>ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ (ÇIĞIRTMA )

17 May

>

RESİMLERİN ÜZERLERİNE TIKLARSANIZ BÜYÜK OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ

MALZEMELER

6 adet kemer patlıcan

5-6 adet domates

5-6 adet biber

2 küçük soğan

5-6 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Maydanoz

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 kaşık halis zeytin yağı

2 adet kesme şeker

YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlanır 15 dakika bekletilir, yıkanır resimdek gibi bıçakla helezon şeklinde yani patlıcanı çevire çevire kesilir. Her tarafı 1/2 çay bardağı sıvıyağ ile yağlanır ve tuzlanır, teflon tepsiye dizilir, üzerlerine doğradığımız biberlerde dizilir 220 derecede ısıtılmış fırında kızartılır. Soğanlar ve sarımsaklar doğranır, kızaran patlıcanların üzerlerine serpilir, kabuklarını soyduğumuz domatesleri de yerleştirip , halis zeytinyağı, şeker, karabiber ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir . Soğuyunca küçük doğradığımız maydanozla servis yapılır .

NOT: Rengi Patlıcanlar kızartılarak yapılınca daha güzel oluyor fakat ben kızartmayı fırında tercih ettiğim için fırında kızartarak yaptım çok lezzetli severek yediğimiz bir patlıcan yemeği . Şekil olarak ben keserek yaptığım bir yemek

İllede yemek sitesinde Hilal arkadaşımız’ın sayfasında şekillerini gördüm bu sefer bu şekilde denedim .

Reklamlar

19 Yanıt to “>ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ (ÇIĞIRTMA )”

  1. derya Mayıs 17, 2009 4:38 pm #

    >Canım ablacım mutlu pazarlar harikagörünüyor patlıcanlı tüm yemekleri severek yerim.Ellerine sağlık öpüyorum

  2. birdutmasali Mayıs 17, 2009 5:32 pm #

    >gülcüğüm şu patlıcanı ne çok severim bende. ellerine sağlık, nefiss bir tarif çok beğendim canım.sevgiler iyi haftalar.

  3. defneylebirlikte Mayıs 17, 2009 5:46 pm #

    >nefis bir yemek.hemen bir tabakta ben istiyorum….elerine sağlık..

  4. Anonymous Mayıs 17, 2009 6:59 pm #

    >Bayıldım ellerine sağlıkhttp://ballkabak.blogspot.com/

  5. Anonymous Mayıs 17, 2009 7:03 pm #

    >patlicana bayilirim yaninda cacik ve pilav ile harika bi r menu olur .ellerine saglik gul ablacigim selamlar nesrin http://www.lalelimutfaklar.blogcu.com

  6. feray Mayıs 17, 2009 8:43 pm #

    >Gül cüğüm ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bende fırında kızartıyorum. Harika bir yemek olmuş.Sevgiler..

  7. hunerlieller Mayıs 17, 2009 8:51 pm #

    >patlıcanlı yemekleri çok severim.mutlaka bu tarifi deneyecegim.ellerine saglık arkadaşım.nefis görünüyor..görüşmek üzere..

  8. birsence Mayıs 18, 2009 11:26 am #

    >patlıcanı kocişim çok seviyor bu yemekten kocişime yapayım ablacım…ellerin dert görmesin….

  9. Eylül Mayıs 18, 2009 1:12 pm #

    >Canım benim ellerine sağlık kızartılmadan yapılması çok güzel zaten severim patlıcanı bayıldım bunada en kısa zamanda bende deneyeceğim..güğzel bir hafta geçirmen dileğiyle öpüyorum canım…

  10. sevil(birdemliksohbet) Mayıs 18, 2009 2:47 pm #

    >gül ablacım öncelikle hayırlı haftalar dilerimben patlıcanı çok severim ellerine saglık harika olmuş mutlaka deneyecegimellerin dert görmesin gül ablam

  11. Baharcicegi Mayıs 18, 2009 3:08 pm #

    >Ablacigim yeterki senin elin degsin yemek olsun pasta olsun cok lezzetli oluyor,resimler öyle canli cikiyorki karnim acken gelmek istemiyorum sayfana iyice acikip gidiyorum.iftar sofralarina yakisir bir yemek olmus ellerine sagliksaglikli huzurlu bir hafta dilerim

  12. tarifsiz tarifler - ipek Mayıs 18, 2009 4:39 pm #

    >Kızartma olmaması hemen dikkatimi çekti. Çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda denemek isterim.

  13. tarifsiz tarifler - ipek Mayıs 18, 2009 4:39 pm #

    >Kızartma olmaması hemen dikkatimi çekti. Çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda denemek isterim.

  14. yildiz Mayıs 18, 2009 5:00 pm #

    >Patlicani sevmeyen var mi acaba?Varsa da eger cok sey kaciriyorlar bence.Resimleri büyütünce,fazlasiylaayildim bayildim.Yiyenlere afiyet,bal seker olsun.

  15. Anonymous Mayıs 19, 2009 9:56 am #

    >merhaba canım bu yemeği bende yaparım bizim evde severek yenir ellerin dert görmesin harika görünüyor bir tabak aldım sevgiyle kal çok öptüm. celilenanekokusu.blogspot.com

  16. anneminkiziyim Mayıs 19, 2009 9:11 pm #

    >Canim ellerine saglik, istah acan bir görüntü, insanain hemen istahini aciyor. ellerine saglik, Cigirtma yemegin adi ve kendisi mükemmel, sevgiler…

  17. SOFRAM Mayıs 20, 2009 5:05 am #

    >Canım merhaba,biz bu sene leyleği havada gördük, her fırsatta geziyoruz. Bu tatil vesilesiyle de Eskişehir’e gittik,kısa sürede iyi gezdik, akşam döndük.Değişiklik oldu bizlere ama iyi de yorulduk…İnşallah ekolojik pazarımıza en kısa zamanda yeni yerinde kavuşuruz canım, bu konuda çalışmalar yapılıyormuş.Canım ellerine sağlık, bu yemeği bizde çok severiz, ben de kızartmadan çiğden yapıyorum, bir de bu şekilde fırında deneyeyim, çok lezzetli bir yemek,ellerine sağlık güzelim, afiyetler olsun, sevgilerimle öpüyorum…

  18. HANDE AZAP Mayıs 20, 2009 7:24 am #

    >ablacım hastalığına üzüldüm acil şifalar dilerim sanaçığırtmada harika olmuş ellerine sağlıksevgilerimle

  19. Sevil Altunel Mayıs 20, 2009 11:23 am #

    >canım gül ablam gerçekten çok sağlıklı ve besleyici olmuş.ellerine emeğine sağlık.umarım sağlığında iyidir..bende çok yoğun koşuşturmaca içerisinde aldığım ödülü hak etmeye çalışıyorum. güzel mesajlarına dönemediğim için beni affet..her şey gönlünce olsun..sevgilerimle..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: