>BELİS TATLISI

16 Eki

>

MALZEMELER

5 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
2 tane kabartma tozu
6 tane hazır baklavalık yufka
ŞERBETİ
4 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limon
YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın sıvı yağı, kremayı, irmiği, kabartma tozunuda ilave edip tekrar iyice karıştırın.Dikdörtgen borcamı yağlayıp bir kat yufka serin bu karışımdan üzerine gezdirin tüm yufkalarda bu işlemi uygulayın ve 6 yufkayı aralarına bu harçtan yayarak bitirin.Kalan malzemeyide üzerine iyice yayın 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Tatlının hamuru pişerken şerbetini hazırlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kaynatın içine yarım limon ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.Tatlı hamuru ılıyınca ılık olan şerbetide üzerine dökün soğuyunca kaymakla servis yapın.

 NOT:  TARİF 

BLOGSPOT ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNDAN ÇOK DEĞİŞİK VE GÜZEL BİR TATLI REVANİYİ VE EKMEK KADAYIFI TATLISINI  ANDIRIYOR

HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.
Reklamlar

14 Yanıt to “>BELİS TATLISI”

  1. papatya68 Ekim 16, 2010 7:26 pm #

    >selam Gül hanımcığım:)bu ne güzel ve ne değişik bir tatlı olmuş böyle ellerine sağlık denemek isterim mutlaka sıraya aldım bile:Dsevgiyle kal

  2. SELİ (SELDA) Ekim 16, 2010 8:11 pm #

    >ellerinize sağlık.

  3. Sevil Altunel Ekim 16, 2010 8:55 pm #

    >canım Gül ablam yine harika bir tarif ve görüntü olmuş ellerin dert görmesin.öptüm ellerinden..sevgilerimle..

  4. Fuat Gencal Ekim 17, 2010 8:19 am #

    >Muhteşem, Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.Saygılar.

  5. Baharcicegi Ekim 17, 2010 9:44 am #

    >Esim cok sever serbetli tatlilari deneyecegim,yufkayla degisik bir tatli olmus sunumda cok hos ellerine saglik ablacimhuzurlu saglikli bir hafta diliyorum cok öpüyorum

  6. derya Ekim 17, 2010 4:43 pm #

    >Ablam ne kadar leziz ve şık bir tatlıolmuş ellerine sağlık.Kocaman öpüyorum.

  7. hdidem95 Ekim 17, 2010 8:23 pm #

    >ablacım bendede bunun tuzlusu var:)) ama tatlıda nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler

  8. umutluhayat Ekim 18, 2010 7:22 pm #

    >nefis bir tatlı.çok çok beğendim.ellerinize sağlık.mutlaka denenmeli

  9. SERAP UZUN--KARAKAZANDAN Ekim 18, 2010 9:05 pm #

    >Gül ablam harika olmus tatli ilk firsatta deniycem ins,cok severim serbetli tatlilari.Hele hamarat ablam yaparsa daha bir güzel olur 🙂 Ellerine saglik.Sevgilerimle.

  10. anneminkızıyım Ekim 19, 2010 5:33 am #

    >Canim merhabalar, bu ne harika bir tatli olmus ellerine saglik. Bir parca tadina bakmak icin aldim, sevgiler canim arkadasim…

  11. Gülcan Ekim 19, 2010 8:28 am #

    >çok güzel çok hoş duruyor.canım çekti şimdi ellerinize sağlık.

  12. dokuzuncubulut Ekim 19, 2010 9:17 am #

    >Çok değişik olmasının yanında sunumu da bir harika. Ellerinize sağlık, sevgiler.

  13. mintininmutfağı Ekim 19, 2010 9:36 pm #

    >esselam gönlü güzel dili tatlı gül ablam.bu ne cici bir tarif böyle.ellerine sağlık.zaten nerede değişik bir tarif var.altında senin imzan.çok öpüyorum ellerinden.sevgiler…

  14. Sevil Ekim 20, 2010 11:02 am #

    >gül ablacım şahane olmuş yine ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: