>BAZLAMA

23 Ağu

>
BAZLAMA

1 kilo un
700 ml süt
1 paket kuru maya( instant maya )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
Un, maya, tuz ve şeker iyice karıştırılır ,süt yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur , mayalanmaya bırakılır .
Mayalanan hamur 9 parçaya bölünür , yuvarlayıp bir bezin üzerinde üzerlerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika bekler ,dinlenen hamurlar resimdeki gibi tabak büyüklüğünde açılır , tekrar üzerleri ıslak bezle örtülür , hepsi bitince ilk açtıklarımızdan pişirmeye başlarız, iyice ısıtılmış teflon tavada veya sacın üzerinde pişirilir, pişirilen bazlamalar temiz bir bezle iyice sarılır .
NOT: Soğuyan bazlamalar istenirse poşetlere konup buzlukta saklanır yeneceği zaman ısıtılıp aynı tazelikte servis yapılır .
Reklamlar

26 Yanıt to “>BAZLAMA”

  1. kizilciksurubu Ağustos 23, 2008 8:30 pm #

    >Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar diliyorum, sevgiler.

  2. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Ağustos 23, 2008 10:06 pm #

    >gul’cugum oncelikle cok gecmis olsun cok uzuldum canim kendine iyi bak simdi nasil oldun gectimi tatile cikman moral gibi olmustur.bende tatildeyim evlatlar sag olsunlar:))termal tesisleri bana cok iyi geliyor ne desen sifali su.canim bazlamalarin ne guzel kabarmis bende sıklıkla yaparim ahh sicakken arasina tereyagi krem peynirde koydunmu yaninda tavsan kanida bir cayyy deyme keyifff:))ellerin edert gormesin marifetli arkadasim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.Allaha emanet ol

  3. Chaplin cafe(Burcu) Ağustos 24, 2008 8:04 pm #

    >Ablacım demek ben dün çadırda donarken sen sıcacık İstanbulda bazlama yiyodun 😦 Böhüüüüüüü…Hiç adil değil ki bu.Dün ve bugün eşim ve arkadaşlarıyla beraber vosvos toplntısındaydık ta kamplı…burası buz gibi orası cehennem gibi bunun bir ortası olan b ülkeye taşınmak lazım lazım.Ellerine sağlık ablacım…Seni çok çok öpüyorum!

  4. yosunbuka Ağustos 24, 2008 8:46 pm #

    >canım çok güzel olmuşlar gerçekten ellerine sağlık..inşAllah bundan sonraişleyen her dakika sana mutluluk getirir.kahve dostları bloguma linkini ekliyorum canımcım iznile..hayırlı geceler…

  5. birdutmasali Ağustos 24, 2008 8:56 pm #

    >AHH.. AHH.. :(((ekran hiç bir şeye müsade etmiyor,bakmamızdan başkaa :(((oysa nasılda davetkar. hele ÖZGÜLcüğüm öyle bir ayrıntıya girmşkii… : aşkolsun Özgül hnmcığım :))) svglrr NuNu

  6. oznurundunyasi Ağustos 24, 2008 9:26 pm #

    >ablaaaaaaa yaaa gece gece yapılırmı bu bana yaa…ben unutmuştum bunun tadını iice hatırlayayım diye en ince ayrıntısına kadar karelemişsin :(ben ankarada otururken komşum yapardı bunu hem de pek sık üzerine de tereyağ ve bi de demli çay ohhh..neyse yiyenlere afiyet olsun..geçmiş olsun hastamısın benim bilgim yok bu konuda ,bu arada yanlış yazıya yorum yazmışsın altta papatya pastası var ona bakarsan çok sevinirim senın de ismin geçiyor..sevgiler

  7. karakazan Ağustos 24, 2008 9:58 pm #

    >Gül ablacigim,bazlamalar ne kadar da güzel kabarmislar tam da agzima layik olmuslar:)Ellerine saglik ablacigim,yiyenlere afiyetler olsun.Mutlu haftalar diliyorum.selamlarimla,serap…

  8. Dilekk Ağustos 24, 2008 10:19 pm #

    >Ablacım nekadar güzel görünüyorlar hiç denemediğim birşey yapması zor gibi gelirdi ama okadar güzel anlatmışsın ki hemen yapasım geldi kahvaltıya denemeliyim çocuklar bayılacak eminim ellerine sağlık,öptüm…

  9. SOFRAM Ağustos 25, 2008 5:25 am #

    >Canım günaydın, çok teşekkür ediyorum güzelim Büşra için güzel dileklerine…Ben de gezi ile ilgili yazımı yazıp yayınladıktan sonra hafta sonu hiç pc başına oturmak kısmet olmadı. Eşim de gezi notlarını ayrıntılı olarak yazıyor, eh tabii bana sıra gelmedi…Canım bazlamalar harika,nasıl da güzel olur sıcak sıcak üzerine tereyağı sürüp yemek,ama ah bu kilolar yüzünden çoğu şeyi kısıtlamak zorunda kalıyoruz…Canım ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet şeker olsun, güzel bir hafta diliyorum. Öptüm güzelim, sevgilerimle…

  10. HÜLYA Ağustos 25, 2008 5:39 am #

    >günaydın ablacım … yine maşallahın var valla… bazlamalar süper olmuş elelrine sağlık.. sağolsun kayınvalidecimde çok yapar bazlama ….eminim seninkilerde süperdir ee sen yaparsında başka nasıl olur kii. tekrar ellerine sağlık ablacım … ellerin dert görmesin .. mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle kucak dolusu sevgilerr çook öptüüm

  11. armina Ağustos 25, 2008 8:22 am #

    >Bazlaman enfes görünüyordu dayanamadım tarifini aldım. Kısmet olursa deneyeceğim.

  12. Yemegimle Ağustos 25, 2008 10:43 am #

    >Gül ablacim ellerine saglik yine yaptin yapacagini valla ne kadar nefis görünüyor bu bazlama sicacikta ne güzel gider…Güzel bir hafta diliyorum sana sevgiler…

  13. benimyemeklerim.com Ağustos 25, 2008 11:48 am #

    >merhaba ablacım harika görünüyor bazlamaların ellerine sağlık iyi haftalar diliyorum

  14. Anonymous Ağustos 25, 2008 6:57 pm #

    >Canım arkadaşım,İyiyim. İlgin için çok teşekkür ederim.Bilgisayarım arızalandı. Tatile gittim.Dün kızımın bilgisayarından sizleri dolaştım. Herkesin iyi olduğuna çok sevindim.Yine Harika mamalar hazırlamışsınız.En kısa zamanda aranıza dönerim inşallah. Ellerine sağlık bazlama nefis. Zaten hazırladığın herşey çok güzel.Kocaman sevgiler…………….guldenelkan.blogcu.com

  15. oznurundunyasi Ağustos 26, 2008 4:22 am #

    >ablacımmm sizin oralarda kargo şirketi yokmu yahuuu…acilen bişeyler ekle bence yoksa ben bayılcam burda pc de buna bakarken süper yaa nasıl da fosur fosur kabarmışş..sevgiler ablacım

  16. sevil(birdemliksohbet) Ağustos 26, 2008 10:41 am #

    >gül ablacım herzamanki gibi döktürmüşsün ellerine saglık çok güzel gözüküyor ablacım ayrıca iftar bereketi 2 etkinliğimiz başlıyor katılımıznı bekliyoırum ilk 2 hafta benim sitemde olacak sevgiler

  17. Damak Tadı Ağustos 26, 2008 11:56 am #

    >Çok güzel kabarmışlar Gül’cüğüm..Şimdi olsada çayın yanında yeseydik..Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olmuşlardır kesin..)Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

  18. Asiye Ağustos 26, 2008 9:50 pm #

    >Ne kadar gerçek duruyor bazlamalar. Fotoğraf makinasının marifeti mi bu güzellik yoksa gülümün mü 🙂 Canım benim her zaman derim süpersin, ne zaman gelsem ziyaretine gözlerin yerinden fırlıyor. Benim yapamadıklarımı yapmak zorundamısın sen :)Ehh napalım unlu mamullerde hazır satılıyor, ben de onunla idare ediyorum.Kokusu taa buralara geldi ellerine sağlık..Öpüldün..

  19. Zehra Ağustos 27, 2008 9:29 am #

    >Ellerine saglik Gül ablacigim cok guzel gorunuyor bazlamalar.Benim cocuklar bu ekmege cok yumusak olduklari icin Pambis ekmek derler pamuk gibi yumusak oldugu icin.benim dipfrizimden hic eksik etmedigim hamur islerindendir.Cok severiz.sevgiler

  20. sevca Ağustos 27, 2008 9:18 pm #

    >RAMAZAN ÖZEL; YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-5 SÜTLÜ TATLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi http://www.sevca.blogcu.com olarak 01/9/2008 ile 01/10/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:sütlü tatlılar anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:muhallebili kadayıf yöre adı:istanbul buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim: kadininmutfagi@hotmail.com yada http://www.kadininmutfagi.blogcu.com. Veya sevca@live.nl yada http://www.sevca.blogcu.com adresine ulastirabilirsiniz.unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır.

  21. Baharcicegi Ağustos 27, 2008 11:37 pm #

    >Gül ablacigim özgül ablanin yorumundan anladigim kadariyla hastaymissin cok gecmis olsun insallah simdi daha iyisindir.bende türkiyede tatildeydim yeni geldim,bazlamalar fisir fisir iyi kabarmis ramazanda sahurda bir tane yesek aksama kadar tok tutar,ellerine saglik ablacigim

  22. fatostuncay Ağustos 28, 2008 5:48 am #

    >ablacım cok guzel olmus bazlaman.. ellerıne saglık harıka olmus..senın tarıfını denedım super oldu.. yayınladım.. tskler boyle guzel tarıflerın ıcın..gorusmek uzere..

  23. GonuLunceLezzetLer Ağustos 28, 2008 2:12 pm #

    >Bazlamayı ailecek çok severiz…Şimdi görünce nasılda canım çekti…Ellerine sağlık ablacığım harika olmuş…Sevgiler…

  24. hayriye73 Ağustos 28, 2008 9:12 pm #

    >canım süpersin, hep denemek istemişimdir, ama bir türlü kısmet olmadı bu tarif olduktan sonra işim kolay 100 de yüz garantili afiyet bal şeker olsun….canım seni sobeledim, bloguma uğrarsan soruları alırsın hoşçakal, ebe sensin…..hayriye73…

  25. yildiz Ağustos 29, 2008 4:52 pm #

    >Ayyy,ben bunlardan birkacini Ramazan icin aliyorum.Hem iftarlik,hem de sahurluk olarak.Ellerine saglik ablacigim,güzel günler diliyorum.

  26. harihamutfak Eylül 1, 2008 9:46 am #

    >hayırlı ramazanlar diliyorum…bazlamalar nefis görünüyor.ev yapımı miss gibi.optum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: