>ZEYTİN YAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

4 Şub

>

MALZEMELER

400 gram brüksel lahanası
2 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı pirinç
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık zeytin yağı
Tuz, 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranır, havuçlar verev kesilir , 2 kaşık sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur .Brüksel lahanaları ve küçük kesilen pırasalar eklenir 2-3 dakika kavrulur, patatesler katılır, sıcak su, tuz , şeker ve zeytinyağı ilave edilir. 1/2 çay bardağı pirinç üzerine serpilip ,karıştırılmadan kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır .

5 Yanıt to “>ZEYTİN YAĞLI BRÜKSEL LAHANASI”

  1. Anonymous Şubat 4, 2008 11:41 pm #

    >Canım süper gözüküyor, sağlıklı ve çok lezzetlidir eminim. Eline, emeğine sağlık. Aleyna -Dilara

  2. SOFRAM Şubat 5, 2008 5:49 am #

    >Canım Gül’cüğüm, günaydın cumartesiden beri pek bakamadım sayfalara,hafta sonu pek yoğun geçiyor, dün de malum pazartesi ev işi bir de akşama misafirim olunca hiç uğrayamadım.Neyse bugün yemeğim de var ortalık ta düzgün rahat rahat dolaşabilirim.Canım ellerine sağlık,çok güzel görünüyor, biz brüksel lahanasını çok seviyoruz. Çocuklar özellikle böyle pırasayla birlikte pişmişini çok seviyorlar.Ben sıcak kıymalısını yapıyorum daha önce yayınlamıştım, bol nar ekşili,her ikisi de çok güzel oluyorlar. Geçende de yer elmasını senin tarife göre yaptım bayıldılar, artık sürekli yapıyoruz.Çok teşekkürler canım. Ben senin yemeklerini kendiminkilere çok yakın buluyorum zaten. Gerçekten de bu sıralar birbirimizi takip ediyoruz. Canım öpüyorum, görüşmek üzere…

  3. Dilekk Şubat 6, 2008 8:03 am #

    >ablacım senin yemek kış türlüsü gibi olmuş nekadar güzel herşey var eline sağlık inanırmısın lahana sevmiyorlar diye bende eve daha hiç bürüksel lahanası almadım ama pırasaya karıştırmak mantıklı deneyeceğim.öptüm…

  4. Anonymous Şubat 8, 2008 10:51 am #

    >Eşim zeytinyalı pırasayı seviyor fakat bürüksel lahanası katınca beğenmedi 2-3 gün ben ve (çocukları zorlayarak)tükettik. Fakat çok sağlıklı olduğu için bende deva çorbası dediğim kemik suyuna 1 patates, 1 havuç, 1 çay bardağı bezelye, 4-5 bürüksel lahanası ve 1 ufak soğan katıp yarı eridiğinde blendırdan geçirip 1 avuç misket köfte ve üzerine tereyağda pulbiber ve nane katarak kullanıyorum. Bu arada tarif verir gibi oldum. Çok öpüyorum seni. Aleyna-Dilara

  5. klasiktatlar Şubat 9, 2008 11:20 am #

    >Merhabalar,Tarifinizi beğendim, denemeye değer.İyi gün dileklerimle, hoşça kalınız.

SOFRAM için bir cevap yazın Cevabı iptal et