>BEYPAZARI KURUSU

12 Nis

>ARKADAŞIMIZhttp://missgibi.blogcu.com/UN EV SAHİPLİĞİNİ YAPTIĞI PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN SEVGİLER .

MALZEMELER
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı instant maya kurumaya
1 silme kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket 125 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Eğer elde yapılıyorsa unu,tuzu, şekeri, tarçını ve kurumayayı geniş bir kapta karıştırın .Oda sıcaklığındaki sütü ve tere yağını katıp hamuru 10 dakika yoğurun.Hamur yumuşak olacak fakat ele yapışmayacak kıvamda şekil vermesi kolay bir hamur olması gerekiyor.
Hamur u beze haline getirip ağzı kapalı bir kapta hacmi iki katı olana kadar mayalandırın (1,5 veya 2 saat )
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın . Herbir parçayı mutfak tezgahında 2 elinizle yuvarlayarak 2 santim kalınlığında ince rulo haline getirin . Ruloları ( un kurabiyesi gibi ) 1- 1/2 cm genişliğinde verev olarak kesin yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin .
Ilık biryerde 15 dakika daha mayalandırılır .
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika veya üstü kızarana kadar pişirilir. fırından çıkartıp 20 dakika kadar ılınması beklenir .
Fırının ısısı 125 dereceye getirilip tekrar fırına koyduğumuz kuruları 2 saat daha fırında kurumaları için bırakıyoruz. fırın soğuyana kadar gevrekleri fırında tutuyoruz veya bir gece fırında bırakılırsa daha iyi kururlar .
NOT : TARİF 40 FIRIN EKMEĞİN GÜZEL TARİFLERİNDEN BİRİ DAHA DETAYLI GÖRMEK İÇİNhttp://40firinekmek.com/

17 Yanıt to “>BEYPAZARI KURUSU”

  1. derya Nisan 12, 2009 1:52 pm #

    >Canmmm ablam ellerine sağlık harikasın sen yapınca herşey farklı güzel iyiki varsın sımsıcak sevgiler…

  2. Anonymous Nisan 12, 2009 1:59 pm #

    >canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim

  3. birdutmasali Nisan 12, 2009 5:57 pm #

    >VALLAHİ BRAVO GÜLCÜĞÜM.. ELLERİNE SAĞLIK…..ÇOK SEVGİLER.

  4. defneylebirlikte Nisan 12, 2009 6:04 pm #

    >beypazına gittiğimde ikram edilmişti.ellerine sağlık ablacığm.sevgiler…

  5. tasarım mekani Nisan 12, 2009 6:41 pm #

    >ellerine saglik.. arkadasin bloguna bir goz atayim.. sevgiler, medinem

  6. DİDEM Nisan 12, 2009 7:09 pm #

    >ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR..YUMUŞACIK…

  7. lavantin Nisan 13, 2009 12:29 am #

    >Merhaba sizi etkinlik sayfasında gördüm.Tarifinizi çok beğendim.Hep yapmak istediğim bir lezzetti.Yeni tarifleriniz için izlemeye alıyorum

  8. hayriye73.blogcu.com Nisan 13, 2009 7:28 am #

    >canım ben bu tarifi merak ediyordum hazırları görüyordum hep ama hiç almadım senin tarifinle deneyeceğim…ellerine sağlık….nefisss…..sevgiler…

  9. yosunbuka Nisan 13, 2009 12:13 pm #

    >gönlü güzelim ne güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım…vakit bulur bulmaz denemek istiyorum

  10. hunerlieller Nisan 13, 2009 3:32 pm #

    >selam arkadaşım tariflerini deniyorum ve çok lezzetli buluyorum.ellerine saglık.. sevgilerimle…

  11. hdidem95 Nisan 13, 2009 5:35 pm #

    >of ablacım ne güzel görünüyor ellerine sağlık öptüm sevgiler

  12. SOFRAM Nisan 14, 2009 6:34 am #

    >Canım Gül’üm harikasın, çok severim beypazarı kurusunu, evde yapılabilir mi? aynı lezzeti verirmi diye düşünüyordum, ama tam tarif te yoktu, senin tarifle mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık güzelim, harika görünüyorlar.Öptüm güzelim, ailecek selamlar…

  13. sevil Nisan 15, 2009 7:21 am #

    >MERHABA Canımcım; 40. Ev sahibemiz olan http://missgibi.blogcu.com/ (Necla ) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.iyi haftalar….Sevgilerimle SEVİL SAHİN

  14. fikriye Nisan 16, 2009 8:49 am #

    >ellerinize sağlık ben hep hazırını alırım sizin tarifinizle denicem sevgilerimle

  15. Anonymous Nisan 16, 2009 9:10 pm #

    >ellerine saglik ablacimharika gorunuyor bunlardaha once hic yemedim am deniycem insallahsize afyiet olsunwww.yenitadlar.blogcu.com

  16. nanekokusu Kasım 4, 2009 4:27 pm #

    >slm, çanakkaleli bir arkadaşım vardı bu kuruyu her memleketine gittiğinde bana getirirdi bende çok severek yerdim tarifini derdim oda bana ne yapacan ben getiriyorum ya taini çıkınca gittiler bende tarifini şimdi sende okuyunca tamam dedim buldum hemen deniyecem ellerine sağlık sevgiler selamlar.

  17. NUR Eylül 8, 2010 11:58 am #

    >Harika görünüyor…beypazari.biz severek yeriz

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: