>ELMALI TATLI

31 Oca

>sevgili tarif dünyası kardeşimizin düzenlemiş olduğu porselen demlik çay etkinliğine yeni denediğim bu elmalı tatlı tarifiyle katılıyorum kolaylıklar diliyorum sevgili kardeşim

http://tarifdunyasi.blogcu.com/

MALZEMELERİ
Muhallebisi
750ml süt ( 3,5 su bardağı süt)
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
İÇİNE
dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
AYRICA
5 adet sarı elma ( ben kırmızı elma ile yaptım )
10 yemek kaşığı toz şeker
10 adet pötibör bisküvi
üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince muhallebiyi üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın
NOT :portakal ağacının tarifi . Bu lezzetli ve hafif tatlı tarifi için teşekkürler sevgili Hatice
Çok hafif ve lezzetli tavsiye ederim .

39 Yanıt to “>ELMALI TATLI”

  1. tarifdunyasi Şubat 1, 2008 12:03 am #

    >aldım canım eline sağlık allah razı olsun selamlar sevgiler

  2. Anonymous Şubat 1, 2008 12:03 am #

    >Ablam canımıniçi, Canım ablacım ben görmeyeli neler yapmışsın yine maşallah.Senin hasta halin bile bizi 10 kere cebinden çıkarır.Ellerine sağlık ablam.Arasıra uğra nolur çok ösledim o güzel sözlerini.Ellerinden öperim… lezzetmutfağı….

  3. aleyna-dilara Şubat 1, 2008 1:24 am #

    >Güzel gülüm sen yapınca herşey muhteşem oluyor, canım benim harikasın gene. Elma almayı inş. unutmam oğluma yaparım bu güzel tarifini, ellerine sağlık. SAĞLIKLA KAL, KUCAK DOLUSU SEVGİLER, SAYGILAR…

  4. fatostuncay Şubat 1, 2008 5:46 am #

    >ellerinize saglık ablacım.. cok guzel gozukuyor.. tam etkınlıge yakısır bı tarıf olmus..hayırlı cumalar diliyorum:)fatostuncay.blogcu.com

  5. SOFRAM Şubat 1, 2008 6:03 am #

    >Canım GülCüğüm, günaydın canım çok güzel bir tarif paylaşmışsın bizimle, çok güzel görünüyor,elmalı lezzetleri çok severim. Ben de geçenlerde eski bir elma tatlısı tarifimi yapmıştım, seninkinin benzeri, dün oturdum tarifini yazdım,sonra vazgeçtim üstüste tatlı olmasın diye. Daha sonraki günlerde yayınlarım artık.Bu senin tarifi de denerim bir ara, eşim çok seviyor elma tatlısını, ellerine sağlık canım, kendine iyi bak, sevgiyle öpüyorum…

  6. http://hunerlieller.net Şubat 1, 2008 8:22 am #

    >selam..nefis görünüyor elma tatlısı..bende bu tarifi ne zamandır denemek istiyorum ama fırsatım olmadı:)))eline saglık..sevgiler..

  7. sarımutfak Şubat 1, 2008 8:40 am #

    >slm ablacımtatlın harika olmuş ellerine sağlık.iyi bir haftasonu dilerim

  8. Anonymous Şubat 1, 2008 11:05 am #

    >Canım benim, elmalı tatlın nefis. Ne yapsan bir başka güzel oluyor. Nefis. Ellerine sağlık. Sevgilerguldenelkan.blogcu.com

  9. GonuLunceLezzetLer Şubat 1, 2008 11:18 am #

    >Ablacığım nefis olmuş ellerinize sağlık…

  10. Burcu(Chaplin Cafe) Şubat 1, 2008 12:31 pm #

    >Ellerine sağlık ablacım.Ben portakal reçelini yapıcam ama şurayı anlayamadım.-“Portakallar acısı gidene kadar 3 veya 4 sefer haşlanarak her sefer haşladığımız suları süzülür 1 kilo şeker 1 litre su ile ateşe konulur, koyu bir kıvama gelene kadar kaynatılır. Dilimlenen portakallar ilave edilir, istenen kıvama gelene kadar pişirilir.”Dilimlenen portakallar ilave edilir diyor.biz demin 5 portakalı haşlayıp şekerle ateşe koymadık mı?Tarifte 5 portakal ve 2 portakal suyundan başka dilimleyip ekleyeceğimiz portakal yok ki :))Anlayacağım şekilde yazarsan tarifi bugün içinde yapma şansım olacak da🙂

  11. GÜL'ÜN MUTFAĞI Şubat 1, 2008 1:06 pm #

    >burcucum malzeme listesinde de en altta 2 portakal ve bir limonun suyu yazıyor ayrıca demediğim için herhalde fark etmedin haşladığımız 5 portakaldan ayrı 2 portakalı ve bir limonun suyunu sıkıyoruz portakalın kabuğunun keskin kokusunu azaltıp portakal lezzetinin öne çıkması açısından sularını ilave ediyoruz anlamadığın bir yer olursa sorabilirsin canım ben bakarım bu gün sık sık pc ye portakalın suyunu sıktıktan sonra yanlız ince süzgeçten geçirmeyi unutma posalı olmaması için sevgiler canınsı

  12. GÜL'ÜN MUTFAĞI Şubat 1, 2008 1:10 pm #

    >burcucum blogcuda çalışma var herhalde senin sayfana yazamıyorum canım açılırsa yazmaya çalışacağım

  13. ab-ı hayat Şubat 1, 2008 1:18 pm #

    >Ellerine sağlık,nefis görünüyor tatlı.sevgilerimi gönderiyorum….

  14. Burcu(Chaplin Cafe) Şubat 1, 2008 2:56 pm #

    >ablacım anlatamadım.5 portaklı dilimleyip mi kaynatıcaz 2-3 kez bütün mü?portakal suyu ve limon suyunu anladım.***Dilimlenen portakallar ilave edilir, istenen kıvama gelene kadar pişirilir.*** demişsin ya…hangi portakal oluyo bu?BU ARADA MÜJDEEEEEEEEEEEEEEEEEEVİZEM ÇIKMIŞ! :))))))))))))

  15. GÜL'ÜN MUTFAĞI Şubat 1, 2008 3:07 pm #

    >burcu canım gözün aydın çokkkkkkkkkk sevindim canısı ALLAH hayırlısı ile kavuşmak nasip etsin bi tanem canım 5 adet portakal bütün olarak 3 veya 4 sefer haşlanacak haşlandıktan sonra dilimlenecek kaynayan koyulaşmaya başlayan şerbete atılacak sonra portakal suyu velimon suyu eklenecek

  16. Baharcicegi Şubat 1, 2008 3:25 pm #

    >Bende denemeyi düsünüyordum,meyvelikte elmalar yumusamis bu tarifle nefis bir elma tatlisi olur.Görüntü harika kar yagmis sanki elmalalarin üstüne,eline saglik ablacigim.saglikli huzur dolu bir hafta sonu dilerim

  17. Anneminkiziyim Şubat 1, 2008 4:18 pm #

    >Merhabalar canim, ellerine saglik, ben bu lezzeteri cok severim, emeklerine saglik, nefiiiis, sevgiler…

  18. Zehra Şubat 1, 2008 5:01 pm #

    >Ellerine saglik canim Gul ablacigim boyle muhallebili tariflere bayilirim cok hafif olur eminim cok da lezzetli olmustur.Yaptigim yaspastalardan nerdeyse kar etmeye basladim ilk baslarda kendimi tanitmak icin cok ucuza yapiyordum simdi malzeme fiyatlarini hesap edip de fiyat soyluyorum,gerci el emegimi hic bir zamam parayla olcemem ben o pastalara cocugum gibi sefkat gosteriyorum suslerken.Onemli olan musteri memnuniyeti…Simdiye kadar hic sikayet gelmedi…Insallah boyle gider..sevgiler

  19. hdidem Şubat 1, 2008 7:07 pm #

    >merhaba ablacım elmalı tatlıyı çok severim ama muhallebili hiç denememiştim ama mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık öptüm sevgiler

  20. Aynur Şubat 1, 2008 7:56 pm #

    >eline saglik guzelimaynurdantarifler.blogspot.com

  21. Tijen Şubat 1, 2008 8:19 pm #

    >Gül’cüğüm,Belki de yeterince olgunlaşmadan yemeye kalktınız. Çünkü olgunlaşmadan önce gerçekten lezzeti yok. Trabzon hurması gibi. Ama tam olgunlaşmış bir avokadoyu ezip sarımsak, az limon suyu, az zeytinyağı, taze soğan ve maydonozla karıştırıp sos olarak bayıla bayıla yer insan!

  22. Anonymous Şubat 1, 2008 9:35 pm #

    >ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor mutlaka deniyeceğim sevgilerimi bıraltım

  23. nino Şubat 1, 2008 9:37 pm #

    >ablacim sagolun ellerinize saglik nefis bir goruntu

  24. Kevser Şubat 1, 2008 10:36 pm #

    >Canim,ne kadar güzel ve lezzetli bir tatli olmus bu? Icine elma girdiyse eger benden de tabii ki tam puan alir, süper olmus, senin de ellerine saglik diyorum.Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

  25. Dilekk Şubat 1, 2008 10:37 pm #

    >ablacım herzamanki gibi çok güzel görünüyor eline sağlık bu tarif birkaç gündür benimde aklımda ama elmalarım uygun değildi bende başka elmalı yaptım mutlaka deneyeceğim öptüm by

  26. kelebeklisaniyeler.blogcu.com Şubat 2, 2008 5:16 am #

    >canim ablacigim ne harika bir tarif bayildim valla, çok hafif sankili, ben yesem olur yani, en kisa zamanda bende yapagim ne hos bir tarif boyle bayildim bayildim, paylastigin için tesekkurler, iyi haftasonlari dilerim, optum.ellerin dert gormesin

  27. AZİZE PİRGAİP Şubat 2, 2008 7:18 am #

    >Marifetli ablacım ellerine sağlık. Çok lezzetlidir eminimki.sevgilerimle

  28. meleginmarifetleri Şubat 2, 2008 10:31 am #

    >ellerine sağlık gül süper olmuş tatlı oldukçada hafif bence sevgilerimle bayy

  29. meleginmarifetleri Şubat 2, 2008 10:31 am #

    >ellerine sağlık gül süper olmuş tatlı oldukçada hafif bence sevgilerimle bayy

  30. Asiye Şubat 2, 2008 1:34 pm #

    >Canım daha iyisindir umarım, gene döktürmeye başlamışsın🙂 ben de mutfağımı açtım, beklerim canımın içi

  31. Anonymous Şubat 2, 2008 4:09 pm #

    >gül ablacım yine ne güzel şeyler hazırlamışsın,senin tariflere bayılıyorum ya ,ellerine sağlık kendine iyi bak ablacığımyemekoloji.blogcu.com

  32. yeşim Şubat 2, 2008 5:35 pm #

    >elmalılar harika olmuş gelimn gibi duruyorbu arada aklım portakal reçelinde kaldıellerine sağlıksevgilerrr

  33. http://hunerlieller.net Şubat 3, 2008 8:02 am #

    >PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 04.02.2008 – 10.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”13″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE…

  34. Yaren Şubat 3, 2008 11:43 am #

    >Canim harika görünüyor.Elmali lezzetleri cok severim.Ayrica sagligina kavusmana cok sevindim canim.Sana ailenle güzel bir pazar diliyorum canim.

  35. zerrin - misss Şubat 3, 2008 6:47 pm #

    >Canım Gül ablam, enfes olmuş..ellerine sağlık.Sımmsıkı kucaklıyorum.sevgiler.www.misssgibi.com

  36. ceyt Şubat 3, 2008 10:11 pm #

    >sevgili Gül ablacım, yine nefis tarifler yapmışsın.tatlı sever olarak çok beğendim tarifini.ellerine sağlık.sevgilerimle

  37. Hesna Şubat 4, 2008 10:44 am #

    >Gül Hanımcığım MerhabaUzun bir aradan sonra nihayet blogları gezmeye başladım. Beni merak ettiğin için çok teşekkür ederim. Biraz işlerim yoğundu internete girme şansım olmadı.Çok güzel şeyler yapmışsın görmeyeli ellerine sağlık.Umarım senin sağlığın iyidir biraz daha .Sevgiler

  38. baharhabercisiyim.blogcu.com Şubat 4, 2008 7:27 pm #

    >Sevgili Arkadasim,Bizlerde de sorun ayni, araya birde saglik sorunu girdigi zaman haliyle blog ziyaretlerinde aksakliklar oluyor malum kis mevsimi itibariyle hepimizi yoklayan virüs keyifsiz birakiyor insani. Umuyor ve diliyorum ki sihhatinizdesinizdir. Sizden aldigim destekten herzaman cok mutlu oluyorum, selaminiz icimi isitiyor, bir de bu birbirinden nefis tarifleriniz yok mu mmmm ellerinize saglik…Mutlu- saglikli günler dileklerimle…

  39. yemegimle Şubat 4, 2008 8:26 pm #

    >Ablacim ne güzel degisik bir lezzet tadini cok merak ettim simdi ;))ellerine saglik…sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: