>BULGUR KÖFTELİ PAZI YEMEĞİ

16 Şub

>



BU YEMEĞİ BİZİM EVDE ÇOK SEVİYORLAR HEM SEBZE, HEM BULGUR ÇOCUKLARIMIZ İÇİNDE ÇOK BESLEYİCİ VE LEZZETLİ KIZIM SİTEYE KOYMADIĞIMI FARKETMİŞ ONUN İSTEĞİ ÜZERİNE UNUTTUĞUM TARİFİ GEÇTE OLSA YAYINLIYORUM

MALZEMELER

1 demet pazı

1 büyük veya 2 orta boy soğan

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı un

1 yumurta, tuz, ve su

ÜZERİNE

Y oğurt, sarımsak, tereyağ, pulbiber

YAPILIŞI

Bulguru, yumurta ile yoğuralım ,unu ve suyu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğuralım, hamur dan küçük misket gibi köfteler yapalım, kaynayan tuzlu suda haşlayalım .( suya iki veya üç damla limon sıkalım köfteler dağalmasın diye)

Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım ,Pazıları yıkayıp küçük küçük doğrayıp kavurduğumuz soğana ilave edelim, suyunu çekene kadar kavuralım, haşlayıp suyunu süzdüğümüz köfteleri ilave ederek köftelerin suyundan bir miktar ekleyerek bir iki taşım kaynatarak ateşten alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritiğimiz tereyağ ve pul biberi dökerek servis yapalım .

3 Yanıt to “>BULGUR KÖFTELİ PAZI YEMEĞİ”

  1. Gönülünce Lezzetler Şubat 16, 2010 9:02 pm #

    >Pazılı bulgurlu yemek daha evvel hiç tadmadım…Ama harika iki lezzet nefis olmalı…Ellerinize sağlık…Sevgiler…www.gonuluncelezzetler.com/

  2. defneylebirlikte Şubat 17, 2010 5:44 pm #

    >nefis bir yemek yaaaaa.ellerine sağlık ablacığım..

  3. nanekokusu Şubat 19, 2010 5:41 pm #

    >ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor bende ıspanaklı olanını yaparım çokta güzel olur sevgi ve selamlar..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: