>KARAMELLİ PORTAKALI ETİMEK TATLISI

15 Oca

>

MALZEMELER
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
PORTAKAL PELTESİ İÇİN
1su bardağı portakal suyu
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nışasta 
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek 
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada  çok yakmadan kremalize olması beklenir,  üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince  ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi için 5 su bardağı süt ,1 subardağı un ,1 su bardağı şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir yağ eriyince ateşten alınır,vanilyası ilave edilir,soğuması beklenir soğuyunca 1 paket kremşanti ilave edilip 3-4 dakika mikserle çırpılır, hazırlanan muhallebi  etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.
Peltesi için 1 su bardağı portakal suyu şeker, nışasta pişirilir, muhallebinin üzerine yerleştirilip soğumaya bırakılır, bir gün dinlenirse daha güzel oluyor, buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.
NOT: MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM ÇOK NEFİS BİR TATLI TADAN HERKES ÇOK BEĞENİYOR AFİYET OLSUN
Bu  NEFİS TATLIYI  mandalina ve portakallı lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Yıldız ‘a gönderiyorum.

Reklamlar

20 Yanıt to “>KARAMELLİ PORTAKALI ETİMEK TATLISI”

  1. papatya68 Ocak 16, 2011 9:04 am #

    >selam Gül hanımcığım lezzetinin güzel olduğu tarifi okuyunca anlaşılıyor eline gözüne sağlık bende mutlaka deneyeceğim inşaallahgözün daha iyi olmuştur Rabbim şifa versin AMİNsağlıkla afiyetle kal

  2. birdutmasali Ocak 16, 2011 11:24 am #

    >GÜLCÜM NE GÜZEL BİR TAT !!KIŞIN EN GÜZELİ BU OLSA GEREK CANIM

  3. Baharcicegi Ocak 16, 2011 11:58 am #

    >Ablacim cok gecmis olsun kendini fazla yorma ,bir ara bende cok rahatsizdim boynumdan Doktor bilgisyarda ayni durus sekliyle fazla kalincada agrilarin cogaldigini söylemisti bende eskisi gibi fazla girmiyorum nettepasta tadinda portakalin aromasiyla mayahos ve hafif bir tatli olmus ellerine saglik ablacim cok öpüyorum

  4. sevda Ocak 16, 2011 2:05 pm #

    >çok severim sütlü tatlılarını.birda portakal aromasıyla harika olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.

  5. susamcorekotu Ocak 16, 2011 3:09 pm #

    >SEVGİLİ ARKADAŞIM SAĞLIĞIM İYİYE GİDİYOR TEDAVİM DEVAM EDİYOR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,TATLIN DA ÜSTÜNDEKİ KELEBEK DE HARİKA OLMUŞ ELİNE SAĞLIK SEVGİLER

  6. dokuzuncubulut Ocak 16, 2011 5:14 pm #

    >Hem karamelli, hem portakallı. kaymaklı kadayıf gibi olmuş bu tarif benim için. İkisini de çok severim çünkü:))Nefis görünüyor, ellerinize sağlık olsun.

  7. feray Ocak 16, 2011 5:21 pm #

    >Gül canım benim harika olmuş tatlın ellerine sağlık bitanem..Sevgiler..

  8. GÜLOANNE Ocak 16, 2011 7:01 pm #

    >canım tarifini not ettim emeğine ve yüreğine sağlık nefis bir tatlı olduğu belli

  9. ham ham ev yemekleri Ocak 16, 2011 7:09 pm #

    >Sevdiğim bütün tatlar bir arada karamel, portakal ,…görüntü de şahane ellerinize sağlık…

  10. anneminkizıyim Ocak 17, 2011 5:53 am #

    >Merhabalar Gülcüm, ellerine emeklerine saglik, harika hafif bir tatli olmus canim, afiyet sifa olsun, sevgilerimle….

  11. Yıldız Ocak 17, 2011 12:33 pm #

    >Canımellerine sağlık nefis görünüyor bugün etkinlik için bir çok tatlı tarifi geldi valla aklıma tatlı düşürdünüz napcam şimdi pek tatlı yiyen biri değilim ama böylede görünce dayanamıyorum :))Teşekkürler canım…En kısa zamanda yayında olacak Gülüm……Sevgiler………..

  12. kelebeklisaniyeler Ocak 17, 2011 12:52 pm #

    >Ay nefis bir tatli olmus ablacim ellerine saglik,harika gorunuyor,tarifi not edicem insallah…kendine iyi bak sicacik sevgiler.

  13. Elif.. Ocak 17, 2011 5:12 pm #

    >Ellerinize sağlıkMeyve ile yapılan tatlıların lezzeti sanki daha bir güzel oluyorÇok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir

  14. nanekokusu Ocak 17, 2011 7:24 pm #

    >iiy akşamlar arkadaşım nerelerdesin nasılsın tatlına bayıldım bu tabaklardan birini alsam mı acabakocak dolusu sevgiler selamlar…

  15. **kalpkurabiye**deniz** Ocak 17, 2011 10:07 pm #

    >Gül Hanım,hiç etimek tatlısı yapmamış ve yememiş biri olarak bayıldım bu görüntülere ellerinize sağlık..

  16. narcicegirengi Ocak 17, 2011 11:48 pm #

    >Ellerinize saglik, tarif sahane. Hele muhallebinin guzelligi fotograftan bile kendini belli ediyor. Cok degisik ve cok hos olmus.:)Sevgi ve muhabbetlerimle:)Mutlu, saglikli gunler:)

  17. sarımutfak-hande Ocak 18, 2011 8:31 am #

    >nefis görünüyor canım ellerine sağlık

  18. Sevil Ocak 19, 2011 2:19 pm #

    >gül ablacım yine lezzetlimi lezzetli bir tatlı yapmışsın ellerine sağlık ablacım afiyet bal olsun senin elinden yemek ayrı bir güzeldir eminim..bir gün inş. kısmet olur sevgiler

  19. mintininmutfağı Ocak 23, 2011 4:06 pm #

    >ablacım tabağına bayıldım evvela.çok şıkmış.sağlıkla kullan emi.tatlın ise süper görünüyor.ellerne sağlıksevgilerimle

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: