>HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

30 Eyl

>


  1. MALZEMELER
  2. 2 adet yumurta
  3. 125 gram eritilmiş margarin
  4. 1 paket 25 gramlık kakao
  5. 2 çay bardağı pudra şekeri
  6. 1 paket kabartma tozu 
  7. 1 paket  vanilya 
  8. İÇ MALZEMELERİ 
  9. 1 su bardağı hindistan cevizi
  10. 1,5 çorba kaşığı şeker
  11. 1 limon kabuğu rendesi 
  12. yumurtanın birinin akı
  13. YAPILIŞI
  14. Eritilimiş margarini, yumurtanın bir tanesinin tamamını, diğer yumurtanın sarısını, kakaoyu, pudra şekerini, vanilyayı  bir kaba alarak iyice karıştırıyoruz, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.1 su bardağı hindistan cevizi, 1 yumurtanın akı 1,5 kaşık şeker ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğuyla içini hazırlıyoruz , hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde kopartıp  içli köfte gibi açtığımız hamurların içine iç malzemelerimizi koyarak kapatıyoruz 180 derece ısıtılış fırında 30 dakika pişirip üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz .
  15. NOT:  Tarif   ATV’nin Kültür aşı programından biz çok beğendik tavsiye ederim .

9 Yanıt to “>HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE”

  1. MUTFAKISTAN Eylül 30, 2010 9:07 pm #

    >COK SEVERIM GULCUGUM NEFIS OLMUSTUR EMINIMAFIYET OLSUNSEVGILER

  2. Gülcan Eylül 30, 2010 9:13 pm #

    >işten gelmişim karnım aç gecenin bu saatinde bu bana yapılır mı sevgiler.

  3. dilek hanımın mutfağı Eylül 30, 2010 9:18 pm #

    >ellerin dert görmesin arkadaşım kurabiyen süper olmuş selamlar

  4. Gönülünce Ekim 1, 2010 8:16 am #

    >Kahvenin yanına nede güzel gider…Ellerinize emeklerinize sağlık…Sevgiler…

  5. Baharcicegi Ekim 1, 2010 10:31 am #

    >Hindistan ceviziyle yapilirda nefis olmazmi,ellerine saglik ablacim tarifi aldim deneyecegimgüzel sicacik bir hafta sonu diliyorum burda bol yagmur yagiyor

  6. zeynep-sofra Ekim 1, 2010 12:08 pm #

    >Merhaba, sofra dergşsşnden zeynep ben. blogunuza sitemizin linkini eklemişssiniz çok teşekkürler. bu konuyla ilgili sizinle irtibat kurmak isteriz. mail adresinizi bulamadım. benim adresim zeynep.dogan@turkuvazdergi.com.tr. size ulaşabileceğim bir telefon iletirseniz çok sevinirim.sevgiler

  7. Fuat Gencal Ekim 1, 2010 12:10 pm #

    >Hayırlı cumalar, Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.Saygılarımla.

  8. aslı Ekim 2, 2010 6:45 pm #

    >Sevgili Gül, kurabiyen nefis olmuş. Tatil dönüşü hemen deneyeceğim. Hindistan cevizine hiç dayanamam, çok severim.Sevgiler…

  9. Sevil Altunel Ekim 2, 2010 8:28 pm #

    >ablacım çok farklı bir lezzet olmuş ellerine sağlık..sevgiler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: