>KARNABAHAR TURŞUSU

4 Şub

>

MALZEMELER
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak
YAPILIŞI
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .
Reklamlar

21 Yanıt to “>KARNABAHAR TURŞUSU”

  1. emelınmutfagoı Şubat 5, 2008 12:07 am #

    >karnı bahar tuırsusunun metını duydum bu yıl bol bol. ama henuz tatamak nasıp olmadı. bende o kadar tursu tuıtkunuyummkı anlatamam emınım bu tursuda çok beğeneceğım elerınıze sağlıkç.. güzel bır hafta dılerım

  2. Kevser Şubat 5, 2008 2:55 am #

    >Canim,tursuna da bayildim, nasil güzel bir renk böyle? Bir asagidaki brüksel lahanasi yemegine daha cok takildim, cok severim ben bu minicik lahanalari, böyle bir pisirme alternatifini bilmiyordum, bende bazen kiymali yapiyorum, ama birde böyle mutlaka denemek isterim. Hersey icin ellerine saglik diyorum.Selamlar ve öptüm..

  3. SOFRAM Şubat 5, 2008 5:54 am #

    >Canım bayıldım ben bu turşuya, çok güzel görünüyor, tadı da öyledir mutlaka..Hiç kendim yapmadım ama hazır alıp yemiştik, beğenmiştik. Ama ev yapımının hali başka, evde bütün malzeme var, bugün hemen deneyeyim. Bak sözde hiç iş yapmayacaktım ama şimdiden kendime iş çıkardım bile..:))Canım ellerine sağlık, bu güzel tarif için, size afiyet şeker olsun…Sevgilerimle öpüyorum, ailecek selamlar…

  4. fatostuncay.blogcu.com Şubat 5, 2008 6:38 am #

    >mor mor ne kadar guzel olmus ellerınıze salgık.. harıka valla.. bayıldım:)haftanız guzel gecsın..gorusmek uzere..fatostuncay.blogcu.com

  5. nagehan Şubat 5, 2008 7:14 am #

    >Günaydın Gül abla Epeydir ziyaretine gelememiştim, bugün uğrayıp bir hal hatır sorayım dedim.İnşallah iysindir.Bu karnıbahar turşusunu ben çok seviyorumda bir türlü kafama göre bir tarif bulamamıştım.Senin tarifle bir deniycem.Ellerine sağlık ablam.SevgilerNagehan

  6. http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ Şubat 5, 2008 12:59 pm #

    >merhaba gul ablam ellerine saglik, ben hiç yapmadim ama goruntu mukkemel vallahi, tadinida çok merak ettim harika olmus renklerde super, optum.

  7. zerrin - misss Şubat 5, 2008 1:19 pm #

    >Canım Gül ABlacım,nefis görünüyor turşu.. Pek severim turşuyu.elleriniz dert görmesin.sımmsıkı kucaklıyorum.sevgiler kocamanındanwww.misssgibi.com

  8. Anneminkiziyim Şubat 5, 2008 1:40 pm #

    >nefissss, canim ellerine saglik, bende karnabahar tursusunu yapar ve cok begenirim, seninkide nefis olmus, sevgiler…

  9. yemedeyanindayat Şubat 5, 2008 4:27 pm #

    >aman Allahım bunlar şahane olmuş..karnabahara bayılırım ve bu enfes görünytüyü bende deneyeceğim..ellerinize sağlık..harika valla….

  10. ezgi uğurlu Şubat 5, 2008 5:11 pm #

    >canım n kadar değişik olmuş rengide harika:))ellerine saglıksevgiler

  11. GonuLunceLezzetLer Şubat 5, 2008 10:43 pm #

    >Bende çok seviyorum karnıbaharın turşusunu.Turşum azaldıkça üzerine lahanayla karnıbahar eklerim nefis olur.Ellerine sağlık nefis olmuşşşş…

  12. Dilekk Şubat 6, 2008 8:05 am #

    >ablacım bende biten turşu sularının içine hemen alır atarım karnıbahar kütür kütür çok severiz ama benimkiler renksiz bende boyayayım.

  13. AZİZE PİRGAİP Şubat 6, 2008 9:46 am #

    >Ablacım turşunda brüksel lahananda enfes görünüyor. Ellerine sağlık

  14. selmahlc Şubat 6, 2008 12:19 pm #

    >merhabalar…nasılsınız inş daha iyisinizdir..bende iyi olmaya çalışıyorum..saolun..bu arada görüntüharika ellerinize sağlık diyorum..eğer kendinizi iyi hissederseniz sizinde uygun gördüğünüz bir zmn etkinliğe evsahibeliği yaparmısınız..cevabınızı bekliyorum..sevgiler..

  15. Asiye Şubat 6, 2008 12:36 pm #

    >Canım, ellerine sağlık. Bu ne kadar değişik bir turşu. İlk kez karnıbahar turşusu ile karşılaştım. renklerin ahengi muhteşem.

  16. nino Şubat 6, 2008 3:58 pm #

    >ellerine saglik ablacim bende cok severim

  17. meleginmarifetleri Şubat 6, 2008 5:51 pm #

    >süper olmuş ellerine sağlık hoşçakal

  18. selmahlc Şubat 6, 2008 8:39 pm #

    >merhabalar..teşekkür ediyorum kabul ettiğiniz için ben size tarihi bildireceğim..tabiiki de elimden geldiğince yardımcı olacağım..hayırlı akşamlar diliyorum..sağlıcakla kalın..

  19. hdidem Şubat 6, 2008 8:45 pm #

    >gül ablacım merhaba ben bu turşuyu biliyorum kayınvaldem yapar çokda güzel olur seninkide nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler öptüm

  20. kizilciksurubu Şubat 6, 2008 9:09 pm #

    >cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.

  21. Anonymous Şubat 7, 2008 8:07 am #

    >arkadasim merhaba nasil oldun?Insallah simdi daha iyisndir tursu ve dolma nefis gözüküyor ellerine saglik afiyet seker olsn sevgiler http://www.blogcu.com/sanong

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: