

    >Hiç evde yapmayı denemedim.Ama görüntü süper ellerinize sağlık bayıldımmmm…

  3. SevgiSeli40 Ocak 26, 2008 9:49 pm #

    >canimmmmPortakal recelin ne güzel görünüyoröyle hicde dagilmamislar vallah canim cekti simdi eline sagliksenin börekleri gördüm canim birdaki sefere deneyecegim,hadi cani iyi hafta sonlari

  4. Dilekk Ocak 26, 2008 10:30 pm #

    >ablacım sanırım ilk yorum benden bu ne güzellik Allahım bi reçel bukadarmı güzel yapılır ya ben İstanbula sana yakın bi yere yerleşmek istiyorum bana ev aramaya başlasana dayanamıyacağım artık…

  5. Baharcicegi Ocak 26, 2008 11:43 pm #

    >Portakal receli dilim dilim,enfes olmus kahvaltida ilk yenecekler arasindadir kesin,görüntüsü yetiyor,eline saglik Gül ablacigim.neseli saglikli pazarlar

  6. ezgi uğurlu Ocak 27, 2008 6:55 am #

    >CANIM ENFES GÖRÜNÜYOR DAHA ÖNCE BÜTÜN DİLİMLİ OLARAK HİÇ GÖRMEMİŞTİM.AMA BU ŞEKİLDE ÇOK DAHA ŞIK VE İŞTA AÇICI GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK CANIMSEVGİLER

  7. Burcu(Chaplin Cafe) Ocak 27, 2008 2:16 pm #

    >ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK!SENDEN ACİL DESTEK BEKLİYORUMhttp://petarinmutfagi.blogcu.com/6900651/BURADA BENİM HAMURİŞİ FOTOĞRAFLARIM İZİNSİZ OLARAK YAYINLANIYOR!YORUM KISMINA TEPKİNİ YAZARSAN SEVİNİRİM!KİMBİLİR DAHA HANGİLERİMİZİN FOTOĞRAF VEYA TARİFLERİ ÇALIMIŞTIR.HENÜZ SİTENİN TAMAMINA BAKAMADIM SİNİRDEN.

  8. MUTFAKISTAN Ocak 27, 2008 8:26 pm #

    >dilim dilim sunumu ,goruntusu ne guzel olmus enfes afiyet olsun arkadasim ,sevgiler

  9. Burcu(Chaplin Cafe) Ocak 27, 2008 8:53 pm #

    >Teşekkür ederim ablacım olay sadece benim fotoğraflarımla sınırlı değil.birçoğumuzun tarif ve fotoğrafları kopyalanmış izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden.Oktay ustanınkiler bile.o site tamamen çalıntı tariflerden oluşuyor anlayacağın.bir sürü de google reklamı koymuş sayfaya,para kazanmak için!

  10. Burcu(Chaplin Cafe) Ocak 27, 2008 10:01 pm #

    >BLOGCUYA YAZDIĞIM ŞİKAYET YAZISI:BUNU HEPİMİZ YAPARSAK HIRSIZ BLOG KAPANIR!Aşağıda linki bulunan blog bol miktarda google reklamı alıp para kazanmak amaçlı yapılmış çalıntı tarif bloğudur.Ben ve bir çok blogcu,blogspotcu ve diğer site sahibi arkadaşların OKTAY USTA dahil tarif ve fotoğraflarını çalıp saitesine izinsiz,habersiz ve kaynak belirtmeden koymuştur.Küçük bir araştırma sonucunda 30 kadar tarifin başkalarından çalındığını gördüm.Bu hırsız blog BLOGCU isimini lekelemekte ve biz emek sahiplerini de mağdur durumda bırakmaktadır.BLOG ADRESİNİN İPTALİNİ RİCA EDERİM.Saygılar,kolay gelsin.http://petarinmutfagi.blogcu.com/

  11. SOFRAM Ocak 27, 2008 10:11 pm #

    >Canım ,reçelin ne kadar güzel olmuş, harika görünüyor. Çok severim portakal reçelini, ben tatlı niyetine özellikle balıktan sonra yemeği çok severim, o güzel mis gibi aromasıyla…Canım ellerine sağlık, daha iyisindir umarım, kendine dikkat et canım, sevgiyle öptüm…

  12. ikizlerinannesi Ocak 27, 2008 11:03 pm #

    >of enfes bir recel olmus bu ablacim ellerine saglik bir kavanozda ben isterim ona göre sevgiler öptüm

  13. Kevser Ocak 28, 2008 12:39 am #

    >Canim,mis gibi recelin sunumundaki ortada duran portakallara bayildim, harika bir görüntü, insan gözlerini alamiyor gercekten, senin de ellerine saglik diyorum.Selamlar ve öpüyorum..

  14. Dilekk Ocak 28, 2008 7:02 am #

    >ablacım iyi haftalaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr

  15. fatosutuncay Ocak 28, 2008 7:40 am #

    >ellerinize saglık.. harıka gozukuyor..afiyet olsun size.:))guzel bı hafta dılıyorum..gorusmek uzere..

  16. Tijen Ocak 28, 2008 10:01 am #

    >Reçel bana çok tatlı gelir, yemem pek ama portakal reçelinin de yeri ayrıdır, mis gibi kokar. Hele bunlar da öyle güzel olmuş ki!

  17. tarifdunyasi Ocak 28, 2008 11:09 am #

    >PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 28.01.2008 – 03.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”12″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!! SELAM VE SEVGİLERİMLE…

  18. Anonymous Ocak 28, 2008 11:12 am #

    >PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 28.01.2008 – 03.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”12″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!! SELAM VE SEVGİLERİMLE

  19. ab-ı hayat Ocak 28, 2008 12:58 pm #

    >Merhaba,Ellerinize sağlık,nefis olmuş reçel.Uzun süredir portakal reçeli yapmak istiyordum,daha önce hiç denemediğim için de tarif arıyordum. Sormak istediğim portakalların kabuklarını soyup,küp küp doğrayıp yapmak istediğimde nasıl yapabileceğim.Yardımcı olursanız sevinirim.sevgiler…

  20. sarımutfak Ocak 28, 2008 1:03 pm #

    >slmbayılırım portakal reçeline ellerine sağlık ablacım nefis olmuş.sevgilerimleiyi haftalar

  21. Damak Tadı Ocak 28, 2008 1:46 pm #

    >Tek kelime ile harika olmuş reçelin canım,ellerine sağlık..Sevgilerle

  22. baharhabercisiyim.blogcu.com Ocak 28, 2008 2:53 pm #

    >Canim Dogadan Hanimefendicigim, Iyi oldugunuz haberini okumus ve ileti birakmistim, daha sonra birkackez geldigim de yeni bir haber alamadigim icin bekliyordum. Ama görüyorum ki masaAllah hizli bir dönüs yapmissiniz, ellerinize emeklerinize saglik, mmm portakal recelini de cok severiz, ev yapimi da bambaska lezzetli oluyor, paylasim icin tesekkürler…En kalbi sevgi ve muhabbetlerimle dönüsünüzden duydugum mutlulugumu bildiriyor, selamlarimi birakiyorum.

  23. AZİZE PİRGAİP Ocak 28, 2008 2:54 pm #

    >Ablacım ellerine sağlık. Portakalın o eşsiz kokusu ve lezzetine bayılırım.Bende geçenlerde yapmıştım.(eski ve bildiğimiz şekliyle)sevgilerimle hoşçakal.

  24. Burcu(Chaplin Cafe) Ocak 28, 2008 3:57 pm #

    >Ablacım hırsız site kapatılmış :)Gözümüz aydın!Bu reçel de maaşallah tablo gibi duruyor.Yemeğe kıyamam ben 😛

  25. Aleyna-Dilara Ocak 28, 2008 4:41 pm #

    >Canım neler yapmış gene süper ellerine sağlık gülüm benim. Bu ara değişik reçeller çok ilgimi çekiyordu sertlik vermek için Kireçli suda bekletilenler Bal Kabağı Reçeli, Karpuz Kabuğu Reçeli, Domates Reçeli, Amber Reçeli, Zencefil Receli, Ceviz Reçeli, Bademli Kayısı Reçeli, Kahveli – böğürtlen jölesi , Kabuklu Portakal Reçeli aralarında seçim yapıp bir kaçını denemek istiyorum inşallah en yakın zamanda deneyeceğim. Reçel yapımındaki netten bazı ipucuları Pişme sırasında köpüklenmeyi önlemek içinde bir çay kaşığı kadar margarin veya tereyağı, reçel veya marmelata katılabilir. Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka madeni kaşık yerine tahta kaşık kullanmalısınız. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın. 1kg şeftali meyvesine veya 1 kg vişne meyvesine 1 adet aspirin atılınca reçel bozulmaz vede şifa olurmuş. Taze kayısının içine biraz da kurutulmuş kayısı katılması lezzeti artırıyormuş.

  26. hdidem Ocak 28, 2008 7:58 pm #

    >merhaba ablacım trufları beğenmene çok sevindim hakikaten güzel oldu seninde reçelin çok güzel olmuş ellerine sğlık sevilin küçük oğlu biraz rahatsızdı sonrada okula başladı onunla ilgileniyor sevilin çocuklarına aşırı düşkün bir anne o yüzden bıraktı yoksa çok iyiler öptüm sevgiler

  27. Anneminkiziyim Ocak 28, 2008 9:16 pm #

    >Merhabalar, canim ellerine saglik, canli canli pürtakal recelin ne güzel ve lezzetli görünüyor, sevgiler…

  28. http://ballkabak.blogspot.com/ Ocak 28, 2008 11:38 pm #

    >Ne zamandır bekleyen portakallarım vardı.İyi oldu ziyaret ettiğim.Ellerinize sağlık sevgiler

  29. >canim ablam ellerine saglik, bu ne guzellik boyle, hiç evde yapmadim ama tarifinle denemek isterim, harika gorunuyor çunku, afiyet bal seker olsun sizlere, hosçakal.

  30. Burcu(Chaplin Cafe) Ocak 29, 2008 9:17 pm #

    >ablacım ben bunu bu ara bi deniycem görüntüsüne hasta oldum çünkü :))Taktım kafaya da dayanamadım bir yorum daha yazdım :PÖpüldün!

  31. Burcu(Chaplin Cafe) Ocak 31, 2008 11:00 pm #

    >ablacım portakallarımı aldım cmt günü bir aksilik olmazsa yapıcam reçelinden :)Dua et de güzel olsun,daha önce hiç reçel yapmadım da :)Öpüldün şeker yanacıklarından.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: