PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ

27 Mar

27 Mar 2011

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
MALZEMELER
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ
500 gram kıyma
2 adet soğan
3 adet patetes
Tuz ,kara biber

YAPILIŞI

Un,tuz ,su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur yarım saat hamur dinlendirilir.
Patetesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır soğanlar küçük yemeklik doğranıp kıymayla karıştırılır. Tuzu ve karabiberi ilve edilir, dinlenen hamurlar 4 eşit parçaya ayrılır her parça 30 santim çapında açılır. sıvı yağ ile yağlanıp bir bez üzerinde 20 dakika bekler daha sonra sofra bezinin üzerine alınıp kenarlarından çekerek iyice açılır kalın kenarları kesilip çıkartılır karşılıkl ı iki ucuna patetesli içten konup önce sofra bezinin bir tarafından tutup ortaya doğru sardırılır daha sonra diğer uçtan sofra bezini kaldırıp sardırılır ortadan kesilir istenlen şekilde kıvrılır gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış tepsiye konup üzeri sıvı yağ ile yağlanıp 170 derecede ısıtılmış fırında pişer.

KABAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ
MALZEMELER
(1 tepsi için)
2 su bardağı su
tuz ,aldığı kadar un
İÇİ
1 kilo kabak
2 adet kuru soğan ,tuz,karabiber
YAPILIŞI
Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılacak 15 dakika bekleyecek 4 parçaya ayrılıcak 30 santim çapında açılacak üzerleri sıvı yağ ile yağlanıp 15 dakika daha bekleyecek bezin üzerine alınıp kenarlarından çekiştirip açılacak kenarları kesilip içleri konacak ben iki tarafına koyuyorum iki taraftan ortaya doğru bezi kaldırıp rulo yapıyorum isteyen her tarafına serpip tek rulo şeklindede yapabilir ama böyle daha ince çıtır çıtır bir börek oluyor istenen şekilde kıvrılır yağlanmış tepsiye dizilir üzerine sıvı yağ sürülür kızdırılmış fırında pişer istenen içlerle yapılır. (patetesli, kıymalı ,peynirli)

İçi 1 kilo taze kabak tavla zarı gibi doğranır içine 2 adet soğan doğranır, karabiber ilave edilir tuzu hamura katılacağı zaman konur çünki önce koyunca sulanır.Sinangil ununun böreklik unları var onlarla yapıyorum çok güzel açılıyor.

ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ
MALZEMELER
2su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ
500 gram ıspanak (ayıklanmış yıkanmış yaprakları)
1 adet kuru soğan
150 gram beyaz peynir
Tuz ,kara biber

YAPILIŞI
Un,tuz ,su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yoğurulur, yarım saat hamur dinlendirilir. Ispanakların
yaprakları ayıklanıp yıkanır, küçük, küçük doğranır tuzla
hafif ovulur soğan küçük yemeklik doğranır peynir
ufalanır Tuzu ve karabiberi ilave edilir,hepsi karıştırılır .
Dinlenen hamurlar 4 eşit parçaya ayrılır her parça
30 santim çapında açılır. sıvıyağ ile yağlanıp bir bez
üzerinde 20dakika bekler, daha sonra sofra bezinin
üzerine alınıp kenarlarından çekerek iyice açılır kalın
kenarları kesilip çıkartılır karşılıklı iki ucuna ıspanaklı
içten konup önce sofra bezinin bir tarafından tutup
ortaya doğru sardırılır daha sonra diğer uçtan sofra
bezini kaldırıp sardırılır ,ortadan kesilir istenlen şekilde
kıvrılır gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış
tepsiye konup üzeri sıvı yağ ile yağlanıp170 derecede
ısıtılmış fırında pişer.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: