LOKMA TATLISI

9 Haz

MALZEMELER
3 Su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağ
Bir tutam tuz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaşık limon suyu
KIZARTMAK İÇİN 2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI
Şeker 3 su bardağı su ile kaynatılır,limon suyu karıştırılıp, 10 dakika daha kaynatılır,ateşten alınır.
Kullanılacak maya ılık su ile eritilir,içerisine bir kaşık toz şeker katılır.
Bir kapta un elenir,erimiş bir kaşık yağ ,tuz ve maya katılır.Koyu bozadan daha koyu bir hamur yapılır el ile çırpa çırpa iyice pürüzsüz bir hale getirilir .
Üzeri örtülerek mayalanması beklenir ,hamur göz göz olana kadar bekletilecek.Tekrar bir müddet çırpılır.
Yağ tencerede iyice kızdırılır,hamuru sol  elimizle alıp  ufak lokmaları ıslattığımız kaşıkla alarak   yağın içine atıp iyice kızaran lokmaları  süzdürdükten sonra önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbete atıp karıştırılır,  biraz şerbette beklettikten sonra çıkartılıp sıcak veya soğuk servis yapılır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: