>RAMAZANDA YAPTIĞIM FAKAT YAYIMLAYAMADIĞIM TATLILAR

12 Eki

>

İRMİKSİZ REVANİ
MALZEMELER
8 adet yumurta
400 gram un
1 fincan su
1 kabartma tozu
1 su bardağı şeker
ŞERBETİ
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
YAPILIŞI
Yumurta, şeker mikserle 10-15 dakika çırpılır,1 fincan soğuksu ilave edilir iyice çırpılır un kabartma tozu ile birlikte elenir,yumurtalı karışıma yavaş yavaş kaşıkla karıştırılarak eklenir , yağlanmış tepsiye dökülür 180 dereceli fırında pişirilir , soğuyunca dilimlenir , şerbet kaynatılır içine 1/4 limonun suyu sıkılır sıcakken soğuyan tatlının üzerine dökülüp üzerine bir tepsi kapatılır şerbeti çekince servis yapılır .
NOT : ANNEMİN YAPTIĞI BİR REVANİ TATLISI MİKSERLER YOKKEN ÇIRPICIYLA 1 SAAT ÇIRPARAK YAPARDI TADINA DOYAMAZDIK ANNE’CİĞİMİN ELLERİNE SAĞLIK

HAZIR YUFKADAN BÜZME TATLISI (2 TEPSİ OLUYOR) bu markadan çok memnunum tavsiye ederim A 1001 MAĞAZALARINDA BULABİLİRSİNİZ
1 paket hazır yufka
300 gram tereyağ
Yeterince fındık veya ceviz
ŞERBETİ
3 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/4 limonsuyu
YAPILIŞI
Şerbet 10 dakika kaynatılır, limon suyu sıkılır, bir taşım daha kaynar 2-3 dakika bekletilir soğuk tatlıya dökülür.
Yufkanın kenarına ceviz veya fındık konulup oklava ile birlikte sarılır,büzdürülüp oklava yavaşça çıkartılır, tepsi yağlanmadan tepsiye dizilir. Yufkalar sarılırken diğer yufkalar çabuk kuruyor o yüzden temiz ıslak bir tülbentle diğer yufkaların üzerlerini örtmek gerekiyor
Üzerindeki malzemelere göre yağ eritilir,(300 gram tereyağ) tatlılın üzerine eriyen yağ dökülüp ısıtılmış fırında kızarana kadar pişer, tatlı soğuk şerbet sıcak olacak

KURU İNCİR DOLMASI
1 kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
İncirler soğuk su ile ıslatılıp 1 saat kadar bekler
Ceviz ve şeker karıştırılır, incirlerin sapları kopartılır , ceviz ve şeker karışımı içlerine doldurulur, üzerlerine 2 su bardağı su konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir .Piştikten sonra soğuk süt eklenip biraz daha pişirilir, soğuyunca sevis yapılır.


13 Yanıt to “>RAMAZANDA YAPTIĞIM FAKAT YAYIMLAYAMADIĞIM TATLILAR”

  1. MUTFAKISTAN Ekim 12, 2009 12:06 pm #

    >Birbirinden guzel tatlilar canim harika olmus ellerine saglikAnneciginin tarifini aldim bana cok degisik geldi tesekkurlerSevgiler

  2. derya Ekim 12, 2009 12:24 pm #

    >Canım ablacım hepsi birbirinden harika ellerine sağlık öpüyorum…

  3. Baharcicegi Ekim 12, 2009 2:02 pm #

    >irmiksiz revani ne güzel kabarmis yumusacik,büzme tatli hem pratik hem citir citir olmus,benim gözüm incir tatlisinda kaldi enfes görünüyor ellerine saglik ablacigim.selamlar cok öpüyorum

  4. NEŞELİ GÜNLER Ekim 12, 2009 7:57 pm #

    >ELLERİNE SAĞLIK HERŞEY HARİKA GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER

  5. defneylebirlikte Ekim 13, 2009 6:11 pm #

    >hepsi de harika canım..ellerine sağlık..

  6. Anonymous Ekim 13, 2009 8:15 pm #

    >ablam tatlilar birbirinden leziz gorunuyorlarsen yaparsinda kotu olurlarmi hickocaman kocaman sevgiler gonderiyorumwww.yenitadlar.blogcu.com

  7. Anonymous Ekim 14, 2009 5:09 am #

    >Ablacığım hepside çooook nefis ve dayanılmazlar. Ellerine sağlık.Ayrıca duaya katıldığın içindeteşekkür ederim. Allah inşaallah bütün hastalarımıza acil şifalar versin.sevgilerimle öpüyorum ve geçmiş olsun

  8. harikamutfak Ekim 14, 2009 9:59 am #

    >gül ablacım birbirinden lezzetli tadları sıralamışsın.ellerine sağlık…güzel bir gün geçirmeni dilerim.sevgiler…

  9. Anonymous Ekim 14, 2009 11:48 am #

    >Ah benim marifetli ablacım döktürmüş yine.Ellerine emeğine sağlık.Zaten gerçek revani irmiksiz olurmuş.Yani senin yaptığın has revani olmuş afiyetle yemişsinizdir inşallah….www.lezzetmutfagi.blogcu.com

  10. anneminkiziyim Ekim 14, 2009 5:06 pm #

    >Merhabalar canim,harika tatlilar yapmisin, ellerine saglik. Incirli tatli da bir baska güzel oluyor, yiyenlere afiyet sifa olsun, sevgiler….

  11. SOFRAM Ekim 15, 2009 5:38 am #

    >Günaydın Gül'üm, tatlılar harika görünüyor, ellerine emeğine sağlık, tabii yiyenlere de afiyet şeker olsun.Canım yoğunluktan ve pc lerin arızası yüzünden uğrayamadım. Neyse bir tanesi yapıldı da idare ediyoruz artık.Canım sağlığın nasıl, bebişiniz inşallah daha iyidir,sağlıkla güzel günler diliyorum, ailecek sevgi ve selamlarımızla…

  12. yildiz Ekim 15, 2009 12:39 pm #

    >Kurban bayraminda sizdeyim abla.Eminim ki,yiyenlere afiyet,bal-seker olmustur.

  13. aysun Eylül 16, 2010 1:10 pm #

    >pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: