>BEYTİ KEBABI

17 Eyl

>Ramazan bereketi etkinliğine evde beyti kebabı tarifimle katılıyorum ev sahibliği yapan arkadaşımızGELİBOLU17 kolay gelsin MALZEMELER

400 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN
1 adet yufka
50 gram margarin veya tereyağ
SOSU
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE
1 su bardağı yoğurt
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
50 gram margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarfına sürülür ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine 1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Erittiğimiz tereyağ üzerlerine gezdirilip yanında yoğurt kızartılmış biber ve domatesle birlikte sıcak servis yapılır .
NOT: ben erken hazırladığım için yumuşamasın diye yoğurdu yerken ekledim .

43 Yanıt to “>BEYTİ KEBABI”

  1. hayatkazanbenkepce Eylül 17, 2008 7:32 pm #

    >iskender kebabı , çöp şiş yapmıştım ama beyti süper olmuş gerçekten , ellerine sağlık canım …Benim için de çok iyi oldu bu tarif , misafirlerime değişik bir sunum olur …

  2. harikamutfak Eylül 17, 2008 7:38 pm #

    >tabak nefis görünüyor.herzamanki gibi harikasın.ellerine sağlık..

  3. GonuLunceLezzetLer Eylül 17, 2008 9:07 pm #

    >Beyti harika olmuş bayıldımmmm…Evde de yapılması çok güzel ve hijyenik nefis olmuş…ellerine sağlık ablacığım…Sevgiler…

  4. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Eylül 17, 2008 9:34 pm #

    >gul’cugum gene nefis bir tarifini bizlerle paylasmissin himmm harika gorunuyor iftar sofrasindan kalkmama ragmen nasilda canim cekti.ellerine dert gormesin canim arkadasim.cok opuyor sevgi ve selamlarimi gonderiyorum.

  5. Chaplincafe(Burcu) Eylül 17, 2008 10:35 pm #

    >Saat 01.34…ah salak kafam bu saatte ne işim var benim burada!gece gece beytiyi gördüm ağzımın suyu aktı.Nasıl uyuycam ben şimcik😦

  6. Anonymous Eylül 17, 2008 11:18 pm #

    >Gülüm senin gibi bi hanım çok azdır onca işin, torununun bakımı var genede kısaca süpersin maşallah. Valla helal olsun ne denirki başka tebrik ederim, tarifini çok beğendim ve not aldım teşekkürler. Sağlıkla kal, sevgiler canım.

  7. oznurundunyasi Eylül 18, 2008 5:22 am #

    >ablacım beyti süperrrr…ben bu tabağı aldım akşam için..ellerine sağlık..sevgiler

  8. Dilekk Eylül 18, 2008 5:58 am #

    >Ablacım görüntü muhteşem oğlum yanımdaydı akşama bundan yaparsın diye siparişi verdi okula gitti yapıcaz artık mecbur nasılsa bişey beğendi,ellerine sağlık bu aralar benimde keyfim yok yeni ilaçlar deniyorlar günde 32 tane kortizon içiyorum allak bullak oldum siteylede ilgilenemedim artık bir tarif koyayım olmıyacak,sevgiler…

  9. benimyemeklerim Eylül 18, 2008 6:11 am #

    >ablacım bu ne mükemmel bir yemek hayran kaldım.ne güzel yapmışsın dönüp dönüp resmine bakıyorum.ellerine sağlık

  10. HÜLYA Eylül 18, 2008 6:16 am #

    >merhaba ablacığım… harikasın valla böylesine gzüel bri yemeğe kim hayır diyebilirki ellerin dert görmesin… koca bir maşallah geliyor sana…kocaman öptüm seni sevgiler

  11. HÜLYA Eylül 18, 2008 6:16 am #

    >merhaba ablacığım… harikasın valla böylesine gzüel bri yemeğe kim hayır diyebilirki ellerin dert görmesin… koca bir maşallah geliyor sana…kocaman öptüm seni sevgiler

  12. ceyt Eylül 18, 2008 8:06 am #

    >mmm nefiss bir görüntü.beyti kebabı çok severim.evde yapılmış olması çok daha güzel.ellerine sağlık ablacım.akşama bende yapsam iyi olur.çok canım çekti:)öpüyorum sevgiler…

  13. SOFRAM Eylül 18, 2008 8:44 am #

    >Canım muhteşem bir görüntü , akşama misafirim vardı, sini kebabı hazırladım, ama bunu önce görseydim yapardım, neyse bir dahaki sefere mutlaka yaparım, aklım kaldı,ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun, iyi iftarlar, sevgiler…

  14. karakazan Eylül 18, 2008 12:00 pm #

    >Herkes gibi bende cok severim su beytiyi:) eline saglik ablacigim nefis görünüyor hani;)Ellerine saglik.Ramazan olunca gelsin pideler yensin kebablar oh ohh ne güzel.Dedigin gibi gönüller bir olsun ablacigim:)Sevgilerimle,serap.

  15. Anonymous Eylül 18, 2008 12:05 pm #

    >bu tarifi hemen aksama yapacagim .ellerine saglik harika olmus.yemek sitesinden yagmur

  16. Anonymous Eylül 18, 2008 1:30 pm #

    >Ben buna asla hayir yiyemem diyemem fazla kilolarim olsa bile:)ellerinize sagliksevgilerEmel-deturkserecepten.blogspot.com

  17. hdidem95 Eylül 18, 2008 2:34 pm #

    >muhteşem hatta şahane ellerine sağlık ablacım hayırlı iftarlar sevgiler

  18. Baharcicegi Eylül 18, 2008 3:40 pm #

    >ablacigim sayfanda yemek ziyafeti var,bu ne sahane bir kebab olmus,tam iftar sofralarina yakisir sekilde.tek kelmeyle cok güzel olmus hem göze hem mideye hitap ediyor,ellerine saglik ablacigim

  19. anneminkiziyim Eylül 18, 2008 3:45 pm #

    >Merhabalar canim, ya ben bu kebabi ilkdefa gördüm, birde kendimi cok kebaptan anlar sanirdim, harika bir kebap olmus, tarifi bir kac defa okudum, acele ile okuyup anlamadigim yerleri kafamda canlandirdim, tamamdir, insallah deniyecegim, harika bir lezzet olsa gerek.Simdi bu yemegi ikram edecek misafir bekliyorum, yoksa evde et yemegen cocuklara yediirmek zor olacak, ellerin dert görmesin canim, sizede afiyet, sifa olsun, sevgiler….

  20. Dilekk Eylül 18, 2008 6:35 pm #

    >Ablacım beytiyi bu akşam yaptık ve yedik gerçekten harika bir kebap, çok oldu kalacak diye düşünürken 1 tane bile kalmadı birkaç gün sonrada ben koyarım resimleri,teşekkürler tekrar eline sağlık..

  21. birdutmasali Eylül 18, 2008 7:42 pm #

    >off off offf.çok albenili gerçekten.yediğim ama ,hiç evde yapmadığım bir lezzett. ellerinize sağlıkk.. svglrrr

  22. Melek* Eylül 18, 2008 8:49 pm #

    >OO TABAK MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK SUNUM BİR HOŞ

  23. MUTFAKISTAN Eylül 18, 2008 10:09 pm #

    >nunu gibi bende offff cektim ,arkadasim bu harika gorunuyor nefis olmus ellerine saglik ,sevgiler

  24. fatostuncay Eylül 19, 2008 3:10 am #

    >ablacım valla yıne dokturmussun..supersın valla. senın sıteye gelınce ıstahım acılıyor.. ıyı kı sahurdan hemen sonra geldım:))afıyet olsun sıze..enfes..sevgiler:))

  25. Anonymous Eylül 19, 2008 6:46 am #

    >S.A Mutfak Perisi Arkadasim, evet ben öyle düsünüyorum zira her ugradigimda birbirinden nefis lezzetlerle karsilasiyorum, ellerinize saglik. Mutlaka deneyecegim bu lezzeti.”Sözlerimdeki samimiyetin azlığından ötürü, Senden bağışlanma diliyorum ey Allah’ım (c.c)!”(Rabiatü’l Adeviyye) Hayirli cumalar, selam ve dua ile…baharhabercisiyim.blogcu.com

  26. Gelibolu17 Eylül 19, 2008 9:31 am #

    >CANIMM ÇOK ÖZÜR DİLERİM,İNANKİ İSTEYEREK OLMADI,UNUTMUŞUM GERÇEKTEN,KATILDIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER SELAMLAR.TARİFİN YAYINDA.ELLERİNE SAĞLIK…

  27. Damak Tadı Eylül 19, 2008 1:11 pm #

    >Çok nefis görünüyor Gül’cüğüm..Bende evde hiç denememiştim..Ramazan ayı içinde ideal bir çeşit olmuştur..Ellerine sağlık canım..Hayırlı iftarlar!!Sevgiler..

  28. kizilciksurubu Eylül 19, 2008 3:17 pm #

    >Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Hayirli iftarlar.

  29. Pastanı Seç Eylül 19, 2008 6:12 pm #

    >oh ellerinize sağlık enfes vallasevgiler

  30. banu gökşin Eylül 20, 2008 6:36 am #

    >canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. iyi hafta sonları sevgılerımle..

  31. Asiye Eylül 20, 2008 2:58 pm #

    >Gülüm, bu bu bu, bu nedir bu? Dlim tutuldu, hayran kaldım. Çarşamba günü iftara konuklarım var, muhakkak beyti tarifini yapacağım. Canım benim siz olmasanız ben napardım :)Kucak dolusu sevgiler, tarif için teşekkür ederim.

  32. Asiye Eylül 20, 2008 3:23 pm #

    >Sevgili Gül; bir sorum olacak, Yufka çok çabuk kızarır, yufkanın içindeki köftelerin pişmesine yeterli oluyor mu bu zaman?

  33. kalbegidenyol Eylül 22, 2008 9:41 pm #

    >bu nasıl güzel bir görüntüdür böyle bayıldıım :)) hayır diyecek kimse çıkmaz galiba bu tabaga..ellerine sağlık..sevgilergözde

  34. Anonymous Kasım 9, 2008 1:30 pm #

    >Canim arkadasim, yoklugunuz hissediliyor, beyti kebab tarifini almaya gelmistim, köfteleri yazmamissiniz ama saniyorum önceden kizartilmis oldugunu saniyorum, ama acaba??? umuyor ve diliyorum ki en kisa zamanda sagligina kavursunuz dualarimla…sevgilerimlebaharhabercisiyim

  35. Anonymous Nisan 4, 2009 7:08 pm #

    >selamlarbeyti tarifi ararken blogunda gördüm ve çok beğendim. DEnemeyi düşünüyorum yanlız birşey soracağım köfte ruloyu çiğ olarak mı yufkaya sarıyorsun pişiyormu öyle cevaplarsan sevinirim. yemeğin çok güzel olmuş sunum harika tadınada eminim. http://sadiye-yemekzamani.blogspot.com/

  36. GÜL'ÜN MUTFAĞI Nisan 5, 2009 8:50 am #

    >SEVGİLİ SADİYE KÖFTE ÇİĞDEN KONUYOR TEK YUFKA İKİYE BÖLÜNÜP SARILDIĞI İÇİN İÇİ PİŞİYOR BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM KOLAY GELSİN SEVGİLER CANIM

  37. hayriye73.blogcu.com Nisan 11, 2009 6:50 pm #

    >canım ben bu tarifini yaptım nefisss bir lezzet beytiyi seviyorum fakat dışarıda yiyemiyorum çünkü kuzueti ve yağı kullanıldığı için kokuyor ve ben bu lezzeti sevmiyordum ama senin tarifini denedim harika oldu teşekkürler canım ama fotolayamadım tekrar yapıp fotolayacağım..ve seninle paylaşacağım…sevgiler….

  38. hdidem95 Ağustos 31, 2010 10:19 pm #

    >ABLACIM YAPTIM BENDE NEFİS İKİ GÜNDÜR AYNI YEMEK YENİYOR EVDE ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM SAYFAMDA BAKMAK İSTERSEN ÖPTÜM SEVGİLER

  39. Elif.. Aralık 25, 2010 8:46 pm #

    >merhaba siteniz çok güzel tarifler çok farklı hele şu beyti bu saatte beni mahvetti…çok güzel olmuş ellerinize sağlık…

  40. gülşah Ocak 14, 2011 10:35 am #

    >Gül Hanıım bu tarifi gördüğüme okadar çok secvindimki anlatamam hep aklımda olan yapmak istediğim bir tarifti,ama yufkalar çok kıtır oluyormu kuruyormu hep tereddüt edip soracak birini bulsamamıştım?şimdi o köfteler içi pişene kadar yufkalar çok kurumuyormu?birde 400 gr.1 yufka için çok değilmi?birde fırın tepsisine fotodaki gibimi yerleştirelim yoksa dik dik köfteler yukarı bakacak şekildemi?son sorumda biz bunun gündüzden sarsak sadece fırında pişme işlemi kalsa tepsiyi örtüp dolapta bekletsek olurmu?birde yufkalara yağ sürünce kıymada var çok yağlı olmazmı yağ yufkaları yumuşatıyormu,ve çok soru sordum kusura bakmayın yufkaya yağa alternatif olarak kurumaması için başka ne sürebiliriz?Gül Hsnım ben buna benzer bir tarifi oktay ustadan yapıyordum onda 200 gr kıymayla yuflkaya sarıp kesip pişiriyorduk ama sizinki gibi sos tarifi yoktu ben servis zamanı sos döküyordum,ama yufkalar ve köfteler kuru gibi olunca birdaha yapmaya çekinmiştim o tarifte yufkaları sararken hiçbirşey sürülmüyordu,isizinkini görünce çok sevindim,cevaplarınız benim için çok önemli çok sevgiler…

  41. GÜL'ÜN MUTFAĞI Ocak 14, 2011 3:47 pm #

    >sevgili Gülşah taifi aynen uygulayın çok memnun kalacaksınız yağı biraz fazla olabilir ama kuru olmaması ve lezzeti açısından yağının biraz fazla olması gerekiyor deneyen bütün arkadaşlarım memnun kaldı sevgiler

  42. canikom Mart 8, 2011 2:50 pm #

    >ne diyebilirim ki ha-ri-kaaa.resmi masa üstü arka planı olarak ayarladım.size bir sorum olacak,öncden pişirsek,köfte soğuk soss sıcsk olarak fırınlasak aynı lezzet olur mu .tşk ederim.

  43. GÜL'ÜN MUTFAĞI Mart 8, 2011 4:25 pm #

    >DENEMEDİĞİM İÇİN BİR ŞEY SÖYLEYEMİYECEİM AMA ZANNEDERSEM ÇITIR ÇITIR OLMAZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: