>MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE

2 Ara

>


KURBAN BAYRAMI SOFRALARI ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIMIZ  ÖZLEM ‘E    KOLAYLIKLAR DİLİYORUM 

2 adet kuru soğan
500 gram kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya tereyağ)
4 adet milföy hamuru
GARNİTÜRÜ
3 adet patates
2 adet havuç
500 gram mantar
Kekik, pulbiber, tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
 Teflon tencereye yağ konulur,  iyice kızınca etler ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar eklenir, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur, salçalar ilave edilir bir iki dakika birlikte  kavurduktan sonra sıcak su eklenip pişmeye bırakılır . Etler pişince tuzu,  biberi eklenip, güveç kaplarına boşaltılır .Milföyler unlanmış masada biraz açılıp büyütülür, güveçlerin ağızları ve yanları sıvı yağ ile yağlanıp milföyler güveçlerin üzerine kapatılıp 200 derce fırında pişirilir.
Ayrı bir tavaya  yarım  çaybardağı sıvıyağ konulur, yağ iyice kızınca önce havuçlar ilave edilir,bir iki dakika kavrulduktan sonra küçük doğranan patatesler ilave edilip iyice kavrulana kadar pişirilir, limonlu suda haşladığımız mantarlarda eklenip beş dakika kadar hepsi birlikte kavrulur ,tuz, biber ,karabiber, kekik eklenip iyice karıştırılır. Milföyleri bıçağın ucuyla yavaşça güveçlerden ayırıp hazırladığımız garnitürlerİde üzerlerine ilave edip  sıcak sıcak servis yapılır .

Posted by Picasa

Reklamlar

11 Yanıt to “>MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE”

  1. GÜLOANNE Aralık 2, 2010 9:23 pm #

    >canım ellerinize sağlık

  2. yildiz Aralık 2, 2010 9:57 pm #

    >Ablacigim ellerine saglik,görüntü harika….

  3. Huriye Aralık 2, 2010 10:05 pm #

    >Ne kadar hos bir sunum olmus ablacim ellerine saglik,pek lezzetli gözüküyor,sevgilerimle.

  4. birdutmasali Aralık 2, 2010 10:23 pm #

    >sevgili gülcüğüm,renklerin ahengi bir yana,lezzeti ve zerafeti ayrı olmuş tarifinin..güzel ellerine sağlık canım

  5. lezzetmutfağı Aralık 2, 2010 10:35 pm #

    >Yaa ablacım senin şu yemek sunumlarına bayılıyorum.Ellerine güzel yüreğine sağlık.O lezzetleri yapan bu kadar güzel sunum yapan eller öpülür.Harika bir tarif.İlk fırsatta deniyeceğim…..

  6. dokuzuncubulut Aralık 3, 2010 6:58 am #

    >Sevgili Gül, hem çok lezzetli, hem de sunumu çok şık bir tarif olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım.Etkinlikte başarılar dilerim.Sevgiler.

  7. özlem Aralık 3, 2010 7:14 am #

    >Ablacım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. bol tariflerle bol katılımlı bir etkinliğimiz olur inşallah. her zaman beklerim.

  8. Sevil Aralık 3, 2010 9:42 am #

    >gül ablacım ne güzel ve nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler

  9. hamham evyemekleri Aralık 3, 2010 7:04 pm #

    >çok teşekkür ederim sizinle hemfikir olmak çok hoş…ayrıca güzel sözleriniz içinde tşk ederim..sevgiler…

  10. hunerlieller Aralık 4, 2010 11:08 am #

    >rengarek bir görüntü ve harika bir sunum.nefis görünüyor.ellerine emegine saglık canım.

  11. CAFE PEPELA Aralık 4, 2010 5:31 pm #

    >Ellerine sağlık ablacığım.Şu nefasete bakın! acıktım 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: