>DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK

19 Ara

>

Arkadaşımda görüp denediğim bir tarif, arkadaşımın ellerine sağlık, onun samimiyetine güvenerek tarifi aynen kopyaladım,  biz çok beğendik tavsiye ederim, daha detaylı görmek için onun harika tariflerinin olduğu bloğunu ziyaret edip görebilirsiniz .

Amerika’da ödül kazanmış bir ekmek tarifi bu .
Çok tehklikeli bir tarif ona göre , bu ekmegi zeytinyağına banmaya ve yemeye doyamıyorsunuz.
Malzemeler
yarım bardak ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
4 tatlı kaşığı maya
1 bardak ılık süt
1 / 3 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
2 tatli kaşığı tuz
6 bardak un
1 kase kurutulmuş domates
2 diş rendelenmiş sarımsak
rendelenmiş kaşar peyniri ( zevkinize göre sevdiğiniz peyniri koyabilirsiniz)
yarım su bardağı kıyılmış taze fesleğen
YAPILIŞI
1) Su, şeker, maya, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve unu karıştırın ve yoğurun ve kulak memesi kıvamına getirin.Çok iyi yogurmanız gerekiyor (pürüzsüz bir hamur elde edene kadar)Yağlanmiş bir kabın içine hamuru düzgünce yerleştirin ve üzerini kapatarak 45 dakika mayalanmaya bırakın.
2) Bu arada, kurutulmuş domates ve feslegenleri mutfak makasıyla ince keserek sarımsaklarıda içine ekleyip,karıştırın.
3) Hamuru ikiye bölüp , uzun olarak açın .Açtığınız hamurun uzerine fesleğen,domates ve sarımsaklı karışımı dağıtarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
4) iç malzemeyide koyduktan sonra hamuru rulo şeklinde sarin
5) Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üstünde ,mutfak makasıyla üst kısmından uzunlama kesin
6) Uzunlamasına kestiğiniz hamuru S seklinde kıvırın. Diğer hamura aynı işlemleri uygulamadan önce ,hazirladiginiz S hamurunu ustunu kapatarak mayalamaya devam edin.
7) Her iki hamurda tekrar mayalandıktan sonra ,önceden ısıtılmış 180C fırına verin
8) 30 dakika piştikden sonra firından çıkartarak uzerine folyo ile kaplayıp 15 dakika daha pişirin. Bu işlemi ekmeğin ve kurutulmuş domateslerin yanmaması için yapıyoruz
Toplam pişme suresi 45 dakika

25 Yanıt to “>DOMATESLİ, FESLEĞENLİ, SARIMSAKLI EKMEK”

  1. derya Aralık 19, 2010 8:20 pm #

    >Canım ablam ellerine sağlık nasılda güzel görünüyor banada kaldımı kocaman öpüyorum.

  2. Gülcan Aralık 19, 2010 8:23 pm #

    >gerçekten resmi bile çok güzel tadınada doyum olmaz yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum sevgiler.

  3. Gülcan Aralık 19, 2010 8:23 pm #

    >gerçekten resmi bile çok güzel tadınada doyum olmaz yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum sevgiler.

  4. DATLIM Aralık 19, 2010 8:24 pm #

    >Çok lezzetli görünüyor :)çok güzeeeeeeeeeeel

  5. umutluhayat Aralık 19, 2010 8:49 pm #

    >gerçekten enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.

  6. feray Aralık 19, 2010 9:03 pm #

    >Gül canım benim misler gibi kokuyordur ekmek şimdi..Ellerine sağlık.

  7. Baharcicegi Aralık 19, 2010 9:31 pm #

    >Feslegenin mis gibi kokusu cekti getirdi buraya ,dedigin gibi bu ekmek tehlikeli yedikce yenir ama olsun hergün bu nefis ekmekten yemiyoruzya ellerine saglik ablam filiz ablayada tesekkürler böyle güzel bir tarif paylastigi icin

  8. yildiz Aralık 19, 2010 9:57 pm #

    >Ellerine saglik ablacigim….Eeee bundan böyle ödüllü ekmeklerve yemekler yapip yiyecegiz…..

  9. papatya68 Aralık 19, 2010 11:20 pm #

    >selam Gül hanımcığım gece gece bayıldım görüntüsüne lezzetini zaten biliyorum bende Filiz hanımdan alıp denemiştim ancak resimler kötü çıktı diye eklemek istememiştim bir ara eklesemmi acaba kötü bile olsa lezzet harikaydısizede afiyet şifa olsun sağlıcakla

  10. kelebeklisaniyeler Aralık 20, 2010 12:05 am #

    >Ablacim nefis bir ekmek tarifi ve görüntüsü harika,afiyetler olsun sizlere…iyi haftalar.

  11. YEMEK VAKTİ AYLİN Aralık 20, 2010 7:02 am #

    >Bir gün boyunca uğraşsaç o şekli veremem herhalde :))))Ellerine sağlık canım bu malzemeler bir araya gelince ne müthiç bir lezzet çıkmıştır kimbilir:)

  12. disal Aralık 20, 2010 7:09 am #

    >filiz ablada gördüğümden beri benimde denemek istediğim bir tarif…filiz ablanın tarifine senin ellerine sağlık..senin ellerindede harika şekil almış…

  13. Pastane'den Aralık 20, 2010 8:47 am #

    >nefis bir ekmek nasıl güzel görünüyorellerine sağlık arkadaşım

  14. yeşim Aralık 20, 2010 10:01 am #

    >tehlikeye bayılırım ;))))

  15. Meliha Çalışkan Aralık 20, 2010 11:43 pm #

    >Harika görünüyor.Kesinlikle denemeliyim.Ellerine sağlıkSevgiler.

  16. GÜLOANNE Aralık 21, 2010 9:37 am #

    >canım bu ne güzel bir görüntütu ne leziz ekmek olmuş yüreğine ve emeğine sağlık

  17. mintininmutfağı Aralık 21, 2010 10:39 am #

    >AYYY İNANMIYORUM GÜL ABLA…BENDEN ÖNCE DAVRANMIŞSIN.FİLİZİMİN TARİFİNİ BEN DENEYELİ EPEY OLDU AMA HALA SIRA GELMEDİ.BEN BU ŞEKİLDE YAPMADIM AMA.ŞEKLİNE BAYILMIŞTIM GERÇİ AMA O AN EVDE FOLYO YOKTU,KAPLAMAZSAM YANAR BELKİ DEDİM NORMAL EKMEK ŞEKLİNDE YAPTIM.TADISINA BAYILDIM.SEN DE ŞAHANE YAPMIŞSIN.ÖNCE BU LEZZET İÇİN FİLİZE SONRA DA ONUN AYNISI GİBİ YAPTIĞIN İÇİN SENİN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER ABLALARIM.BEN BİTTİM BU EKMEĞE.EŞİM DE ÖUYLE.Bİ DAHAKİNE BU ŞEKLİ VERİCEM TABİKİ DE

  18. mintininmutfağı Aralık 21, 2010 10:40 am #

    >ABLALARIN GÜLÜ SEN DE İZLEME BUTONU YOK DİMİ.BEN Mİ GÖREMİYORUM YOKSA.BEN SENİN YAPTIKLARINI ANINDA GÖRMEK İSTİYORUM YAAAA….

  19. Keskinli,Ikizlerinannesi Aralık 21, 2010 11:25 am #

    >degisik ve süper bir görüntü ellerine saglik canim sevgiler…

  20. mintininmutfağı Aralık 21, 2010 2:48 pm #

    >gül abla yoktu dimi izleyici butonu:))yoksa vardı da ben mi görmedim.yok yok bence sen yeni eklemişsin çok da iyi etmişsin.bir günde 41 izleyicin olmuş,41 kere maşallah diyorum.seni koccccaman öpüyorum…

  21. KİZHATCE Aralık 21, 2010 3:49 pm #

    >eline sağlık arkadaşım,çok hoş bir görünüm eminim lezzetide öyledir…sizin yaptığınız herşeyi keyifle takip ediyorum,çok başarılısınız tebrikler,sevgilerimi bırakıyorum…

  22. sevde Aralık 21, 2010 5:48 pm #

    >çok güzel bir görüntüsü var, fotoğraflarla da albeni diyor. inşallah hemen deneyeceğim. bu arada Ebru kek tarifinizi de denedim. çok güzel oldu. harika. sitedemde de yayınladım. Ellerinize sağlık..

  23. GÜL'ÜN MUTFAĞI Aralık 21, 2010 6:29 pm #

    >sevgili Sevde içten yorumlarınız için çok teşekkürler size kaç oldu yorum bırakıyorum ama yorumlar gitmiyor herhalde okursanız gidip gitmediğini bildirirseniz sevinirim

  24. MUTFAKISTAN Aralık 22, 2010 6:19 am #

    >Gulcugum afiyet olsun cok guzel hazirlamissin.Ben bu haftayi cok kotu gecirdim kuzenimin 17 yasindaki oglunu topraga verdikallah evlat acisi kimseye vermesinUstelik irkci bir alman kalbine bicak soktu o daha kahrediciEllerine saglik canim…Sevgiler

  25. ceren_do Ocak 12, 2011 8:31 am #

    >Siteniz çok güzel ve faydalı.. lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz. Yemek Tarifleri

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: