SARAY SARMASI

29 Nis

 

HAMUR MALZEMELERİ

1 çay bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sirke

1 adet yumurta

Aldığı kadar un

ÜZERİNE

300 gram tereyağ

Şerbet için;

5 su bardağı su

5 su bardağı şeker

Yarımdan daha az limon.

Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.

Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine   un ilave edilir, yumuşak kıvamda bir  hamur  elde edilir,  hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır.

2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.

NOT:star tv’nin soframız pogramında yapılan bir tarif bu tarifi ben kızartarak yapıyordum   bu şekildede çok lezzetli  ince yufka açabiliyorsanız mutlaka deneyin, aynı hamurla börekte yapılıyor onuda daha sonra paylaşacağım . Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: