tepsi köftesi

11 Mar

MALZEMELER
500 gram kıyma
1 adet  kuru soğan
4-5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 adet domates
2 adet patates
4 adet  yeşilbiber
Tuz, karabiber,pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı  su ve ya etsuyu
YAPILIŞI
 Kıymanın içine soğan , maydanoz ve  sarımsaklar çok küçük doğranır ve baharatlarıda ilave edilir en az 15 dakika yoğurulur. Tepsi yağlanır,  hazırlanan kıymalı harç tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. 1,5 su bardağı su veya etsuyuna  salça ve sıvıyağ  ilave edilir, iyice karıştırılıp kıymalı harcımızın üzerine dökülür. Patatesler, domatesler dilimlenir patatesler yağ ve tuzla harmanlanıp tepsinin kenarlarına gelecek şekilde yerleştirilir, domatesler ve biberlerde dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişer.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: