EKŞİLİ KABAK YEMEĞİ

12 Ağu

5 Adet kabak
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet domates
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1 adet limon suyu
1 su bardağ haşlanmış nohut
1 su bardağı su
Tuz, pulbiber, Kurunane

YAPILIŞI

Tencereye zeytin yağ konulur, yemeklik doğradığımız Soğan , ilave edilir kabaklar yarım ay şeklinde doğranıp soğanların üzerlerine yerleştirilir, domateslerin kabuklarını soyup kabakların üzerlerine dizilir, haşlanmış nohut, tuz, pulbiber, şeker, sarımsak ve sulandırdığımız biber salçasıda ilave edilir en kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. .İsteğe göre 1 yemek kaşı nar ekşisi veya 1 limon suyu eklenerek ateşen alınır, soğuyunca üzerine kuru nane serperek servis yapılır.

2 Yanıt to “EKŞİLİ KABAK YEMEĞİ”

  1. martin clear Ekim 6, 2011 6:53 pm #

    emeğinize sağlık teşekkür ediyorum

    • Gülnur Yakan Mayıs 9, 2015 9:29 am #

      Ekşili kabak Konya ya has bir yemektir. Normal kabak kullanılmaz yuvarlak, uzun saplı kabaklar kullanılır. İçinin çekirdekleri çıkarılan kabak Kemikli et ve korukla pişer nohutta katılır.Çok lezzetli sıcak yemen bir yemektir..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: