MAYALI MİDYE BÖREK

9 Mar

MALZEMELER
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (yumurtanın birinin sarısı ayrılacak üstüne sürmek için )
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
600 gram un
1 paket tereyağ   (oda ısısnda yumuşak)
Beyaz peynir ,maydanoz (içmalzemesi)
YAPILIŞI
Süt hafif ılınır,Unun ortası açılır,tereyağ ve yumurtanın birinin sarısı  hariç  bütün malzemeler katılıp hamur yoğurulur, hamur 12 parçaya bölünür, her parça pasta tabağı büyüklüğünde açılır,her katı tereyağ ile yağlanıp üst üste konur, en son katı yağlanmaz, açabildiğimiz kadar ince açıp kalan tereyağı ile yağlanıp rulo yapılır, buz dolabında 2-3 sat bekletilir, dolaptan çıkarttığımız hamurumuz 1 santim kalınlığında kesilip inceltilir,  içine istenen harç konulup  poaça gibi kapatılıp üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür,  en az 1 saat mayalandırılır . Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir, fırından çıkan poaçaların üzerlerine bir tepsi kapatılıp biraz dinlendirilip sıcak servis yapılır.

Bir Yanıt to “MAYALI MİDYE BÖREK”

  1. deryayla Mart 9, 2011 8:08 pm #

    Canım ablam zevkimiz bir desene:))Bende arkadaş eklemeyi çözmeye çalışıyorum çok karışık wordpress.Börekler enfes o güzel
    ellerine sağlık olsada yesem öpüyorum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: