>PORTAKAL SUYU İLE TAZE BAKLA

8 Nis

>

MALZEMELER
500 gram bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon
1 portakalın suyu
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, dereotu
Yoğurt
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır yıkanır , bir kabın içine 2 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyu sıkılıp baklaları bu suyun içine koyarak 15 dakika bekletiyoruz.
Soğan yemeklik doğranır, baklanın yarısı tencereye dizilir doğranan soğanların yarısı ilave edilir, tekrar bakla kalan soğanlar ve iki diş sarımsak küçük doğranıp ilave edilerek üzerlerine yarım limonun suyu sıkılır, sıvıyağ, sızma zeytinyağı, tuz , şeker ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip üzerine yağlı kağıt kapatılarak karıştırmadan pişmeye bırakılır, suyu az gelirse eklenebilir , ateşten indirmemize yakın bir portakalın suyu sıkılıp baklaların üzerine dökülerek 5 dakika kadar daha kaynatılıp tencerede soğutulur, üzerine dereotu serpilip servis yapılır .
NOT: ben dereotunu yoğurdun içine doğrayıp, baklanın üzerine döküyorum bu şekilde servis yapıyorum çok daha güzel oluyor . Portakal suyu ile ilk defa pişirdim ama evde çok beğenildi tavsiye ederim , mutlaka deneyin .

Reklamlar

20 Yanıt to “>PORTAKAL SUYU İLE TAZE BAKLA”

  1. derya Nisan 8, 2009 7:50 pm #

    >Canımmm ablacım ellerine sağlıkkk harika bir görüntü size afiyet olsun kocaman sevgiler…

  2. tasarım mekani Nisan 8, 2009 8:28 pm #

    >ohh.. yogurt ustune bakla harika gitmis… afiyet olsun ve ellerine saglik. medinem

  3. karamel mutfak Nisan 8, 2009 8:57 pm #

    >Ay vallahi çok nefis görünüyor afiyetler olsun.

  4. feray Nisan 8, 2009 11:10 pm #

    >Canım herşeyin bir ilki var değilmi iyiki denedin güzel bir lezzet çıkmış ellerine sağlık bende bir deneyeyim bakalım nasıl olacak.

  5. nilbutikpasta Nisan 9, 2009 5:03 am #

    >ablacım nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum çokkkkkkk öpüyorum

  6. hunerlieller Nisan 9, 2009 5:12 am #

    >hımmm nefis bir bakla yemegi…ellerine saglık canım.sevgilerle

  7. birdutmasali Nisan 9, 2009 6:35 am #

    >Valide Sulatnım gibi yapmışsın Gülcüğüm..O güzel ellerine sağlık..enfesssss görünüyor. çok sevgiler..

  8. SOFRAM Nisan 9, 2009 6:47 am #

    >Canım Gül’üm merhabalar,epey aradan sonra güzel mamalarına baktım hepsi de çok güzel olmuşlar.Bakla da en sevdiğim yemeklerdendir, portakal suyuyla da pişirmek güzel bir fikir, böyle çok daha lezzetli olmuştur mutlaka, ellerine sağlık güzelim.Canım sağlık gidince kolay kolay geri gelmiyor, ama yine kendine iyi bak güzelim,biz de eskiye göre daha iyiyiz arada bazı aksamalar olmuyor değil,ara ara astım yakamı bırakmıyor, ama bu ara verdiğim sürede bir kür uyguladım çok iyi geldi bana, ilaçları da eskisi gibi kullanmaz oldum, kışın çok fazla eve kapandık, baharla beraber hiç evde durmuyoruz,bol bol geziyoruz,kışın acısını çıkarıyoruz.Canım sağlıkla güzel günler diliyorum, öptüm görüşmek üzere canım…Sevgilerimle…

  9. Ayşe'nin Mutfağı Nisan 9, 2009 11:22 am #

    >MERHABA GÜL ABLACIM BEDNE GEÇENDE GÖRDÜM PAZARDAAMA BİZM EVDE PEK SEVİLMİYOR BEN KENDİM İÇİN ALIP YAPACAĞIM SENİNKİNİ GÖRÜNTÜSÜDE ÇOK CANLI SÜPER

  10. sarımutfak Nisan 9, 2009 11:47 am #

    >portakal sulu yememiştim hiç.değişikmiş.görüntüsü güzel eminim tadıda güzeldir.ellerine sağlık

  11. defneylebirlikte Nisan 9, 2009 5:22 pm #

    >GÜL ABLACIĞIM ÖYLE İLGİNÇ GELDİ Kİ BANA.AZ ÖNCE YOSUNBUKADA DA PORTAKALLI ELMA VARDI HATTA ÜSTTE DE SENİN YORUMUN!İLGİNÇ VE ÇOK GÜZEL İR TESADÜF.DENENMESİ GEREKENLER LİSTEME ALDIM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM…

  12. hdidem95 Nisan 9, 2009 7:00 pm #

    >öyle severimki ablacım saolsun dünde kayınvalidem yapıp göndermiş bana afiyetle indi tabi mideye:))))kaçarmı ellerine sağlık öptüm sevgiler

  13. harikamutfak Nisan 10, 2009 8:26 am #

    >ellerine sağlık ablacım.klasik bakladan farklı bir lezzet olmuştur…hayırlı cumalar…

  14. lemanice Nisan 10, 2009 9:45 am #

    >ellerine sağlık sayfanda ki herşey gibi bu da çok güzel bir lezzet hiç portakallısını denemedim.evde kimse yemez ama kendime yapacam :))sevgi ve saygılarımla leman.

  15. sevil Nisan 10, 2009 2:28 pm #

    >gül ablacım ellerine saglık harika görünüyorellerine saglık

  16. Keskinli,Ikizlerinannesi Nisan 10, 2009 7:35 pm #

    >ablacim degisik bir lezzet verse gerek portakal hic aklima gelmezdi dogrusu ellerine saglik ayrica ödülün icinde tebrikler öptüm sevgiler

  17. karakazandan Nisan 10, 2009 9:16 pm #

    >Gül ablacigim,baklayi her haliyle cok severim portakallida olsa yerim herhalde.Ellerine saglik ablacigim tazecik baklalar nefis görünüyor.Sevgilerimle,Serap.

  18. anneminkiziyim Nisan 11, 2009 5:27 am #

    >Merhabalar Gül, canim harika bir görüntü ve nefis bir tad olmali, ellerine saglik, ne güzel sunmussun, sevgilerimle….

  19. yosunbuka Nisan 13, 2009 12:14 pm #

    >canım gül üm baklaya bayılırım portakal suyu ile merak ediyorum inşAllah deneyeceğim.çokk öptüm

  20. karadenizsofrasi-Balıkesir Nisan 26, 2009 8:57 am #

    >Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor,bakla pek pişmez bizde ama bu tarifi denemek istiyorum,yine konuşturmuşsun marifetini ,sunumun harika..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: