>VİŞNE SOSLU KEK VE KROKANLI VİŞNELİ PARFE

23 Tem

>
SEVGİLİ MANEVİ KIZIM BURCU YE36 KİRAZLI VE VİŞNELİ TARİFLER ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR BENDE BU İKİ TARİFİMLE ONA MİSAFİR OLUYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYOR BOL KATILIMLI GÜZEL BİR ETKİNLİK OLACAĞINA İNANIYORUM SEVGİLER CANIM MALZEMELER
1 paket çilekli pasta kreması
1,5 su bardağı süt
1çay bardağı toz şeker
1 adet muz
5-6 adet beze
1 su bardağı vişne
KROKANI
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı iri dövülmüş fındık
SOSU
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
Pasta kreması 1,5 su bardağı süt ile üzerinde ki tarife göre hazırlanır .
Krokanı hazırlamak için şeker teflon tavaya konup, çok yakmadan rengi hafif kahve rengiye dönünce ateşten alınır , içine dövülmüş fındık eklenir ,folya kağıdının üzerine ince dökülür .
Kremaya soğuyan krokan, şeker, küçük parçaya bölünmüş muz, bezeler ve çekirdekleri çıkartılan vişnenin yarısı, eklenip karıştırılır .
Streç serilmiş borcama önce biraz vişne üzerine hazırladığımız parfe dökülür ,5-6 saat buzlukta dondurulur,servis tabağına ters çevrilir hazırlanan vişne sosu dökülür servis yapılır ,
Sosu hazırlamak için vişne ve bir çay bardağı pudra şekeri rondada ezilerek hazırlanır .
not: tarif defterinden alıp biraz değiştirdiğim çok beğenilen nefis bir tatlı

MALZEMELER
5 adet yumurta
10 kaşık şeker
10 kaşık un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 fincan vişne suyu
Kürdan ucuyla kırmızı gıda boyası
SOSU
3 çay bardağı vişne suyu, 1 tatlı kaşığı nışasta,1çay fincanı şeker ateşte pişirilir devamlı karıştırılarak soğutulur .
YAPILIŞI
Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır 1 fincan vişne suyu eklenir 1 dakika kadar çırpılıp elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ilave edilir ,tahta bir kaşıkla karıştırılır, bir kısmı ayrılıp çok az kırmızı gıda boyası eklenir, yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece ısıtılmış fırında pişer .
Kekimiz soğuyunca üzerine hazırladığımız sos dökülerek servis yapılır .
NOT : arkadaşımız Hünerli eller keki gıda boyası ile yapmıştı görüntüsünü çok beğenmiştim bende denedim görüntü çok güzeldi teşekkürler arkadaşım .

13 Yanıt to “>VİŞNE SOSLU KEK VE KROKANLI VİŞNELİ PARFE”

  1. Dilekk Temmuz 23, 2008 9:32 pm #

    >Gül ablacım şükür kavuşturana diyelim.Tarifler harika görünüyor herzamanki gibi, bende sabah katıldım etkinliğe hazır kiraz ve vişne bolken bol bol kullanalım .sevgiler…

  2. Dilekk Temmuz 23, 2008 9:34 pm #

    >Gül ablacım benim senden birde ricam var benimde resimlerimin üzerine dilekmutfakta yazabilirmisin?

  3. Chaplin cafe(Burcu) Temmuz 23, 2008 9:57 pm #

    >Canımsın ablacım :))))kEK DE PARFE DE SÜPER OLMUŞ…Bu parfeden bana da yollasan diyorum😛 bezeli falan olunca içim gitti de :)))ELLERİNE,YÜREĞİNE SAĞLIK!Mucuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk!

  4. oznurundunyasi Temmuz 24, 2008 4:37 am #

    >Eee benim ablam yaparda çirkin olurmu ..süpperrsin ablacım,her zamanki gibi,ellerine sağlık ve ben yukardaki parfenin tamamını alıyorum ve kaçıyorum ne de olsa biz çok OBUR bir aileyiz :)sevgiler

  5. SOFRAM Temmuz 24, 2008 5:25 am #

    >Canım Gül’üm harikasın ne bu güzellikler böyle bayıldım inan, ellerine sağlık canım…Canım rahatsız olmana çok üzüldüm,bu sıcaklar pek yaramadı sanırım sana, aman dikkat et güzelim, güzel haberlerini bekliyoruz.Canım biz de hafta sonu Rize’ye gideceğiz, şimdi oralar serindir, burası da serindi ama şu son hafta bunaltmaya başladı. Canım kendine iyi bak, öptüm, ailecek selamlar…

  6. sarımutfak Temmuz 24, 2008 7:11 am #

    >gül ablacım ikiside süper kek çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık

  7. ozlemle Temmuz 24, 2008 7:14 am #

    >Ablacim eline saglik.Pembis keke bayildim.kakaolu yaparim bu sekilde ama böyle renkli hic denenmedim.Mutlaka deniycemSevgiler

  8. http://hunerlieller.net Temmuz 24, 2008 9:30 am #

    >SELAM.İKİ TARİFTE BİBİRİNDEN SÜPER..ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.

  9. HÜLYA Temmuz 25, 2008 9:40 am #

    >ooof ooooof ooooof ablacım harikasın tek kelimeyle.. nasıl bir gzüellik bu böyleee… içim gitti resmeeen. tariflerini aldım en kısa zamanda deneyeceğim ablacım.. süpersiin .. sevgiler hayırlı cumalar çook öptümbide bişey sormak istiyorum son anda aklıma geldi.. Ben gıdacı olduğum için bu katkı maddelerini pek kullanmayı istemiyorum… Bu gıda boyasını kullanmasam aynı rengi tutturamazmıyım ki aceeep.

  10. anneminkiziyim Temmuz 25, 2008 10:00 am #

    >Merhabalar, canim ellerine saglik, visneli mamalar harika olmus, yazin ne nefis olur bunlari yemesi. Hayirli cumalar diliyor, saglikli yasamlar yasamanizi Allahtan temenni ediyorum, sevgilerimle…

  11. Dilekk Temmuz 25, 2008 4:53 pm #

    >Gül ablacım Bursaya gelebilirim yazmışsın vaktin olurda beni ararsan seve seve seni görmeye gelirim Fatmalarda uğrayacaklarmış Bursaya ah bi denk gelsek hepberaber nasıl güzel olur. Ne tarafa geleceksin acaba bana msn den yazarmısın…

  12. banu gökşin Temmuz 25, 2008 5:00 pm #

    >canım nefis görunuyor. vişneli tarifleri çok seviyorum. ellerine sağlık sevgilermle..

  13. MUTFAKISTAN Temmuz 28, 2008 11:32 am #

    >harika gorunuyor ,kek hele parfe ellerine saglik..sevgiler canim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: