HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM

2 Nis

MALZEMELER
5 yumurta
1 çay fincanı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı  süt
1 paket krem şanti
1/2 paket krema
YAPILIŞI
5 yumurta 1 çay fincanı şeker mikserle 5 dakika çırpılır un ve kabartma tozu ilave edilir, fırın tepsisine dökülür(çok ince bir kek oluyor )180 dercede ıstılmış fırında pişirilir, fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtülür soğuması beklenir .1 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı un ile pişrilir pişince şekeri eklenerek karıştırılıp ateşten alınıp soğutulur ,soğuyunca içine 1 kaşık margarin ilave edilerek mikserle 10 dakika çırpılır.1 su bardağı süt ve krem şanti 3 dakika mikserle çırpılıp pişirdiğimiz muhallebiye eklenir yarım paket kremada  katılıp karıştırılır.
Soğuyan kekimiz 10 ar santim karelere kesilir, kesilen kek parçaları enlemesine tekrar kesilir (yani kek dahada inceltilir) kenarına krema konulup rulo yapılır, rulolar süte batırılıp hindistan cevizine bulanır istenirse daha küçük parçalara bölünerek servis yapılır.

2 Yanıt to “HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM”

  1. lezizsofralar Nisan 2, 2011 9:33 pm #

    Gül Abla,nefis kelimesi az gelir heralde bu görüntüye mutlaka deneyecegim bende en kisa zamanda,not ediyorum hemen biryere,afiyetle insallah…

  2. ozguluntarifleri Nisan 3, 2011 5:27 pm #

    Ergulcugum lokum cok leziz gorunuyor.
    ellerine saglik canim benim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: