>NOHUTLU EKŞİLİ BAMYA

27 Tem

> MALZEMELER
500 gram bamya
300 gram kuşbaşı et
3 kaşık sıvıyağ
3 adet domates
1,5 limon
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI
Bamyalar ayıklanıp yıkanır iyice kurulanır, üzerine 1 limon sıkılıp iyice
karıştırılır,en az 1 saat bekler.
Tencereye sıvıyağ konulur iyice kızdırılır , etler ilave edilir etler biraz kavrulduktan sonra çok küçük doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenir, soğanlarlada kavurduktan sonra biber salçası ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler ve tuzu ilave edilir, domatesler suyunu çekince üzerine bir miktar sıcak su konulur, etler pişmeye bırakılır , etlerin pişmesine yakın yarım limon sıkılır, bamyalar ve haşlanmış nohut katılıp pişirilir.

11 Yanıt to “>NOHUTLU EKŞİLİ BAMYA”

  1. Chaplin cafe(Burcu) Temmuz 27, 2008 8:43 pm #

    >offffffff offfffffffffffffffffffffff..etli bamyaya da etli nohut’a da bayılırım ben…Gerçi buraya geldiğimden beri hiç yapmadım…canım istedi şimdi…deep freeze’de haşlanmış nohutum,kilerde konserve bamyam var…tek eksik kuşbaşı et…hımm anlaşıldı bu gece yapamıyorum :(ellerine sağlık ablacım..bitmediyse bana 1 tabak ışınlar mısın?😛

  2. Dilekk Temmuz 27, 2008 9:34 pm #

    >ablacım ellerine sağlık görüntü süper ailece bamyaya bayılıyoruz yaz kış vazgeçilmez yemeğimiz bende bugün ayıklayıp biraz dondurucuya koydum,sevgiler…

  3. lezzetlilerim Temmuz 28, 2008 5:46 am #

    >Hayırlı günler ablacım;Her zamanki gibi harika bir görüntü. Bayılırım bamyaya, nohutlu hiç denemedim.Eminimki güzeldir. Ellerine sağlıksevgilerimle sağlıcakla kal…

  4. Yemegimle Temmuz 28, 2008 7:04 am #

    >Ablacim ellerine saglik yine nefis bir yemek olmus bu,nohut her yemege yakisan bir lezzet ben denemedim bamyayla ama eminim harika olmustur yiyenlere afiyet olsun,kucak dolusu sevgiler…

  5. karakazan Temmuz 28, 2008 9:17 am #

    >Gül ablacigim,tabagin birini bana hazirlamisin galiba ve bende seve seve aliyorum:)Bayilirim bamyaya genelde sadesini severim ama nohutlu da cok nefis oluyor.Eline saglik ablacigim,fazla yorma kendini gcmis olsun umarim iyisindir.Selamlarimla,serap.

  6. http://hunerlieller.net Temmuz 28, 2008 10:53 am #

    >selam..etli nohutlu bamya nefis görünüyor.nohutlu hiç denemedim..süper görünüyor..bamya zamanışimdi… alıp bu şekilde deneyeyim..eline emegine saglık..sevgilerimle..

  7. ab-ı hayat Temmuz 28, 2008 11:15 am #

    >Merhaba,Ellerine sağlık nefis görünüyor nohutlu bamya.Daha önce hiç nohutlu denememiştim bamyayı,en kısa zamanda deneyeceğim…sevgiler…

  8. www.benimyemeklerim.com Temmuz 28, 2008 4:47 pm #

    >merhaba ablacım ellerine sağlık banyaya bayılırım.tam yaz yemeği.ellerine sağlık.sizede afiyet olsun.sevgilerimle

  9. banu gökşin Temmuz 28, 2008 4:49 pm #

    >canım benim ellerine sağlık nefis görunuyor ve nohut çok yakısmıs kesin deniyeceğim sevgilermle..

  10. SOFRAM Temmuz 29, 2008 6:31 am #

    >Canım Gül’cüm, ailecek kandilinizi kutluyor daha nicelerine ailenizle sevdiklerinizle birlikte sağlıkla ulaşmanızı diliyoruz…Canım bamyalar da harika görünüyor, tam bizim ağız tadımıza göre pişirmişsin.Çok severiz bamyayı ben de bugün bamya pişiriyordum,ellerine sağlık güzelim…Canım biz de cuma yolculuğa çıkıyoruz, belki bir daha uğrayamam şimdiden veda edeyim dedim, dönüşte görüşme üzere ailecek sevgi ve selamlarımızla…

  11. Tijen Temmuz 30, 2008 3:41 pm #

    >Gül’cüğüm,Bugün pazarda bamya gördüm, alsam mı ki dedim ama almadım. Senden tatmak kısmetmiş.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: