>PIRASA SARMASI

6 Şub

>







MALZEMELER
1 kilo pırasa
300 gram orta yağlı kıyma
2 adet kurusoğan
1 çay fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı kış için hazırladığımız domates suyu
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
50 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası pişerken sulandırılıp sarmaların üzerine dökmek için
YAPILIŞI
Pırasaların yapraksız kısımları 7-8 santim uzunluğunda kesilir, kaynayan tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır . Suyu dökülmez bekletilir .
Kıyma, yemeklik doğranmış 2 adet kurusoğan , maydanoz, pirinç, tuz,karabiber, pulbiber, salça ve domates suyu karıştırılır . Haşlanan pırasalar ortadan bıçakla kesilir, kenarına resimde görüldüğü şekilde kıymalı iç konulup sarılır. Tencereye pırasaların sarılmayan iç kısımları yerleştirilir, üzerine sardığımız pırasalar yerleştirilir 1 tatlı kaşığı biber salçası pırasaları haşladığımız su ile sulandırılıp üzerine dökülür, üzerine tereyağ ilave edilir , pişmeye bırakılır çok çabuk pişiyor, dikkat edilmesi gerekiyor .
not:küçük parçalarda eklenerek sarılır açılmıyor . resimlerdeki gibi….
Çok lezzetli oluyor tavsiye ediyorum mutlaka deneyin ….

NOT: Muska şeklinde sarmak istersek pırasaları 15 santim uzunluğunda  kesiyoruz kat kat açıp muska gibi sarıyoruz .

33 Yanıt to “>PIRASA SARMASI”

  1. Asiye Şubat 6, 2008 10:51 pm #

    >İnanmıyorum Gülüm yaa; neler yapıyorsun böyle. Senin tariflerini okudukça kopleks yapıyorum🙂 Ben hayatta yapamam bu yemeği🙂 ellerine sağlık canım benim, çok zahmetler vermişsin. wallahi ben bu yemeği yerim :))

  2. semra mutfakta Şubat 6, 2008 10:57 pm #

    >Nefis bir tarif bayıldım.En kısa zamanda deneyeceğim.Sarma olsun da ne olursa olsun.:)Ellerine sağlık.

  3. Baharcicegi Şubat 6, 2008 11:00 pm #

    >Ablacim ilk defa gördüm pirasa sarmasi,bu ne güzellik bu ne lezzet böyle.eline saglik cok degisik olmus.sicacik sevgiler

  4. AZİZE PİRGAİP Şubat 7, 2008 6:59 am #

    >Ablacım sen bir tanesin. Enfes olmuş. Ben duymuştum ama hiç denemedim. Belkide yarın ki misafirim için yapabilirim. Ellerine sağlık. sevgiler

  5. http://hunerlieller.net Şubat 7, 2008 7:09 am #

    >selam.nefis görünüyor pırasa sarması eline saglık.süper bir tarif…sevgiler..

  6. Aynur Şubat 7, 2008 7:39 am #

    >ufff zor degilmi bunu sarmak ya.Ama tadi süperrdireline saglikwww.aynurdantarifler.blogspot.com

  7. Kevser Şubat 7, 2008 8:07 am #

    >Canim,valla ilk bakista benim de gözüm korktu, minik minik yine de hepsini cok güzel sarmissin, ellerine ve emeklerine saglik diyorum.Selam ve sevgilerimle..

  8. SOFRAM Şubat 7, 2008 8:11 am #

    >Canım, harika bir görüntü bayıldım inan. Hep yapmak istedim ama bir türlü kısmet olmadı. Biz pırasayı çok severiz, bunu da severek yeriz mutlaka, ellerine sağlık canım, ama epeyi de zahmetli gibi görünüyor..Afiyetler olsun canım, öptüm, sevgi ve selamlarımla…

  9. ezgi uğurlu Şubat 7, 2008 8:11 am #

    >canım yine ne kadar güzel seyler yapmışsın böyle.pırasa sarması ne değişik ama çok hoş görünüyor.llerine saglık canımkocaman sevgiler

  10. Tijen Şubat 7, 2008 9:21 am #

    >Ben hiç yapmadım pırasa sarması Gül’cüğüm. O kadar sabırlı değilim. Zaten et de yemiyorum ama acaba peynirli bir harçla farklılaştırılabilir mi diye düşünmeden de edemedim!

  11. Hesna Şubat 7, 2008 10:16 am #

    >Gül Hanımcığım MerhabaPırasa sarmasını arasıra bende yapıyorum.Bana biraz zahmetli bir iş gibi geldiğinden seyrek yapıyorum.Gerçektende çok lezzetli oluyor eline sağlık harika olmuş.

  12. yildiz Şubat 7, 2008 11:41 am #

    >Pirasa dolmasini duymustum ama,böylesi ayrintili görmemistim,yemedim de zaten.Öylesine istah acici gözüküyor ki,ellerine saglik ablamin.Abla,ben TR.den ev alirsam eger sana yakin alacagim,ya da yaziliginiz varsa oralarda bir yerlerde alip komsu olacagim en sonunda.Kendine iyi bak,sevgiyle kal.

  13. http://defneylebirlikte.blogspot.com/ Şubat 7, 2008 12:55 pm #

    >PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 14http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 11.02.2008 – 17.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://defneylebirlikte.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”14″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE

  14. ikizlerinannesi Şubat 7, 2008 1:00 pm #

    >gül ablam benimne kadar harika görünüor ya ellerine saglik ben ilk defa duydum pirsadan sarma oldugunu vallhi enfes bizim hanimlarimiz böyle marifetli iste sevgiler öptüm

  15. Damak Tadı Şubat 7, 2008 1:36 pm #

    >Tatlı Gül’cüğüm,Pırasa dolması bizde yapılan yemekler arasında yer almaz.Fakat yapan arkadaşlardan ne kadar nefis bir çeşit olduğunu bilirim..))O maharetli ellerine sağlık canım..Kocaman sevgilerle Gül’cüm..

  16. Yaren Şubat 7, 2008 2:43 pm #

    >Cok harika görünüyor,ellerine saglik .Bende yapmak isterim yani.Hazir evde pirasada varken.Sevgiyle kal ablacim.

  17. ugurbocegimleafiyetle Şubat 7, 2008 3:52 pm #

    >Harika olmuş yaaa ellerine sağlık, hımmm mis gibi…

  18. Anneminkiziyim Şubat 7, 2008 8:31 pm #

    >merhabalar canim, ellerine saglik, harika ve cok ugrastirici bir yemek, emeklerine saglik, tadininda harika olduguna eminim, sevgiler….

  19. meleginmarifetleri Şubat 7, 2008 11:33 pm #

    >güll harika olmuş pırasa sarması ellerine sağlık sevgilerimle öptüm bay

  20. selmahlc Şubat 8, 2008 7:07 am #

    >merhabalar…hayırlı cumalar dilerim..tüm güzellikler sizle olsun..pırasa dolması nefiss görünüyor..bir kere yem,iiştim gerçekten nefis bir tat..

  21. Anonymous Şubat 8, 2008 9:53 am #

    >Canım pırasa sarmasının tadı nasıl acaba, hiç denemedim bana sanki çok zormuş gibi geldi. Senin yapamıyacağın bir yemek varmı valla maşallah, eline emeğine sağlık. Sevgiler, çok öpüyorum seni. aleyna-dilara

  22. ozlemle33 Şubat 8, 2008 11:29 am #

    >Ablacim benim hic olurmu öyle sey,sana darilirmiyim hic.Inanki kalp kalbe karsi dün senin sayfayi uzun uzun gezdim.Sayfayi kapatmadim ablama ne zamandir yorum yazmadim bir sürü güzellik birikmis dedim.Söyle düsünüp uzun güzel bi yorum yazayim dedim.Sonra ne oldu bende unuttum kaldi öyle yazamadan.Gül ablacim senin blogun benim basucu kitabim.Gelininize ve sana kocaman sevgiler.

  23. http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ Şubat 8, 2008 1:02 pm #

    >aman da aman Gul ablam muhtesem bir goruntu baka kaldim harikasin canim benim, gerçekten enfes hem tarif hem goruntu, ekrana yapistim valla, çok guzel olmus, tarifi aldim insallah yaparim, emegine saglik, hayirli cumalar ve akabinde guzel bir hafta sonu dilerim optum canisi.

  24. Anonymous Şubat 8, 2008 1:03 pm #

    >Canım arkadaşım, aradığın için sağol. İnternette sorun var. Bir bağlanıyor, bir kesiliyor. Turşu tablo gibi olmuş. Harika görünüyor. Pırasa sarması, şahane. Ellerine sağlık. Çok güzeller. afiyet şeker olsun. Sevgiler.guldenelkan.blogcu.com

  25. balimcimtugcem Şubat 8, 2008 1:15 pm #

    >bloguma ziyaretiniz ve kutlamanız için tşkler çok geçmiş olsun bilirim bel agrısını çok dikkat edin kendinize…. sevgilerimi bırakıyorum kendinize iyi davranın görüşmek üzere….

  26. ayselce Şubat 8, 2008 4:12 pm #

    >aaaaaaaaaaaa ne hos bi fikir,hic duymadim, görmedim tatmadim ben pirasa sarmasini :))ellerine ve yüregine saglik,sizlere afiyet olsun…hoscakal, aysel

  27. nino Şubat 8, 2008 7:55 pm #

    >cok degisik bisi ellerine saglik ablacim

  28. sofraozlemi Şubat 8, 2008 9:58 pm #

    >bende yemedim ama ,daha önce duymuş çokta kafama yatmıştı tarif ama niye yapmadım bilmiyorum..pırasayı çok severim dolmaya ayrı bayılırım ee her ikisi birleşince eminim ortaya nefis bir tat çıkmıştır..ellerinize emeklerinize sağlık ablacım..sevgiler.

  29. kizilciksurubu Şubat 8, 2008 11:23 pm #

    >Canim pirasa dolmalarin sahane olmuslar,ellerine saglik.Sevgiler.

  30. baharhabercisiyim.blogcu.com Şubat 9, 2008 10:57 am #

    >S.A canim,Bugün ikinci kez gördüm pirasa sarmasini, biz hic bilmezdik, cok enteresan geldi bana acikcasi, pirasa sever bir aile olarak eminim damak tadimiza uyumlu olacak, mutlaka deneyecegim, cokta güzel resimlerle aciklamissin, cok tesekkürler canim, ellerine-emeklerine saglik canim.Sevgi ve muhabbetle kalin..

  31. Emel'in Mutfağı Şubat 15, 2008 11:08 pm #

    >oncelikle bloguma yaptigin nazik ziyret ecin tesekkurler:) snra da bu sarma çok ilginç, bir pırasasever olarak denemek isterim, benim dolma harcıyla guzel olur galiba, ayrica pırasa ile nohut cok yakisiyor denemeli, emel

  32. sadiye Mart 20, 2008 10:53 am #

    >Vallah ben ilk kez pırasa sarması durdum. Yapımı zor olabilir ama tadının güzel olduğuna eminim. Tadını merak ettim. Bir ara denersem Sanırım pişman olmayacağım teşekkürler.

  33. nanekokusu Ekim 22, 2009 1:20 pm #

    >inanmıyorum ya prasayı kimisi hiç sevmez adını bile duymak istemez bizler severek yediğimizden bu güzeliliklere baka kaldım ne güzel yapmışsın arkadaşım ellerine yüreğine sağlık ben senin sitende verdiğim kiloları alacam sanırım haydi hayırlısı sevgilerimle.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: