>BULGURLU LAHANA SARMASI

27 Oca

>MALZEMELER
1 Adet orta boy sarmalık lahana
2 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
Kuş üzümü
1 adet domates veya 2 yemek kaşığı domates suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Nane, maydanoz,
1 adet limon
Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan, şeker
YAPILIŞI
İnce bulgur, soğuk su ile ıslatılıp 15 dakika bekletilir . Kuru soğanlar yemeklik doğranır sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur , bulgur ilave edilierek bir iki dakika kavrulur, küçük doğradığımız domates veya domates suyu kuş üzümü eklenir domates suyunu çekene kadar biraz kavrulur,1 su bardağı sıcak su ilave edilerek biraz pişirilir , diğer baharatları , maydanoz , nane ilave edilerek karıştırılır, biraz dinlendirilir. Haşladığımız lahanalara sarılır , üzerlerine 1,5 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağ zeytin yağı ve bir limonun suyu dökülerek pişmeye bırakılır suyunu çekince ateşten alınıp soğuk servis yapılır .Yerken üzerine ayrıca limon sıkılırsa çok güzel oluyor .

23 Yanıt to “>BULGURLU LAHANA SARMASI”

  1. SerpiL Ocak 27, 2010 2:52 pm #

    >ellerinizes sağlık blogunuzu izlemek istedim ama tabloyu bulamadım:)

  2. Gönülünce Lezzetler Ocak 27, 2010 5:47 pm #

    >lahananın sarmasını çok severim…Bulgur ile de harika olmuş…Ellerine sağlık ablacığım…Sıcacık sevgiler…www.gonuluncelezzetler.com/

  3. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ Ocak 27, 2010 8:31 pm #

    >canim arkadasim bu ne guzel sunum boyle.. uzanip tabagi alasim geldi ellerin dert gormesin her zamankisi gibi nefis gorunuyor.Canim gecmis olsun dileklerin icin cok tesekkur ederim.Sukur Allaha gun gectikce hizla iyilesiyorumkucak dolusu selam ve sevgilerimi gonderiyorum.

  4. Chaplin cafe(BURCU) Ocak 27, 2010 9:25 pm #

    >Bulgurlu sarma yanlış hatırlamıyorsam daha önce hiç duymamıştım.Çok ilginç geldi bana.Denemek lazım.Ellerine sağlık ablacımÇok öpüldün!

  5. birdutmasali Ocak 28, 2010 8:15 am #

    >nede güzel bir lezzeti hatırlattın gülcüğüm. nice nicedir yapmadık, tatmadık da..elelrine sağlık. müthiş görünüyor.

  6. Baharcicegi Ocak 28, 2010 10:03 pm #

    >bizim evde bir ben seviyorum lahanayi kokusunu sevmiyorlar bende kendim icin senede bir ancak yapiyorum görüntüsü bile yetti bana ellerine saglik ablacigim kalem gibi incecik sarmissin bulgurlada daha hafif olmusturcok öpüyorum

  7. angel Ocak 28, 2010 11:04 pm #

    >lahana sarmasini ne cok severim bilemezsin hasta olunca canim hep lahana sarmasi ceker ellerine sagli gece gece canim cekti…

  8. lezzet sefasi Ocak 29, 2010 1:38 am #

    >Ne guzel dizilmis gorucuye cikmis genc kizlar misali :)))Ellerinize saglik cok guzel gorunuyorlar.Sevgiler,Sefa

  9. defneylebirlikte Ocak 29, 2010 5:53 pm #

    >nefis olmuştur kesin.ellerine sağlık ablacığım…

  10. Dilekkmutfakta Ocak 30, 2010 12:03 pm #

    >ablacım dolmalar harika görünüyor ellerine sağlık blogları biraz ihmal ettik galiba bende uzun zamandır tarif ekleyip ziyaretlere gidemiyorum,özledim seni sevgiler…

  11. MUTFAKISTAN Ocak 30, 2010 10:29 pm #

    >Nasıl guzel gorunuyor gulcugumHıc aklıma gelmez bulgurlu sarmaktadını merak ettım denemelıyımEllerıne saglık…Sevgıler

  12. hunerlieller Ocak 31, 2010 10:12 am #

    >iştah kabartıcı bir sarma.ellerine saglık arkadaşım.nefis görünüyor..sevgilerimle.

  13. nanekokusu Ocak 31, 2010 9:28 pm #

    >ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor birde bunu kalın yemeklik bulgurla dene daha sonra sarımsak ve biber salçasıyla bir sos yap üzerine gezdir bak ne güzel oluyor böylede güzel olmuş size afiyet olsun sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum

  14. nanekokusu Ocak 31, 2010 9:28 pm #

    >ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor birde bunu kalın yemeklik bulgurla dene daha sonra sarımsak ve biber salçasıyla bir sos yap üzerine gezdir bak ne güzel oluyor böylede güzel olmuş size afiyet olsun sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum

  15. IŞILCA TATLAR Şubat 1, 2010 11:21 pm #

    >Merhaba Gül'cüğüm,Bizde de bu akşam etli lahana dolması vardı.Bulgur ve bulgurla yapılan her şeyi çok severim. Ancak etsiz lahana dolmasını ilk kez gördüğümü söylemeliyim. Çok nefis olmuştur, hele mis gibi reyhan kokusu eklenince. Bu yöresel bir yemek mi merak ettim.Bu nefis dolma için ellerine sağlık.Sevgilerimle,

  16. sarı mutfak-hande Şubat 3, 2010 8:37 am #

    >ayyy görüntü süper uzanıp alasım geldi:):)ellerine sağlık canım

  17. anneminkiziyim Şubat 5, 2010 8:17 am #

    >Merhabalar canim, ellerine saglik, bayilirim laha sarmasina, harika olmus, ama ben hic bulgurlusunu denemedim, nefis oldugu belli.Canim Fatma hanim ve akif bey bloglarinda (aslaninmutfagi, gittiklerimden, bloglari)hic görünmüyor, kacdir yazdimsa cevap alamiyorum. Sen aile ile görüsüyormusun. Haberin varmi baya merak ettim.

  18. ZUHAL Şubat 6, 2010 1:00 pm #

    >ellerinize sağlılk muhteşem gözüküyorlar.Keşke yanımda olsa da yesem diyorum.SEVGİLER (zuzu kurabiyeleri)

  19. papatya68 Şubat 7, 2010 7:54 am #

    >selam gül hanımcığım nerelerdesiniz hiç uğramıyorsunuz özlettiniz kendinizi:)lahana sarmasını annemde bulgurlu yapar lezzeti muhteşemdir söyleyeyimde hemen bir yapsın çünki bizim evdekilerden hiç biri sevmiyor ben annemde yiyip gelirim:))ellerinize sağlık beklerim

  20. yildiz Şubat 7, 2010 9:10 pm #

    >Pilav da sarmada harika gözüküyor,ellerine saglik ablacigim.Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler.

  21. feray Şubat 7, 2010 10:10 pm #

    >Ohhh ekşili ekşili nede güzel olmuştur Gülüm şimdi sarman..Ellerine sağlık canım.Sevgiler..

  22. daimamutfak Şubat 8, 2010 1:42 pm #

    >ne güzel olmuş. Börek gibi duruyor..

  23. mis kokulu lezzetler Şubat 9, 2010 11:43 am #

    >Ellerinize sağlık çok güzel olur bu sarma.Sevgiler.mine

Dilekkmutfakta için bir cevap yazın Cevabı iptal et