>HAMUR KIZARTMASI

25 Haz

>

MALZEMELER

1 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Yumurta , yoğurt, un, tuz, karbonat ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur 10 dakika dinlendirilir. Resimdeki gibi açılarak kare kare kesilir ve bol yağda kızartılıp bir peçete üzerine alınır.

NOT: DİĞER BLOĞUM

DOGADAN

DA YAYIMLADIĞIM BİR TARİF BU GÜN HAMUR İŞİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN ÇOCUKLUĞUMUZDA ANNEMİN TARİFİ BİZİM ÇOK SEVDİĞİMİZ BU KOLAY VE ÇOK LEZZETLİ HAMUR KIZARTMASINI TEKRAR VERMEK İSTEDİM . AFİYET OLSUN

21 Yanıt to “>HAMUR KIZARTMASI”

  1. SOFRAM Haziran 25, 2009 6:14 am #

    >Canım Gül'üm kandilin mübarek olsun canım, inşallah tüm sevdiklerinle beraber senesine de ermeyi nasip eder allahım.Canım benim de iki gündür üst üste misafirlerim vardı. Çok yorulmuşum, hiç iş yapasım yok doğrusu, kahvaltıdan sonra oturdum pc nin başına biraz dolanayım dedim. Aslında şu hamur kızartmalarında da gözüm kalmadı değil,ellerine sağlık güzelim, çocuklar çok seviyorlar hamur işlerini, ama ben yemiyorum şu sıralar, tadımlık yiyorum,nihayet sevgili Mehtap'ın diyetiyle kilo vermeye başlamışken bozmak istemiyorum, şimdilik 6 kilo verdim, biraz daha vermem gerek.Canım güzel paylaşımın için teşekkürler, sevgilerimle öpüyorum.

  2. mutfaktayim Haziran 25, 2009 6:31 am #

    >Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, kandiliniz kutlu olsun.

  3. nilbutikpasta Haziran 25, 2009 6:35 am #

    >ablacım ellerine sağlık.nefis görünüyor.bir aralar kahvaltıda çok sık yapardım ama kilolar aldı başını gitti:)artık ayda yılda bir yaparım bu nefis lezzet.hayırlı kandiller.dualarda unutulmamak dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

  4. birdutmasali Haziran 25, 2009 7:20 am #

    >GÜLCÜĞÜM HAYIRLI KANDİLLER DİLİYORUM CANIM.. ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER..

  5. Arzu Haziran 25, 2009 7:21 am #

    >Günaydın Gül. Kandilin mübarek olsun ilk önce. Kızartmalar harika görünüyor. Pufidik pufidik canım çekti valla. Arasına peynir koyucaksın yanında da çar başka ne istenirki?

  6. HÜLYA Haziran 25, 2009 8:43 am #

    >ABLACIM KANDİLİN MÜBAREK OLSUN.. NİCE GÜZEL GÜNLERE..HAMIR JUZARTAMSI HARİKA GMRÜNÜYOR PUF PUF KABARMIŞLAR NE GÜZEL AFİYETLER OLSUN.. SEVGİLER

  7. Hesna Haziran 25, 2009 9:53 am #

    >GÜL HANIMCIĞIM KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN,ÖPÜYORUM.SEVGİLERHESNA

  8. Eylül Haziran 25, 2009 11:45 am #

    >Canım benim sen yeterki iyi ol kalbimde öyle güzel bir yere sahipsinki hiç bir yere gidemezsin:)seninde uğrayamazsanda unutmadığını çok iyi biliyorum…Canım annene çok üzüldüm inşallah şimdi daha iyidir allah acil şifalar versin..Vallahi çok yoğunsun benim gözüm korktu tatlı telaşlar ama allah yardımcın olsun canım..torunlarının mürvetinide görmeyi nasip etsin rabbim bir torun daha geliyor:)kızınada hayırlısıyla yavrusunu kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Canım benim tebrik ederim seni zaten senin olduğun bir yarışmada başkasının şansı yoktur birinci olman kaçınılmaz tekrar tebrik ederim canım yarışma yemeğinide burada görmek için sabırsızlanıyorum..Sizlerinde kandili mübarek olsun canım hayırlara vesile olması dileğiyle…En içten sevgi ve selamlarımla öpüyorum canım…

  9. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Haziran 25, 2009 12:58 pm #

    >Gulcugum nefis olmus canim ellerine saglik ikindi cayinin yaninda nekadar nefis yenir.canim regaip kandilini ve uc aylarini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.Bu hayirli gecede tum dualarimizi Rabbim kabul eder insallah.Kucak dolusu sevgilerr.

  10. SeyyAh Haziran 25, 2009 2:16 pm #

    >Rabbimden tüm inananların mübarek üç aylarını ve ilk kandilimizi hayrlara vesile etmesinin diliyor, size ve ailenize daha nice kutlu günlere birlikte ulaşmanızı diliyoruz.

  11. Anonymous Haziran 25, 2009 2:17 pm #

    >Canım benim,kandilin mübarek olsun. Bu kızartmanın tadını biliyorum. nerden aklına geldi. Gerçekten çocukluğumuzdan kalma nefis bir tat. Ellerine sağlık. Harika görünüyorlar. Sevgiler.guldenelkan.blogcu.com

  12. Chaplin cafe(BURCU) Haziran 25, 2009 4:43 pm #

    >Offf bayılırım ben buna..üstüne tuz ekip çayla beraber yedin mi muhteşem olur :)Ablacım yorumuna cevap yazdım benim blogda seni yormayayım diye buraya kopyaladım….Çok öpüyorum seni o güzel yanacıklarından!"Ohhhhh valla tüm güzel şeyler üst üste gelecek desene…Haydi hayırlısı ablişim.Kızına hayırlı doğumlar,torunlara acısız,bol şeker çikolatalı sünnetler :DAllah başta sana olmak üzere hepsine sağlık mutluluk versin!mucuuuuuuk!"

  13. Chaplin cafe(BURCU) Haziran 25, 2009 4:43 pm #

    >Hay Allah bugün kandil di mi bak yeni uyandım :)HAYIRLI KANDİLLER ABLİŞİM!

  14. lalelimutfaklar Haziran 25, 2009 5:45 pm #

    >gulablacim kandilin mubarek ,dualarin kabul olsun. hamur kizartmasini bende cok yapiyorum. annecim bunu habersiz cat kapi gelen misafire yapardi hemen. cocuklugumda cok sevdigim bir hamur isiidi. biz buna sodali hamur diyoruz.( kabartma tozu yerine azicik cep sodasi koyardi) ondan olsa gerek. ellerine saglik ablacim. selamlar

  15. Baharcicegi Haziran 25, 2009 7:28 pm #

    >Ablacigim kandilin kutlu olsun yapacagin dularin hepsi kabul olsun insallah rabbim katindahamur kizarmasi pofuduk pofuduk olmus ellerine saglik cok öpüyorum

  16. Chaplin cafe(BURCU) Haziran 27, 2009 5:32 pm #

    >Ablişim nasıl bakim bugün?Valla özledim epey süre ayrı kaldık:(Kendine de bilgisayarına da çok iyi bak olur mu?mucuk!!!

  17. defneylebirlikte Haziran 27, 2009 6:32 pm #

    >canım geçmiş kandilin kutlu olsun.hamur kızartması muhteşem …yanında çay…sizin gibi harika dostlar….sıcacık sevgiler…

  18. Sevil Altunel Haziran 28, 2009 7:30 pm #

    >canım arkadaşım gül ablam yokluğumda bloğuma bıraktığın şifa mesajınla verdiğin güç için çok teşekkür ederim.yine harika marifetler ve lezzetler yaratmışsın.ellerine sağlık.her şey gönlünce olsun..sevgiler..

  19. Anonymous Temmuz 3, 2009 3:55 pm #

    >hamura su konmuyormu???

  20. GÜL'ÜN MUTFAĞI Temmuz 3, 2009 5:55 pm #

    >Hamura su kOnmuyor

  21. Anonymous Aralık 26, 2009 9:16 pm #

    >25 yaşında bir Bay olarak daha yeni yeni yemek yapmasını öğreniyorum. Ailemde iki bayan var ama onlar da beni sizin sayenizde kıskanmaya başladı 🙂 Bu arada tavsiyem yarım su bardağı yoğurtla 2,5 su bardağı un kullanmanız, zira hamur çok yapışkan oluyor, Benim ailemde tansiyon hastası olduğu için silme bir çay kaşığı tuz attım ama sizler hiç olmazsa 1,5 çay kaşığı tuz atın, aksi halde tuzsuz oluyor. Hamurlar da şekilsiz olduğu için görünümü dengesiz oluyor bayanlar misafir veya önemli bir kişiye tarifi yaptıklarında hamurları orantılı ve şekilli kesmeye özen göstersin. Teşekkürler

Eylül için bir cevap yazın Cevabı iptal et