>ŞERBETLİ UN HELVASI

17 Haz

>







Sevgili kardeşim Özgül ün tarifleri ve defneyle birlikte-Funda da görüp çok beğendiğim un helvasını deneyip çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim iki kardeşiminde ellerine sağlık bu nefis helvanın tarifi için ikisinede çok teşekkürler .Diğer harika tariflerinide görmek için mutlaka sitelerini ziyaret etmelisiniz .

not : ben yarım ölçü yaptım 7-8 kişiye yetiyor

MALZEMELER

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:162; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –9 su bardağı un

125 gram margarin

125 gram tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

ŞERBETİ

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN

Antep fıstığı

Vs

YAPILIŞI

En başta şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım ( kıvamı koyu olacak )

Tereyağı ve margarini büyük bir tencerede eritlelim .

4 su bardağı unu ekleyip 3-5 dakika kavuralım .

Sulandığı zaman diğer 5 bardak unu ekleyelim , srekli karıştıralım

Rengi dönene kadar kavuralım . (yanmaması için sürekli karıştırmak gerekiyor .)

Ocağın altını kapattıktan sonra kaşıkla ezerek soğutalım

Hem helva hem şerbet soğuk olacak. Şerbeti helvaya dökelim ve elimizle isterseniz kaşıkla karıştıralım .

Dikdörtken borcama dökelim ve elimizle bastıralım buz dolabında bekletip daha sonra kare veya baklava dilimi şeklinde keselim .

TARİFİ ÖZGÜL ARKADAŞIMIN YAZDIĞI GİBİ DEĞİŞTİRMEDN AYNEN YAZDIM .ÖZGÜL ARKADAŞIMIN ÖNERİSİ BİR DAHAKİ SEFER 1 SU BARDAĞI BADEM VEYA FINDIK TOZU İLAVE ETMEK BENCEDE ÇOK DAHA GÜZEL OLACAKTIR SİZLERDE BİLGİ AÇISINDAN ARKADAŞIMIN ÖNERİSİNİ YAZDIM . AFİYET OLSUN


15 Yanıt to “>ŞERBETLİ UN HELVASI”

  1. birdutmasali Haziran 17, 2009 7:05 am #

    >evet gülcüğüm..benimde dikkatimi çekmişti..eline sağlık enfes bir sunum olmuş yine..sevgiler canım.

  2. Seval,Lezizsofralar Haziran 17, 2009 7:36 am #

    >Gül ablacim ellerine saglik sahane görünüyor, bu tabaga yok diyebilecek birini tanimiyorum ben ben dahil:))Sevgilerimi gönderiyorum…

  3. sarı mutfak Haziran 17, 2009 9:02 am #

    >nefis görünüyor ellerine sağlık cnm

  4. Gaye Haziran 17, 2009 9:21 am #

    >çok güzel ve leziz gözüküyor..elinize sağlık..

  5. derya Haziran 17, 2009 10:05 am #

    >Canım ablam ne kadar şık bir sunumolmuş ellerine sağlık.Kocaman öpüyorum…

  6. defneylebirlikte Haziran 17, 2009 10:52 am #

    >harika yapmışsın canım…muhteşem görünüyorlar.beğendiğine çok sevindim.afiyetler olsun…

  7. CANDAN TARİFLER Haziran 17, 2009 11:42 am #

    >ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR.. ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER…

  8. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Haziran 17, 2009 2:00 pm #

    >canim arkadasim harika yapmissin ellerine saglik sunum muhtesem olmus.marifetli ellerin dert gormesin.afiyet bal seker olsun.cok nefis bir tatli ustelik tazeligini uzun zaman koruyor.Gulcugum bir dahaki sefer 1 su bardagi findik veya badem tozu koyacagim antep ezmesi gibi olacagini tahmin ediyorum:)nasil guzel bir fikir degilmi :))CANİM ARKADASİMA KUCAK DOLUSU SEVGİLER

  9. Zehra Haziran 17, 2009 3:33 pm #

    >slm Gül abla nasilsin,ben biraz daha iyiyim ama bir türlü dyzelmedi kollarim ve omuzlarim agriyor antibiyotik kuur bitti agrilarim gecmedi.O nedenle biraz ziyaretlerim aksadi…ellerine saglik ablacigim helvaya bayilirim,bu helvayi da bir arkadasimda yedim ama tarifi alamamistim cok tesekkurler makbule gecti bende denerim artik…sevgiler

  10. şengülce Haziran 17, 2009 9:12 pm #

    >annem helvaya hiç dayanamam çok nefis ellerine sağlık canım..

  11. SOFRAM Haziran 17, 2009 9:41 pm #

    >Gül'üm görüntü harika, Özgül'de gördüğümde ben de çok beğenmiştim, deneyecektim hatta bugün, ama başka şeyler yapınca ertelendi, ama en kısa zamanda bu güzel lezzeti yapacağım, sunumu da çok güzel, ellerine sağlık güzelim,arkadaşlarımıza da tarif için çok teşekkürler, sevgilerimle öpüyorum.

  12. Baharcicegi Haziran 17, 2009 9:50 pm #

    >helvanin sade halide cikilotali halide cok güzel olmus,eline saglik ablacim,özgül ablaya ve ve funda'yada tarif icin tesekkürler

  13. Anonymous Haziran 17, 2009 9:52 pm #

    >gul abla ellerine saglik un helvasini cok severim.bu aralarda canim oyle bir istiyorduki kac zamandir aklimda. harika olmus. ellerine saglik. selamlar. nesrin yeni blog adresim lalelimutfaklar.blogspot.com

  14. maydanoz Haziran 18, 2009 7:43 am #

    >Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, iyi günler dilerim.

  15. ARZUMCUM Haziran 24, 2009 9:32 pm #

    >benimde daha önce tarifini alıpta, henüz deneyemediğim bir helva. değişik olması dikkatimi çekmişti.nefis görünüyor.özellikle kandil akşamı için harika olur.ellerine sağlık.hayırlı kandiller.Rabbim tekrarını nasip etsin İnşallah.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: