ıspanak paçası

1 Nis

MALZEMELER

 1/2 kilo ıspanak kökü

2 yemek kaşığ un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

YAPILIŞI

Ispanakların köklü kısımları ayrılır, yıkanır çok az tuzlu su ile haşlanır .

Un sıvıyağda hafif pembe olacak şekilde kavrulur soğuk su ile

boza kıvamına gelecek şekilde sulandırılır. Haşlamış ıspanaklar ilave edilir,birlikte bir iki taşım kaynar,

kapağı açılıp hafif ılınır sarımsaklı yoğurt katılır, üzerine eritilmiş tereyağlı

kırmızı biber ilave edilip servis yapılır .

NOT: ISPANAKLAR BİTMEDEN YAPMANIZI ÖNERİRİM ÇOK LEZZETLİ NEFİS BİR YEMEK

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: