YUMURTALI FASULYE DİZMESİ

14 Eki

 

YUMURTALI FASULYE DİZMESİ

  • 250 gram taze fasulye
  • 3 yumurta
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • mısır unu tuz karabiber
  • pulbiber
Fasulyeler ayıklanır,yıkanıp, tuzlu kaynayan suda hafif haşlanır,suyu süzülür(suyunu atmayıp bir çorba yapıp değerlendirebiliriz ) mısır ununa tuz ilave edilir, fasulyeler balık unlanır gibi mısır ununa bulanır, teflon tava kızdırılır içine 2 kaşık sıvıyağ konulur yağ ısınınca fasulyeler tavaya dizilir bir tarafı kızarınca üzerine bir tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda kızarınca 3 yumurta çırpılır bir miktar tuz, karabiber, pulbiber katılıp yumurtaların üzerine gezdirilir ,yumurtalar pişince tekrar tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda hafif kızarınca servis tabağına alınarak ılık servis yapılır.
You might also like:
FASULYE DİBLESİ
FIRINDA YUMURTALI KAŞARLI PATATES KAVURMASI
MISIR UNLU PATLICAN VE FASULYE KIZARTMASI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: