>PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI

28 Kas

>

KEREVİZLİ, PORTAKALLI, YER ELMASI
1 adet büyük kereviz
250 gram yer elması
2 adet havuç
1 çay fincanı bezelye
2 adet portakalın suyu
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon
2 adet kuru soğan
Tuz
YAPILIŞI
Kereviz soyulup yıkanır, limonla ovulur, birer santim genişliğinde dilimlenir,ortaları yuvarlak bir şekilde oyulur, yer elması soyulup yıkandıktan sonra kuş başı doğranır limonlu suda bekltilir, kerevizin  ortasından çıkanlar  küçük doğranıp yer elmalarına katılır , soğan yemeklik doğranır, havuçlar soyulup istenen şekilde doğranır,
sıvıyağda soğan ve havuçlar kavrulur, üzerine yer elması ve bezelyeler ilave edilerek   hep birlikte kavrulmaya devam edilir, tuz ve kesme şeker  ilave edilir.Kerevizler düz bir tencereye yerleştirilir üzerlerine hazırladığımız yer elmalı içimizi koyup sıktığımız portakalların suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ilave edilerek pişmeye bırakılır, arada sıcak su eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğuduktan sonra dereotu, maydanoz ve limon sıkılarak servis yapılır.

Reklamlar

11 Yanıt to “>PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI”

  1. umutluhayat Kasım 28, 2010 9:28 pm #

    >harika olmuş canım ellerine sağlık.kerevizi çok severim ama böyle daha bir güzel olmuş.sevgiler.

  2. Asiye Kasım 28, 2010 10:04 pm #

    >Harika bir sunum Gülüm, seb zaten bir harikasın. Ayrıca aşağıdaki paçanga böreği iyiki de pastırmasız 🙂 Zira pastırmayı hiç sevmiyorum, restoranlarda zorunlu olarak gelirse açini açıp eşeliyorum :)Sevgiler canım..

  3. hamham evyemekleri Kasım 29, 2010 4:35 am #

    >çok şık ve iştah açıcı bir sunum… ellerinize sağlık..

  4. Çilekli Mutfak Kasım 29, 2010 6:40 am #

    >çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık..

  5. derya Kasım 29, 2010 10:45 am #

    >Ablammmm ellerine sağlık enfes olmuş mutlu haftalar öpüyorum.

  6. Gönülünce Kasım 29, 2010 11:34 am #

    >Harika olmuş sunumda nefis görünüyor ellerinize sağlık…Sevgiler…

  7. Huriye Kasım 29, 2010 5:28 pm #

    >Ablacim ellerine saglik nefis gorunuyor ve çok hos bir sunum olmus sevgilerimle.

  8. balpare Kasım 29, 2010 7:19 pm #

    >canım görüntü şahane olmuş..ellerine sağlık..kerevizi şifa niyetine eh işte zorla yiyen biriyim.yerelmasına bayılırım.onun hatrına sanırım hepsini götürebilirim:)

  9. GÜLOANNE Kasım 29, 2010 8:58 pm #

    >ayyy harika görünüyorlar yerelmasını sadece bir kez zeytinyağlı olarak yapmıştım şimdi tadını bile hatırlamıyorum.Bizim memlekette yer elmasını elma gibi yenir. ellerinize sağlık bence çok güzel olmuştur görünüşü çok iştah açıcı

  10. gül Kasım 30, 2010 3:39 pm #

    >çok güzel gözüküyor

  11. papatya68 Aralık 1, 2010 4:01 am #

    >selam Gül hanımcığım ellerin dert görmesin ne kadar şık bir sunum olmuş yemeyenin yiyesi gelir vallahi:)ben kerevizi de yer elmasını da çok severim kerevizi portakallı seviyorum ama yer elmasını da içine katmak gibi birşey kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi hastayım senin bu orjinal fikirlerine:))Gülo annenin de dediği gibi bizim oralarda yer elması kıtır kıtır yenir ayyyy olsa dayesem pek severim ama burada yokki:((neyse afiyetle kal canımsevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: