>VİŞNE SULU ELMA TATLISI

10 Eki

>

VİŞNE SULU ELMA TATLISI
6 adet sert yeşil elma (ben kırmızı sert elmayla yaptım)
2 su bardağı vişne suyu
1,5  su bardağı şeker
İstenirse içine karanfil, çubuk tarçın konulabilir.
ÜZERİNE
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt 
Kiraz şekeri ( ben vişne koydum)
İÇİNE
İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm( tarifinde yoktu ama ben ilave ettim )
Krem şanti yerine kaymak ile servis yapılırsa çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum .
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup içlerini kabak oyucu ile oyuyoruz, bir tencereye dizdiğimiz elmaların üzerine vişne suyunu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte  hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Ateşin altını açarak şerbetin buharlaşıp  koyu bir kıvam almasını ve  elmalara hem parlaklık hem renk vermesini sağlıyoruz, bu aşamada sürekli şerbeti küçük bir kepçeyle elmaların üzerlerine gezdiriyoruz 15 dakika kadar pişirip şerbeti  bal kıvamına gelince ateşten alıp şerbetten son bir defa daha üzerlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Tencerde kalan şerbeti bir kaba alarak sonradan üzerlerini süslemek üzere bekletiyoruz .Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve kuru üzümleri doldurup süt ile çırptığımız krem şantiyi sıkarak vişne veya kiraz  şekeri ile süsleyip kenarlarına ayırdığımız şerbet ile şekiller vererek  servis yapıyoruz.
ADLI ARKADAŞIMIZDA GÖRÜP ÇOK BEĞENDİĞİM LEZZETİNİNDE GÖRÜNTÜSÜ KADAR GÜZEL OLAN ELMA TATLISI
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.
Reklamlar

14 Yanıt to “>VİŞNE SULU ELMA TATLISI”

  1. Gülcan Ekim 10, 2010 5:46 pm #

    >çok güzel olmuş bu şekerler.hemen yemeğe geliyorum.

  2. Gülcan Ekim 11, 2010 6:54 am #

    >gül'üm benim istediğin pasta olsun ben sana bilmediklerimi bile yaparım ne demek.seninde elme tatlına bayıldım ama .

  3. Sevil Ekim 11, 2010 9:47 am #

    >gül ablacım süper bir tat bayıldım bayıldım ellerine sağlık afiyet bal olsunbaşarılar diliyorum ablacım sana

  4. Aysultan... Ekim 11, 2010 5:38 pm #

    >Nefis görünüyor:) ellerinize sağlık turşayla ilgili bir düzeltmem var bir aydan önce açıp yemedik hiç en iyisi en az bir ay dinlensin aklıma geldi de kusura bakmayın sevgiler:)

  5. SELİ (SELDA) Ekim 11, 2010 6:15 pm #

    >ELLERİNİZE SAĞLIK.

  6. SERAP UZUN--KARAKAZANDAN Ekim 11, 2010 8:42 pm #

    >Ayyy,cok güzel görünüyor ablacigim,ellerine saglik.Benim gözümde birincisin :)Selamlarimla.

  7. sarımutfak-hande Ekim 12, 2010 12:39 pm #

    >süperrenge bayıldım uzanıp alasım geldiellerine sağlık

  8. Baharcicegi Ekim 12, 2010 9:34 pm #

    >Ablacim sen simdidein birinci oldun zaten okadar güzel tarifler gönderdinki yarismaya insallah hakkin yenmez sen birinci olursun.Rengiyle sunumuyla tek kelimeyle harika olmus ellerine saglik ablacim

  9. Damak Tadı Ekim 13, 2010 11:35 am #

    >Çok güzel görünüyor Gül'cüğüm,ellerine sağlık canım..Sevgiler..

  10. YUSUF DEGIRMENCI Ekim 13, 2010 1:35 pm #

    >MİKEMMEL Bİ TADI VARDI COK BEGENMİŞTIM HALA ARKADAŞLARA ANLATIYORUM NASIL BÖYLESİ GÜZEL BI LEZZETI TATTIGIMI. ELLERİNE SAGLIK ERGÜL ANNE :)))

  11. nurseninhobileri Ekim 14, 2010 9:09 pm #

    >Bu tatli cok guzel gorunuyor, tadi da mutlaka muhtesemdir. Ellerinize saglik.

  12. balpare Ekim 16, 2010 2:12 pm #

    >harika görünüyor gül ellerine sağlık ben de oktay ustanın kitabından aldığım tarifle yapıyorum vişne suyu harika renk ve lezzet veriyor.

  13. defneylebirlikte Ekim 16, 2010 5:34 pm #

    >süper olmuş…ellerine sağlık ablacığım..

  14. yeşim Ekim 20, 2010 11:10 am #

    >elinize sağlık beğenmenize sevindim afiyet olsun.sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: