>ETLİ LAHANA SARMASI

12 Ara

>

MALZEMELER

1 büyük yumuşak sarmalık lahana
500 gram kıyma dolmalık tek çekilmiş yağlı olmalı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
2 adet domates (ben yazın hazırladığım domates suyundan 4 yemek kaşığı koydum )
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı su
SOSU
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Arzu edilirse 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Lahana yapraklarından ayrılıp,yıkanır, kaynayan suda haşlanır, (hemen kaynayan suya batırıp 1 dakika kadar tutmak yetiyor )soğuk suyun içine alınır, soğuyunca süzgeçe koyulup süzülmesi beklenir .
Bütün malzemeler katılıp iç hazırlanır, tencerenin altına lahana yapraklarından yerleştirip sardığımız lahanaları yaprakların üzerine dizip sarmaların üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte biraz soteleyip az sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır.
Erititğimiz tereyağına biber salçasını ilave edip pişen sarmaların üzerine dökerek biraz dinlendirip sıcak servis yapılır .
NOT: BEN SATIRDA ÇEKİLMİŞ KIYMA KULLANDIM .LAHANANIN YAPRAKLARINI HAŞLARKEN SARMAYACAĞIM YERLERİNİ YANİ DAMARLI KISIMLARINI HAŞLAMADAN ÖNCE KESİP ÇIKARTIYORUM DAHA SONRA YEMEK  VEYA TURŞU YAPIP DEĞERLENDİRİYORUM HAŞLANINCA KULLANIM İMKANI BİRAZ KISITLI OLUYOR .

Reklamlar

9 Yanıt to “>ETLİ LAHANA SARMASI”

  1. Pastane'den Aralık 12, 2010 8:49 pm #

    >dün anneciğimle bu sarmalardan yaptıksenin yaptıklarında nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım

  2. MUTFAKISTAN Aralık 12, 2010 9:11 pm #

    >ELLERINE SAGLIK CANIMNE GUZEL OLMUS DOLMALARSEVGILER

  3. anneminkızıyım Aralık 12, 2010 9:31 pm #

    >Merhabalar canim, ellerine saglik, söyle ince türk lahanasi bulsamda bende yapsam, nefis görünüyor, sevgiler…

  4. derya Aralık 12, 2010 10:43 pm #

    >Canım ablam ellerine sağlık nasılda severim fırsat bulup saramadım henüzsize afiyet şeker olsun öpüyorum tatlı yanaklarından:))

  5. Huriye Aralık 12, 2010 11:23 pm #

    >Miss gibi etli lahana sarmasi yapmissin çok severim bende ellerine saglik ablam,kendine iyi bak.

  6. ham ham ev yemekleri Aralık 13, 2010 8:46 am #

    >günaydın,güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.tevafuk, yazmış olduğunuz kıssa ablamın rahmetli kayınvalidesininde söylediği ve benim çok sevdiğim bir sözdür…sarmanıza gelince, harika görünüyorbenim gibi sarmanın her çeşidini seven biri için bir ziyafet yani…ellerinize sağlıksevgilerimle

  7. yeşim Aralık 13, 2010 8:55 am #

    >canım benim çok güzel hiç beceremem yapmayı ama çok severim yemeyiellerine sağlıksevgilerrr

  8. defneylebirlikte Aralık 13, 2010 5:58 pm #

    >offfffffffff bayılıyorum bu yemeğe zaten sen de yeme de yanında yat yapmışsın…ellerine sağlık ablacığım.

  9. YEMEK VAKTİ AYLİN Aralık 14, 2010 7:40 am #

    >Canım ellerine sağlık…Heryerde lahana dolma görüyorum bu sıra nasıl canım istiyor bilemezsin 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: