>VİŞNELİ AYVA REÇELİ

4 Ara

>

MALZEMELER
1 kilo ayva
1 kilo şeker
10-15 adet vişne
Birkaç damla limon suyu
3 su bardağı su 
YAPILIŞI
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, (çekirdekleri ayırıp bekletiyoruz atmıyoruz)ayvalar kaynayan suya atılıp pişirilir, ayvalar yumuşayınca şeker  ve ayva çekirdekleri ilave edilir, köpüklerini almayı unutmayalım. Reçel kıvam almaya başlayınca vişneler ve limon suyu eklenir 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Hemen yenmeyecekse kavanozlara sıcakken doldurup kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz( kapaklarımızın her seferinde yeni olması gerekiyor )soğuyana kadar bu şekilde bekletip dolabımıza kaldırıyoruz 
NOT ://  BENİM KENDİ DÜŞÜNÜP UYGULADIĞIM BİR TARİF TAMAMEN DOĞAL GIDA BOYASI OLMADAN  EĞER BU RENKLERİ TERCİH EDİYORSANIZ MUTLAKA DENEMENİZİ ÖNERİRİM AFİYET OLSUN .

3 Yanıt to “>VİŞNELİ AYVA REÇELİ”

  1. feray Aralık 4, 2010 5:57 pm #

    >Ellerine sağlık canım benim. Rengi harika olmuş. Kocaman öpüyorum..

  2. derya Aralık 4, 2010 6:03 pm #

    >Canım ablam ellerine sağlık reçelinde,milföy çanağında sotende harika kocaman öpüyorum.

  3. Gülcan Aralık 4, 2010 9:13 pm #

    >çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: