>İÇ BAKLALI ENGİNAR VE TAZE BAKLALI ENGİNAR

23 May

>
İKİ DEĞİŞİK ENGİNARLI BAKLA TARİFİ UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
4-5 adet enginar
yarım kilo bakla
1 büyük soğan
2 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık halis zeytinyağ
Tuz, dereotu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır, yıkanır limonlu ve unlu suda 15 dakika bekler, soğan yemeklik doğranır, Enginarlar yıkanır , limonla ovulur, enginarlar düz bir tencereye konur içlerine baklanın yarısı konur soğanın yarısı eklenir bir kat bakla bir kat soğan olarak yerleştirilir , üzerlerine halis zeytinyağ, tozşeker ve tuz eklenir , 1 su bardağı su eklenir pişmeye bırakılır pişmesine yakın sıktığımız 2 portakalın suyu ilave edilir . piştiği tencerede soğumaya bırakılır soğuyunca sarımsaklı yoğurt ve dere otu serpilip servis yapılır .
NOT : BEN DERE OTUNU YOĞURDUN İÇİNE EKLİYORUM BU ŞEKİLDE ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM . PORTAKAL SUYU İLE MUTLAKA DENEYİN


YAPILIŞI
4-5 Adet enginar
Yarım kilo iç bakla
1 büyük kurusoğan
Dereotu,tuz, şeker
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık halis zeytinyağ
1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Enginarlar yıkanıp limon la ovulur , kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülür ( suyunu atmıyoruz daha sonra baklaları pişirmek için bekletiyoruz ), baklalar ayıklanıp iç kabuklarıda soyulur , soğan sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur, ayıklanmış baklalar ilave edilerek biraz kavrulur haşladığımız enginarların içlerine doldurulur, enginarları haşladığımız su ilave edilir üzerine 2 kaşık halis zeytinyağı, şeker ve az tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir, kendi pişirdiğimiz tencersinde soğumaya bıarkılır , üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu eklenerek servis yapılır.

Reklamlar

16 Yanıt to “>İÇ BAKLALI ENGİNAR VE TAZE BAKLALI ENGİNAR”

  1. defneylebirlikte Mayıs 23, 2009 3:19 pm #

    >offff nefis bir yemek olmuş.ellerine sağlık ablacığım…

  2. derya Mayıs 23, 2009 3:26 pm #

    >Canım ablam ellerine sağlık ikiside birbirinden leziz sımsıcak sevgiler..

  3. Dilekk Mayıs 23, 2009 8:09 pm #

    >ablacım enginarın tam zamanı bol bol yemek lazım karaciğer için harika bir ilaç diyorlar her türlüsünü tüketmek gerekiyor ellerine sağlık,öptüm.

  4. Baharcicegi Mayıs 23, 2009 8:33 pm #

    >burdaki baklalar türkiyedekiler gibi lezzetli olmuyor .tazecik nefis görünüyor hafif saglikli tam yaz yemegi olmus eline saglik ablacigim.saglikli bereketli paparlar dilerim

  5. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Mayıs 23, 2009 9:41 pm #

    >canim arkadasim ne guzel anlatmissin senin marifetli ellerinden cikan her yemek nefis oluyor oyle guzel gorunuyorki bakla yemeginden hoslanmayanlar bile eminim cok severek yerler.ellerin dert gormesin.portkal suyu ile hic denememistim dolapta bakla var yarin tarifini deniyecegim.sonucu yazarim:)cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.

  6. CANDAN TARİFLER Mayıs 24, 2009 3:05 pm #

    >HER İKİ LEZZETDE NEFİS GÖRÜNÜYOR ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK..

  7. eviminnesesi Mayıs 24, 2009 3:12 pm #

    >zeytinyağlılara bayılırım.elinize sağlık.yeni bir blogcuyum.banada beklerim arkadaşım.

  8. birdutmasali Mayıs 24, 2009 3:32 pm #

    >sevgiligülcüğümiç baklalıdan bir tane alıp,yerine sevgilerimi bırakıyorum. iyi haftalar canım.

  9. SOFRAM Mayıs 25, 2009 11:21 am #

    >Gülüm ellerine sağlık her iki çeşidide harika görünüyor, baklayı da enginarı da çok severim,nefis bir lezzet, afiyetler olsun canım.Güzel bir hafta olması dileklerimle öptüm güzelim…

  10. asimelek58 Mayıs 25, 2009 6:04 pm #

    >Etkinliğime buyurun Gönderen :http://asimelek58.blogcu.com/ 43. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://porselendemlik.blogcu.com http://birdemliksohbet.com http://gelibolu17.blogspot.com/ http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için 18 MAYIS 2009 – 1 HAZİRAN 2009 TARİHLERİ ARASINDA http://asimelek58.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE”PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 42.HAFTA ” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

  11. Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat Mayıs 25, 2009 9:13 pm #

    >sık sık yapıyorum portakallı engınar:)..ellerıne saglık gul enfesler..

  12. Yaren Mayıs 26, 2009 1:53 pm #

    >Ne kadar güzel görünüyor,ellerine saglik.Sevgiyle kal.

  13. Melek* Mayıs 27, 2009 8:15 am #

    >farklı bişey olmuş ama eminim böylede çok güzel olmuştur ellerine sağlık

  14. Sevil Altunel Mayıs 27, 2009 9:15 am #

    >çok sağlıklı hemde besleyici olmuş gül ablacım ellerine sağlık..sevgiler…

  15. Anonymous Mayıs 27, 2009 5:12 pm #

    >ablacigim bu goruntu ne boyle begenmezmiyiz olsa Allah deyip geceriz basina:))yalniz soylemeden gecemiycem resimi gorunce birkere yutkundum:))okadar lezzetli gorunuyorlar kiasagdaki tatli , tatli deyil tablo deseninde adetaellerine emegine saglik ablacimcok öpüywww.yenitadlar.blogcu.com

  16. karadenizsofrasi-Balıkesir Mayıs 30, 2009 6:29 am #

    >ellerine sağlık canım,bende senin portakallı tariften yaptım baklayı nefis oldu,senin güzel tariflerinden yararlanıyoruz,paylaşımın için sağol.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: